Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατέρριψε το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου ο ρωσικός στρατός

4
4489

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το θηριώδες Antonov An-225 καταρρίφθηκε από τον ρωσικό στρατό, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μια μεγάλη απώλεια μετράει η Ουκρανία όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς η Ρωσία κατέρριψε το θηριώδες Antonov An-225, το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου!

Το θηριώδες αεροπλάνο σχεδιάστηκε στα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης και ήταν το μεγαλύτερο μεταγωγικό στον πλανήτη. Ο αρχικός σχεδιασμός του προέβλεπε την μεταφορά διαστημικού υλικού ωστόσο με τα χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως cargo.

Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως το Antonov καταρρίφθηκε στην μάχη του Hostomel, κοντά στο αεροδρόμιο του Κιέβου.

Το τεράστιο Αn -225 Mriya διέθετε έξι κινητήρες και ήταν το μεγαλύτερο και βαρύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το αεροσκάφος είχε μήκος 84 μέτρα, άνοιγμα φτερών 88,4 μέτρα και το βάρος του έφτανε τους 640 τόνους ενώ κατασκευάστηκε ειδικά για υπερατλαντικές πτήσεις και μεταφορά φορτίων.

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πηγαινοερχόταν σε όλο τον κόσμο. Μετέφερε ραπίντ τέστ κτλ από την Κίνα σε όλες τις χώρες. Είχε κατέβει και Ε. Βενιζέλος.

  2. Ο πόλεμος φέρει δύο λέξεις θάνατο και καταστροφές χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Γουίνστον Τσώρτσιλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ