Θάνατος εργαζομένου στην πίστα αεροδρομίου Κέρκυρας – Β. Γεωργούλης: Δυστυχώς όσες αναφορές κι αν έκανα δεν…

3
2356

Β. Γεωργούλης: Δυστυχώς όσες αναφορές και αν έκανα δεν απετρεψαν το μοιραίο.

Η Φραπορτ Κέρκυρας μπαίνει και αυτή στους χώρους εργασίας με το πρώτο θύμα! Η φράση » πατάω επί πτωματων » λυπάμαι αλλά για κάποιους βγήκε αληθινή. Να παρεμβει η δικαιοσύνη και να γίνει πληρη έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού που χάθηκε!!!!! Συλλυπητήρια στους οικειους του

Αποκλειστικό: Θάνατος εργαζομένου στην πίστα αεροδρομίου – Σήμερα η κηδεία

Ο marshaller του Ι. Καποδίστριας πέθανε χθες εν ώρα εργασίας, στην πίστα του αεροδρομίου. Πρόκειται …

για τον Νίκο Χαλικιά (44 ετών) , τον άνθρωπο που δουλεύει σε 43 βαθμούς Κελσίου και κατευθύνει τα αεροσκάφη που προσγειώνονται στον χώρο που σταθμεύσουν. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για τον θάνατο του άνδρα ενώ δεκάδες είναι οι καταγγελίες στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» περί λιποθυμιών καθαριστριών αεροσκαφών και εργαζομένων, όπως και οδηγών των λεωφορείων στην πίστα οι οποίοι εργάζονται στους 40 και 43 βαθμούς Κελσίου χωρίς κλιματισμό.
Οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο αεροδρόμιο με τα ειδικά λεωφορεία πίστας, μέσα στον καύσωνα και με τα θερμόμετρα να τερματίζουν!

Να σημειωθεί πως ο Νικόλαος Χαλικιάς 44 ετών κηδεύεται το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17:00 στον Ι. Ν. Υ. Θ. Λαμποβιτίσης  Άφρας.

Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του kerkyrasimera.gr εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος

Όλο το ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10/08
*φωτο αρχείου

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

kerkyrasimera.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο αεροδρόμιο της Κερκυρας. Να εργάζονται δηλαδη με 40-43°C που στην πίστα φτάνει πάνω από 50°C. Δουλεύουν πάνω από 8 ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωριες. Δουλεύουν και τα ρεπό τους επίσης. Δουλεύουν επίσης επομενη βάρδια χωρίς να εχουν περάσει ούτε 8 ώρες από την προηγούμενη. Το κάθε άτομο βρίσκεται σε πολλά πόστα λόγω μεγαλης έλλειψης προσωπικού. Υπάρχουν υπεύθυνοι που δεν συμπεριφέρονται καλά στους εργάτες. Γιατί εργάτες γενικών καθηκόντων είναι η πλειοψηφία. Να μην πω για τα κουπόνια. Άλλοι παίρνουν κι άλλοι δεν παίρνουν, κι από όσους παίρνουν, το ποσό διαφέρει από άτομο σε άτομο ίδιας θέσης εργασίας.

  2. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο αεροδρόμιο της Κερκυρας. Να εργάζονται δηλαδη με 40-43°C που στην πίστα φτάνει πάνω από 50°C. Δουλεύουν πάνω από 8 ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωριες. Δουλεύουν και τα ρεπό τους επίσης. Δουλεύουν επίσης επομενη βάρδια χωρίς να εχουν περάσει ούτε 8 ώρες από την προηγούμενη. Το κάθε άτομο βρίσκεται σε πολλά πόστα λόγω μεγαλης έλλειψης προσωπικού. Υπάρχουν υπεύθυνοι που δεν συμπεριφέρονται καλά στους εργάτες. Γιατί εργάτες γενικών καθηκόντων είναι η πλειοψηφία. Να μην πω για τα κουπόνια. Άλλοι παίρνουν κι άλλοι δεν παίρνουν, κι από όσους παίρνουν, το ποσό διαφέρει από άτομο σε άτομο ίδιας θέσης εργασίας. Δίκαιοι Γερμανοί κατά τα άλλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ