Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ιδρυτής της εταιρείας RAYCAP Κώστας Αποστολίδης

0
3446

Τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε με τις κοινωνικές παροχές του στην πόλη της Δράμας, προσφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα

Η πόλη της Δράμας θρηνεί το χαμό ενός ευεργέτη της, του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή της εταιρείας RAYCAP που ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Ο Κώστας Αποστολίδης από τη ζωή ξαφνικά σήμερα σε ηλικία 76 ετών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην πόλη που αγάπησε και την στήριξε ποικιλότροπα μέσα από διάφορες δράσεις.

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1948, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια του Harvard και του McGill.

Τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε με τις κοινωνικές παροχές του στην πόλη της Δράμας, προσφέροντας τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα.

Από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα του πολιτισμού ήταν η αγορά το 2012 και η πλήρης αποκατάσταση του μοναδικής αρχιτεκτονικής Σαντιρβάν τζαμί (ενας μοναδικό μνημείο της οθωμανικής περιόδου) στο κέντρο της πόλης και η συνεργασία που ξεκίνησε με το μουσείο Μπενάκη για τη φιλοξενία σε αυτό σημαντικών εκθέσεων.

Με δικές του ενέργειες ψηφιοποιήθηκε το αρχείο της ιστορικής εφημερίδας «Θάρρος» με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στον ιστότοπο του αρχείου.

Επίσης, ήταν γνωστές οι προσφορές του στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και οι δωρεές μελετών προς το δήμο Δράμας, για το κολυμβητήριο, την περιμετρική Κορυλόβου και την μεγάλη μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ