ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ που τίναξε στον αέρα τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο

2
3872

Οι υπάλληλοι, μέλη του διδακτικού προσωπικού και φοιτητές που έκλεισαν τον σέρβερ αντιτίθενται στις ψηφιακές εξετάσεις και στο νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Το Πανεπιστήμιο ζήτησε μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο με τις κρίσιμες υποδομές εντός της Πανεπιστημιούπολης

Στον αέρα τινάχτηκε σήμερα το πρωί η εξεταστική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έριξαν τον σέρβερ του ΕΚΠΑ: Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρότι διατάχθηκε ΕΔΕ, εντούτοις ο πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου, σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Ζήτησε πάντως, εκτός από την ΕΔΕ, να ληφθούν και επιπλέον μέτρα περιφρούρησης. Ερώτημα είναι πάντως, πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, οι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που έριξαν τον σέρβερ προχώρησαν στη συνέχεια σε ανάρτησή τους στα social media όπου έκαναν λόγο για «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!»

Μάλιστα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές. Μίλησαν μάλιστα, για «κινηματική απάντηση».

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά, ενώ οι εξετάσεις θα προγραμματισθούν εκ νέου.

Η ανάρτηση στο Facebook

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΈΠΕΣΕ

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής!

Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι συνδικαλιστές της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκαν στο κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου δεν παρέλειψαν να προβούν σε δηλώσεις (στην «ΑΥΓΗ») προκειμένου να υπογραμμίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητικών συλλόγων.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε μάλιστα ότι η συνδικαλιστική παράταξη απάντησε… κινηματικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών!

Δείτε τις δηλώσεις τους

Δείτε την ανάρτηση της φοιτητικής παράταξης

fbeaak

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Η δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε ο Αιγύπτιος, ο διαπληκτισμός και το φονικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΔΕ στην Κω για τα «χαμένα» ανταλλακτικά στο Νοσοκομείο μας, το ίδιο και στο ΕΚΠΑ για «σαμποτάζ» στις εξετάσεις των φοιτητών. Φτάσαμε στον πάτο που λέει και ο Κούλης, γιά άλλο λόγο. Περαστικά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ