Η στιγμή που το Canadair συντρίβεται στην Κάρυστο – Βίντεο ντοκουμέντο | Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια – Η ανακοίνωση της ΠΑ

4
7932
Συγκλονίζουν τα πλάνα του βίντεο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Από το βίντεο φαίνεται το αεροπλάνο να κάνει άφεση νερού, να  παίρνει δεξιά στροφή και χάνει ύψος. Λίγο πριν από τη δεξιά στροφή φαίνεται να χτυπά σε ένα κλαδί και να χάνει τον πλωτήρα από το δεξί φτερό. Προφανώς πρόκειται περί μηχανικής βλάβης καθώς το αεροσκάφος χάνει συνεχώς ύψος και δεν μπορεί να ανεβεί πάνω από την χαράδρα.

Έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς.  Nα σημειώσουμε πως πάντα οι ρίψεις γίνονται με δύο αεροσκάφη (επιχειρούν σε ζεύγη) και επίσης πάντοτε κάνουν ένα πρώτο πέρασμα πάνω από το σημείο για να εντοπίσουν επακριβώς πού πρέπει να κάνουν τη ρίψη.

Το Canadair που έπεσε είναι ένα CL-215, είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον  συγκυβερνήτη.

Βίντεο δευτερόλεπτα μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ. Αμεσα το σημείο προσέγγισε πυροσβεστικό όχηματο οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε, ενώ ήδη εχει φτάσει στο σημείο και ελικόπτερο της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Μαρτυρίες κατοίκων 

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr: «Είδα το Canadair να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που «έγλειφαν» τα σπίτια.

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια – Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια - Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας
Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια – Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

 

Ένα Canadair CL-215GR είναι το αεροσκάφος που έπεσε σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου στην Κάρυστο, το οποίο άνηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος με πλήρωμα δύο ιπτάμενους κατέπεσε στις 15:05 κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού.

Στην περιοχή της πτώσης, στο χωριό Ποτάμι, έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Βίντεο με τα συντρίμμια του αεροσκάφους στη ρεματιά

Μέσα σε μια ρεματιά κατέπεσε το Canadair που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το αεροσκάφος μόλις είχε πραγματοποιήσει άφεση νερού στο μέτωπο της φωτιάς και έκανε ελιγμό για να επιστρέψει στη θάλασσα για ανεφοδιασμό.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ότι το δεξί φτερό χτύπησε σε δέντρο και, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, προσέκρουσε στο έδαφος μέσα σε ρεματιά.

Δείτε επίσης! Κάρυστoς: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Canadair συγκλονίζουν.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από το δελτίο του Open.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …να πληρώσει και για τον θάνατο των δύο παλληκαριών.
    Ας είναι σε άσχετο τόπο και χρόνο.
    Επίσης…
    35.000 € αν σκοτώσεις ένα γατάκι.
    Για τα ελάφια που κάηκαν τι κόστος σε € έχει?
    Για τα δένδρα, τα σπίτια, τα οποια αλλά καταστράφηκαν τι κόστος υπάρχει?
    Απλά τους αφήνουν ελεύθερους και συνεχίζουν την δράση τους.

  2. ΄΄ΕΧΕΤΕ »ΔΟΥΛΙΤΣΑ» ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΄΄ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΣΤ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ.

  3. Το ότι για την Πύλο σε διεθνή ύδατα κηρύχθηκε Εθνικό Πένθος για τους μαμελουκους και σήμερα μόνο Πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι η ντροπή της ντροπής και δείχνει ότι το Κράτος και τα κομματα δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση ούτε νοιάζονται για τους Ελληνες

  4. Ντροπή σας ρε όρνια που νομίζετε ότι κάνετε πολιτική πάνω από τα πτώματα ηρώων που σώσανε κόσμο.Φάγατε το φαγάκι σας σήμερα? Ήπιατε το κρασάκι σας? Κάνατε το μπανάκι σας και χαλαρώσατε εσείς ? Ουστ ρε. Καλά σας τα λέει ο ΝΔημοκρατης. Αφήστε να μιλήσουν αυτοί που πρέπει να μιλήσουν. Πατεράδες μανάδες γυναίκες παιδιά.Αυτοί να ουρλιάζουν να φωνάξουν να ρημάξουν. Εμείς σσσσσσσσσσσσσσσσσς ΣΙΩΠΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ