Εκλογές 2023, Αποτελέσματα: ΝΔ 40,79%, ΣΥΡΙΖΑ 20,07% – Θρίαμβος ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά στο 99,68% της Επικράτειας

19
10121

Τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είχε αποτυπώσει το exit poll, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνει για τις σημερινές εκλογές η Singular Logic με ενσωματωμένο το 99,68% των εκλογικών τμημάτων.

Τα ποσοστά ανά κόμμα:

  • ΝΔ: 40,79
    ΣΥΡΙΖΑ: 20,07
    ΠΑΣΟΚ: 11,46
    ΚΚΕ: 7,23
    Ελληνική Λύση: 4,45
    ΝΙΚΗ: 2,92
    Πλεύση Ελευθερίας: 2,89
    ΜεΡΑ25: 2,62

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,79%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,07%. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Λίγο πριν τις 22:30 στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον συγχαρεί για τη νίκη του τηλεφώνησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για «πολιτικό σεισμό» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, τονίζοντας ότι με την ψήφο τους οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Singular Logic «η διαφορά παγιώνεται στο 20% που έχουμε δει στην επικράτεια. Το ΜεΡΑ 25 δεν μπαίνει στη Βουλή ενώ το ίδιο συμβαίνει και για Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ με μια εκτίμηση σφάλματος στο +/- 0,5%».

Όπως προκύπτει από την εκτίμηση των αποτελεσμάτων η ΝΔ συγκεντρώνει 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 41 το ΚΚΕ 26 και η Ελληνική Λύση με 16 έδρες.

 

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εκεί ένα μηνα πριν έδειχνε όντως την ΝΔ 50% και άνω διαφορά από το απόκομμα ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σας άρεσε να διαβάζετε και την αλητεία του «Χιώτη» με ότι μπουρδολογηματα και άλλα μπιπ που έγραφε. Τώρα βγάζει σκάρτη την ψηφοφορία του ελληνικού λαού λες και είμαστε στην Τουρκία. Να τον χαίρεστε και τον άλλον τον αληταμπουρα με την κυβέρνηση ‘ειδικου σκοπού» !!! Κρατήστε τον πρόεδρο for ever. Μας εξυπηρετεί όλους.

  1. Μετά από αυτό εγώ προσωπικά πείστηκα, πως όντως είμαστε η Γενιά που θα ζήσει την «Συντέλεια του Κόσμου»…!!! 100%…!!!

    😂😂😂😂😂😂😂

    🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺

  2. Κυριακο μου ,τωρα που τους πηρες το +… χωρις σαλιο νοσοκομειο αστο να πέσει, εκπαιδευση να πληρώνουν τσ γκερκόνια για να μάθουν γρσμματα… 10ωρη εργασια κ συνταξη μηδέν…δώστου αγόρι μου αντεχουν δωστους!!!!

    • Έλαμψε ξαφνικα από το 4% στο 38%!!! φωτίστικε !!! ο ουρανός και μετά άρχισε σιγά αλλά σταθερά να σβύνει. Και θα μείνει στην ιστορία χάριν Κατρουγκαλου, Παρασκευοπούλου, Βαρουφάκη, Ζαεφ β.μακεδονια, «ειδικού σκοπού», 100 δις υπερταμειου, 4 μνημονίου, Kαλογριτσα affaires, «αυτοψία»στην πετρελαιοκηλίδα από τον Κουρουμπλη, ταξιδακια ειδικού σκοπού σε λατινικηΑμερική, ύποπτες επαφές με λιβανέζικη εταιρία «επενδύσεων», και πάρα πολλά άλλα.
      Και το κυριότερο ότι διεπιστωθη ότι 20% ακόμα των Ελλήνων ζούνε ακόμα σε κατάσταση νιρβάνα.
      Τώρα αρχίζουν τα ΟΡΓΑΝΑ…

  3. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ Η ΒΟΥΡΤΣΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΘΑΨΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΓΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΦΑΩΜΕΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΟΛΥ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΡΥΠΤΟΚΑΣΙΔΙΑΡΗΔΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΞΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Σ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΣ ΤΟΝ Μ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙΤΕ

  4. Αυτή δεν είναι ΝΙΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΙΚΙ.Οσο ζυγωνει, μεγαλώνει.Ειχα άδικο; Πάρτε την απάντηση από τον λαό.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ…

  5. Που ψηφίσατε αυτούς αν σας τύχει να χρειαστείτε νοσοκομείο θυμηθείτε ότι εσείς αφήσατε χωρίς γιατρούς το νοσοκομειο μας…περαστικά σας

  6. Μετα την επικη νικη με 50% στα Δωδεκανησσα ωρα να αλλαξουμε και τον ζαιο Δημαρχο Νικηταρα αρκετα με τους κατ επιφαση Δημαρχους της φιεστας της φωτογραφιας των εναγκαλισμων με τον Τσιπρα, δεν θελουμε οι Νεοδημοκρατες να μας διοικουν αριστεροι ανικανοι που διελυσαν το νησι και φαγωθηκαν δεκαδες εκατομμυρια σε εργα αμφιβολου ποιοτητας και αξιας και το νησι ειναι στα χειροτερα του δεν μας αξιζει.
    Νικηταρα ερχεται και εσενα το τελος σου αρκετα και με τον δικο σου θιασο τους ζαιους που μονο να πληρωνονται ξερουν απο τον Δημο της Κω και απο εργο 0!!!

  7. Γιδοψηφοφοροι οταν χρεοκοπησετε παλι και στηθειτε για να σας μπουν τα μνημονια στον κ@λο ευχομαι να μην ασχοληθει ο Τσιπρας να σας τα βγαλει παλι. Αυτα θελετε αυτα να παρετε!

  8. Μεγάλοι καταστροφικοί σεισμοί στην Ελλάδα, Νεα Πανδημία, Δικτατορίες παντου, φτώχεια, πείνα, δυστυχία, ανατροπη εργασιακων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρωτόγνωρα ακραία καιρικά φαινόμενα, Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Εμφάνιση Εξωγήινων κ.α… Οσοι εχουν τατουάζ με τον Μητσοτάκη σε εμφανές σημείο στο σωμα τους, θα επιβιώσουν.

  9. Ας κανει νοσοκομεια να κανει σχολεια, να αυξησει μισθους και συνταξεις και θα τον ψηφισω και γω..

  10. ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΟΥΛΑ ΣΟΥ?ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΙ Ο ΤΣΙΧΛΑΣ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΟΛΙΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΡΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ