Μεγάλη προσοχή για νέα απάτη: Παριστάνουν τους λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να βάλουν χρήματα του Power Pass

0
1174

Τα χρήματα του Power Pass έχουν βάλει στο μάτι επιτήδειοι, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από νέα απάτη. Οι επιτήδειοι ζητούν από ανυποψίαστους πολίτες τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προσποιούμενοι τους λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας, με τις καταγγελίες των θυμάτων να διαδέχονται η μία την άλλη. Γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης παραλίγο να πέσει θύμα, όταν «αετονύχηδες» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν, μέσω τηλεφωνικής εφαρμογής, μαζί του.

Οι ίδιοι προσποιήθηκαν ότι είναι μέλη του λογιστηρίου του ΔΕΔΔΗΕ, και επιχείρησαν να αποσπάσουν από τον επιχειρηματία τους κωδικούς των τραπεζικών του λογαριασμών, με το πρόσχημα της κατάθεσης χρηματικού ποσού από το Power Pass. Ο επιχειρηματίας άμεσα κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την απόπειρα.

Η καταγγελία του επιχειρηματία

«Πρόσφατα κάλεσε στο τηλέφωνο της εταιρίας μας κάποιος “Σ.Α.” από το κινητό 69…….55 και ισχυριζόταν ότι είναι από το λογιστήριο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο ήθελε να μας καταθέσει 730 ευρώ για το Power Pass, σε δύο δόσεις των 365 ευρώ…

Του είπα ότι δεν έχουμε κάνει αίτηση και μου αντέτεινε ότι θα την έκανε μάλλον ο λογιστής μας. Μου ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου και του το έδωσα», ανέφερε στο GRTimes, ο επιχειρηματίας Δ.Μ. που δραστηριοποιείται στη δυτική Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας ακόμα ότι ο άγνωστος εκνευρίστηκε όταν τον ρώτησε «γιατί δύο λογαριασμούς»!

«Στη συνέχεια μου έστειλε στην τηλεφωνική εφαρμογή (Viber) ένα link στο οποίο θα έπρεπε να γράψω 2 τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να καταθέσουν τις δύο δόσεις. Μου κίνησε την υποψία όταν ζήτησε δύο λογαριασμούς για ισάριθμες καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα και η εφαρμογή μου εμφάνισε οδηγία, πως ίσως να πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό» πρόσθεσε.

«Υποψιασμένος πια, του τόνισα ότι λογικά τους λογαριασμούς μας θα τους είχαμε γράψει στην αίτηση (αν είχαμε κάνει) και πως δεν καταλάβαινα για ποιον λόγο χρειαζόταν αυτό. Τότε φάνηκε να εκνευρίζεται. «Για να κάνουμε επαλήθευση!!!» μου απάντησε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του «για να σας προστατέψουμε!». Όλο αυτό μου φαινόταν πολύ ύποπτο» σημειώνει ο επιχειρηματίας στο GRTimes, για να καταλήξει ότι,  «δυστυχώς μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο είχε προλάβει να διαγράψει το μήνυμα που μου έστειλε στο Viber και δεν πρόλαβα να κάνω ένα screen shot».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ