Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός» | Του Παναγιώτη Αποστόλου

0
108

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ”…

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Φόρους, φόρους, φόρους καλούνται και πληρώνουν συνέχεια οι πολίτες αυτής της χώρας. Θησαύρισαν τα κυβερνητικά ταμεία από την επιλογή φόρων, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ακολουθήσαμε την οικονομική πολιτική πολλών ευρωπαϊκών χωρών, για τα καύσιμα!

Έτσι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη, στη διανομή καυσίμου κίνησης των αυτοκινήτων!

Από τη στιγμή που υπερίσχυσε στην κυβέρνηση η άποψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (;;;) Άδωνι Γεωργιάδη και ο οποίος ισχυρίστηκε, πως:

«Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, θα ευνοήσει αυτούς που έχουν Porsche»!

Αλλά ο ίδιος Υπουργός, της χειρότερης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, ισχυρίστηκε και μια άλλη παρόλα:

«Δεν είναι στις επιλογές μας η μείωση του φόρου στα καύσιμα γιατί θα είχαμε μεγάλη απώλεια εσόδων! Απεριόριστα δημοσιονομικά περιθώρια δεν υπάρχουν»!

Υπάρχουν όμως για όλα τα κυβερνητικά θωρακισμένα οχήματα με3γάλων κυβισμών και τα οποία έκαναν παρέλαση στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, εξοργίζοντας τον ελληνικό λαό!

Εκεί όπου πάλι ένας Πρωθυπουργός, ως αρχηγός ιθαγενών, μοίρασε καθρεφτάκια για να βλέπουν τη δυστυχία τους!

Αυτός ο ελλιπής Πρωθυπουργός αποφάσιζε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στην Ελλάδα, όταν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αποφάσιζε στη Ρηνανία – Βεστφαλία ίδρυση νέας μονάδας επεξεργασία λιγνίτη!

Και ω του θαύματος, αυτός ο Πρωθυπουργός, υπό την πίεση των ανατιμήσεων στην ενέργεια,  ανακοίνωσε από την Κοζάνη στις αρχές Απριλίου την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων (τουλάχιστον μέχρι το 2028), προκειμένου να αυξηθεί τουλάχιστον 50% η εξόρυξη του λιγνίτη!

Μια νέα ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, που έδειξε την πανικόβλητη οπισθοχώρηση και αναδίπλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Όπως, κι ενώ αυτή η κυβέρνηση προπαγάνδιζε την κατάργηση του πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά και την αναγκαία χρήση του φυσικού αερίου, με δέλεαρ την μισή τιμή του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου θέρμανσης, πολλά ελληνικά νοικοκυριά έκαναν εγκατάσταση στα σπίτια τους παροχής φυσικού αερίου!

Σήμερα όμως αυτή η ανάλγητη και εξωφρενική κυβέρνηση, που την ενεργειακή κρίση την επιρρίπτει στον Ρώσο Βλαδίμηρο Πούτιν, κι όχι στις άστοχες επιλογές της ΕΕ – που η ελληνική κυβέρνηση αλόγιστα ακολούθησε δουλικά – με τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία, έφτασε η ώρα να πάει να πληρώσει στα “ταμείο”! Στο ταμείο ενός χειμώνα που θα διαλύσει την εμμονική και παράλογη Ευρώπη!

Έτσι αυτοί οι αριβίστες της πολιτικής, αποφάσισαν να δώσουν κίνητρα στα νοικοκυριά, με στόχο να μετριαστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και του πανάκριβου πλέον φυσικού αερίου, για την επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης!

“Βγάζοντας” ο Πρωθυπουργός στον αέρα του ΑΝΤ1 τον υπερφίαλο και ανίκανο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα – ναι αυτόν που έδωσε τα δωράκια προβολής αντιμετώπισης του Covid19 στα κυβερνητικά Μέσα –  προκειμένου να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό!

Δηλώσεις που προκάλεσαν νέους τριγμούς στην κυβέρνηση!

Διαβάστε παρακάτω τα όσα τραγικά, γελοία και εκβιαστικά είπε:

«Έχει αυξηθεί 1.200% η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, έχουμε τη δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο, τότε θα σας βοηθήσουμε. Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Χρειάζεται να δείχνουμε μια προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει. Η πορεία όλων μας εξαρτάται από το πόσο προσαρμοζόμαστε στις δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στη γειτονιά μας πρέπει να μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση»!

Αυτή η κυβέρνηση, “έστειλε στο τρελοκομείο και στα νοσοκομεία” χιλιάδες Έλληνες με την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

 

Ο καταστροφικός “Φαραώ” κρύβεται πίσω από το απόρρητο…

 

Αυτή η κυβέρνηση, μετά την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, “σφράγισε τον τάφο των συνταξιούχων”, μη υλοποιώντας τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ, για την επιστροφή μέρους των κλεμμένων, τα οποία αρνείται να επιστρέψει ο σύγχρονος “Φαραώ” της Πατρίδος μας!

Επιβάλλοντας, φασιστικά, καθεστωτικά, ακόμη και “διοικητικό πρόστιμο” στους συνταξιούχους 100 ευρώ, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν!

Αυτή η κυβέρνηση επέδειξε το παγερό της πρόσωπο στα όσα υποσχέθηκε στους πληγέντες πυρόπληκτους, που ο σύγχρονος “Φαραώ” τους μετέτρεψε σε πλημμυροπαθείς, κυρίως της Βόρειας Εύβοιας!

Αυτή η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που έχει γίνει περίγελος του διεθνή Τύπου!

Ένα σκάνδαλο μεγάλων κυβικών, που σηματοδοτεί την πτώση αυτής της εφιαλτικής κυβερνήσεως!

Ενός σκανδάλου, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του λαού μας!

Που η επιμονή της κυβέρνησης στην επίκληση του “απορρήτου” βρίσκει απέναντί της τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, την Βουλευτή της Α΄ Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη και πολλά άλλα στελέχη του κόμματος της Πειραιώς!

Με την Όλγα Κεφαλογιάννη να αρχίζει δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, όπου ήταν ξεκάθαρη, λέγοντας:

«Το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε… Για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου»!

 

Χάθηκε στη “Ζούγκλα” και αναζητείται “ο γυμνός Βασιλιάς”…

 

Είναι – θέλω να πιστεύω – σε όλους μας γνωστό, ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι της χώρας μας, είναι πλέον και μεγαλοϊδιοκτήτες των περισσοτέρων Μέσων ενημέρωσης! Οι οποίοι ζητούν από δημοσκοπικές εταιρείες – δηλαδή πληρώνουν – να διεξάγουν δημοσκοπήσεις και τις οποίες αναδεικνύουν στα Μέσα τους!

Αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που δεν συνάδουν με όλα τα πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτά τα 3+ χρόνια που είναι στην Εξουσία!

Όμως αυτές τις ημέρες τα λιμνάζοντα ύδατα, που προφυλάσσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ήλθε να τα ταράξει μια δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πόρταλ Zougla.gr και η οποία διεξήχθη από την 5η Σεπτεμβρίου έως την 13η Σεπτεμβρίου 2022. Το τελικό σταθμισμένο δείγμα εγκύρων συμμετοχών στην δημοσκοπική έρευνα το οποίο επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα συνεργατών της Ζούγκλας, ανέρχεται σε 1018 πολίτες άνω των 17 ετών. Οι συμμετέχοντες στο δείγμα αυτό συμπεριλαμβάνονται στην database της Ζούγκλας, όπως μας ενημερώνει το ειδησεογραφικού πόρταλ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου!

Από αυτήν την πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα, σταχυολογώ τα παρακάτω σημεία!

Η πρώτη ερώτηση αφορά την γνώμη των πολιτών, ως προς τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει πώς το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια. Στην δεύτερη θέση με 16% έρχεται η ενεργειακή κρίση ενώ αμέσως μετά βρίσκουμε το μεταναστευτικό. Είναι αξιοπρόσεκτο, πως παρά την επικαιρότητα και την σημαντική προβολή από τα ΜΜΕ τα Ελληνοτουρκικά βρίσκονται στην 7η θέση, πολύ χαμηλά δηλαδή και αμέσως μετά την εγκληματικότητα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις  ένα 11% των ψηφισάντων θεωρεί πώς το θέμα των υποκλοπών είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.

Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

 

Ένα επόμενο ερώτημα είναι το εξής: «Πώς θα είναι η ζωή σας την επόμενη περίοδο». Οι απαντήσεις είναι χαρακτηριστικές. Το  64%, μία μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή, υποστηρίζει πώς η ζωή του θα είναι χειρότερη. Το 20% θεωρεί πώς η ζωή του θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα και μόνον ένα 12% δηλώνει πώς αναμένει πώς η ζωή του θα είναι καλύτερη. Ένα 4% ψηφίζει δεν ξέρω – δεν απαντώ!

Στην κλασσική πια ερώτηση ποιος κατά τη γνώμη σας είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός  η απάντηση «Κανένας από τους δύο» έρχεται πρώτη με 39,2%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (29,8%) προηγείται κατά 1,4 ποσοστιαία μονάδα του Αλέξη Τσίπρα (28,4%) . Το εύρος της διαφοράς δηλαδή έχει εκμηδενιστεί.

Το επόμενο διάγραμμα αποτυπώνει την γνώμη των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση ως προς αν πρέπει ή όχι να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι ηλίου φαεινότερο πώς οι ψηφίσαντες σε αυτήν την έρευνα προκρίνουν μία συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ παρά μία συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα το 75% θεωρεί πώς δεν πρέπει να υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία. Το ποσοστό αυτό του όχι μειώνεται σε μόλις 46% ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πώς ενώ το 43% των ψηφισάντων προκρίνει μία μετεκλογική συνεργασία επί κυβερνητικού επιπέδου του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό αυτό θετικής στάσης σε μία συγκυβέρνηση μειώνεται στο μόλις 17% όταν αυτή η προοπτική αφορά το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Τρόμο προκαλεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης… Γι αυτό έχουν «σκυλιάσει» τα νεοδημοκρατικά τρολ

 

Σε αυτήν την δημοσκόπηση – που ανταποκρίνεται περισσότερο στη λογική – η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ένα 26,8%, ακολουθούμενη σχεδόν κατά πόδας από τον ΣΥΡΙΖΑ με 23,4% την ώρα που ο “ρυθμιστής” ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αγγίζει το 8,6%.

Η λεγόμενη “ακροδεξιά ψήφος” ωστόσο, διογκώνεται και αφαιρεί από την Νέα Δημοκρατία ποσοστό, αλλά και δυναμική. Έτσι η συνολική υπερσυντηρητική – ακροδεξιά ψήφος αγγίζει το 11,8% με φανερή την διογκούμενη απήχηση του κόμματος “Έλληνες για την Πατρίδα” του Ηλία Κασιδιάρη.

Αντιθέτως σε μία πτωτική πορεία φαίνεται να βαδίζει η εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστερή ψήφος με την ΜέΡα25 να αγωνίζεται να εισέλθει στη Βουλή, πράγμα καθόλου εύκολο έως οριακό και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο 1,1%. Τα ποσοστά των υπολοίπων αριστερών τάσεων και προτάσεων δεν προσθέτουν κάποια αξιοσημείωτη με τα σημερινά δεδομένα, προοπτική.

Η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία αν και εντονότερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ εν τούτοις κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στην Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 63,9% ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ το 67,5%. Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων που αφορούν την Νέα Δημοκρατία προσδιορίζονται ως εξής: Ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 17,9% μετακινείται προς τον Κασιδιάρη την ώρα που ένα επιπρόσθετο 2,2% προσανατολίζεται προς το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Θάνου Τζήμερου (Εθνική Δημιουργία). Σύνολο εκροών ψηφοφόρων από την Νέα Δημοκρατία προς τα ακροδεξιά της ή την υπερσυντηρητική δεξιά 20,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες ψηφοφόρων του, που μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ σε ένα ποσοστό της τάξης του 8,8% .

 

Η πτώση του Βελόπουλου και ο άγνωστος χ των εκλογών…

 

Από αυτήν τη δημοσκόπηση να επισημάνω δυο σπουδαία στοιχεία!

Πρώτον: Η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” καταγράφεται με ποσοστό 3,2%! Δικαιώνοντας κι εμένα προσωπικά, που έχω γράψει πολλές φορές πως το κόμμα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, λόγω του ηγεμονισμού του Προέδρου του και των φοβικών συνδρόμων και με τα οποία κυριαρχείται, μη ανοίγοντας το κόμμα στην ελληνική κοινωνία!

Δεύτερον: Στέκομαι ιδιαίτερα στο ποσοστό 11,9% που καταγράφεται ως “άλλο κόμμα”! Ποιο είναι τελικά αυτό το άλλο κόμμα, το οποίο είναι τρίτο; Είναι ένα κόμμα ή κι άλλα;

Πάντως από το κόμμα “Ελεύθεροι Ξανά” μου διατυπώθηκε, πως το ποσοστό αυτό ανήκει στον Πρόεδρο Φαίδωνα Βόβολη! Διατύπωση που προήλθε εξ αφορμής της συνεντεύξεως του κ. Φαίδωνα Βόβολη στην Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022!

Από όλα τα παραπάνω, είναι σίγουρο, πως όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστερεί να πάει σε εκλογές, η ΝΔ καθημερινά βυθίζεται!

Και δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, τους οποίους ένωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εις σάρκα μία!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ