Αλέξης Τσίπρας: Ψήφισαν πάνω από 150.000, θα είμαστε σίγουρα πρώτο κόμμα στις εκλογές

9
447

110.000 οι νέες εγγραφές των μελών, 172.000 συνολικά τα μέλη του κόμματος. Με αυτόν τον αριθμό θα κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες.  Δήλωσε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε τις 150.000 ενώ πραγματοποιήθηκαν νέες εγγραφές μελών, περισσότερες από 110.000. Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε  ότι αυτή η νέα δυναμική δίνει την ελπίδα στο κόμμα ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και με μεγάλη διαφορά όποτε και αν γίνουν.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για την μεγάλη συνεισφορά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για τη σημερινή γιορτη της συμμετοχής στη γιορτή της δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξανά φέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας και το έχει ανάγκη. Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του ’19 γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των, τότε, 30,000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.

Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε αυτό το βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό πιστεύω κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα μ ετην πρωτοφανή συμμετοχή, με την ένταση πάνω από 110.000 μελών, 172.000 συνολικά μέλη της οργάνωσης και της νεολαίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο κόμμα, πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο ριζοσπαστικό μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών. Ο κόρμός της μεγάλης προδοευτικής παραταξης στον τόπο μας που σήμερα άπλωσ τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά της υπαίθρου, σε κάθε κοινωνική ομάδα.

Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών της χώρας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσους συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία. Πάνω από όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες παλιά και νέα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν με εμπιστοσύνη τους. Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 3.000 εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές, που κρατήσανε αψεγιάδαστη αυτή την διαδικασία από το πρωί, τα μέλη της ΚΠΕ τον Ηλία Νικολακόπουλο τον πρόεδρο της ΚΠΕ, τα μέλη που εργάστηκαν, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, χιλιάδες μέλη εργάστηκαν για μια διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ΄τι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε και αν στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση μου.

Ειδήσεις σήμερα:

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. καλα κρασιά… λογικά ο Τσίπρας ζεί σε παράλληλο σύμπαν, δεν εξηγείτε αλλιώς!!!! Μου άρεσε πολύ το » ας κερδίσει ο καλύτερος!!!» Δηλαδη να τρέχεις μόνος και να έρθεις δεύτερος….. μόνο στο μυαλό του μπορει να συμβεί!!!!!

 2. Πανηγυρίζουν που έβαλαν τους Σενεγαλέζουν να ψηφίσουν. Ο σκοπός όλης αυτής της φιέστας ήταν να συγκεντρώσουν περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ. Και τα κατάφεραν.

 3. ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ..
  ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ…
  ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ..
  ΕΜΑΘΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ…
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…
  ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ..

 4. Χαχαχα…. Πολύ πλάκα, τα βίντεο που παίζουν στα media από χθες με τους σενεγαλεζους και πακιστανους με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια. Αλλά κ τις μαρτυρίες ψήφοφορων που τους έβλεπαν να ψηφίζουν. Ελαιος πια. Το κουτόχορτο τελικά έχει πολύ ζήτηση, γιαυτό πάει σύννεφο. Και οι σύριζαιοι τελικά το τρώνε και αμασητο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ