Να σταματήσει το «βάρβαρο» έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού, είπαν δεκάδες vegan στο Σύνταγμα

8
328

Δεκάδες vegan βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος – Κρατούσαν πλακάτ κατά της σφαγής των αρνιών την ημέρα του Πάσχα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στοιχισμένοι σε σειρές έκαναν τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Συντάγματος δεκάδες vegan, σήμερα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Οι vegan διαμαρτυρήθηκαν για το σούβλισμα του αρνιού την ημέρα του Πάσχα, ένα έθιμο με το οποίο διαφωνούν.

Οι συγκεντρωθέντες σχημάτισαν σειρές και κρατούσε ο καθένας ένα πλακάτ, που διαμαρτύρονταν κατά της κρεατοφαγίας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να αντιταχθούν στο έθιμο.

Διαμαρτυρία από vigans στο Σύνταγμα
diamartyria-vigan-15
diamartyria-vigan-14
diamartyria-vigan-13
diamartyria-vigan-12
diamartyria-vigan-11
diamartyria-vigan-10
diamartyria-vigan-9
diamartyria-vigan-8
diamartyria-vigan-7
diamartyria-vigan-6
diamartyria-vigan-5
diamartyria-vigan-4
diamartyria-vigan-3
diamartyria-vigan-2

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανείς δεν τους εμποδίζει να μην τρώνε κρέας .Ας αφήσουν τους άλλους που γουστάρουν να τρώνε κρέας. Ένα έθιμο χιλιετιών θα το σβήσει μια χούφτα που ψάχνονται για αφορμές. Τι θα γίνουν τα ζώα των κτηνοτρόφων;; Όλη αυτή η αλυσίδα κρεοφαγίας;; Όποιος δεν θέλει κρέας είναι ελεύθερος να επιλέξει. Παραλογισμους να μην κάνει. Αν πέσει έλλειψη αγαθών τότε θα τρώνε και τα ποντίκια δυστυχώς .η ιστορία το λέει σε πολλές περιπτώσεις πείνας και πολέμων

  2. ο καθένας απο την πλευρά του ίσως να έχει το δίκιο του… όλοι και όλα έχουν το δικαίωμα στη ζωή!

  3. Ο Πυθαγόρας δίδασκε ότι κάθε είδος ποτού και τροφής που καταναλώνουμε παράγει ξεχωριστό αποτέλεσμα στο σώμα μας, δηλητηριώδες ή ευεργετικό, όχι μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και στις συναισθηματικές και διανοητικές εκδηλώσεις, στις επιθυμίες και τα πάθη, παραδεχόμενος ότι ορισμένες τροφές οδηγούσαν στην αρετή ενώ άλλες στην κακία. Η φυτική τροφή στη φυσική της κατάσταση θεωρούνταν η καλύτερη για τον άνθρωπο. Συνιστούσε να τρώνε λαχανικά και άβραστη τροφή.
    Ο Πυθαγόρας συμβούλευε την αποχή από το κρέας, όχι επειδή πίστευε στη μετενσάρκωση της ψυχής, όπως πολλοί του απέδιδαν, αλλά διότι δεν είναι δίκαιο να χρησιμοποιούνται τα ζώα για τροφή των ανθρώπων.

  4. Ο Πυθαγόρας δίδασκε ότι η ζωϊκή τροφή είναι:

    Ενάντια στη θρησκεία, αφού ο άνθρωπος παραβαίνει το νόμο του Θεού αφαιρώντας τη ζωή έμψυχων όντων.
    Ενάντια στην ηθική, διότι αφανίζονται ζώα που ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια, γι αυτό και έκρινε ως ασέβεια τη σφαγή των ζώων.
    Ενάντια στην υγεία και τη μακροβιότητα.
    Ενάντια στην οικονομία.
    Ενάντια στην ειρήνη και την ησυχία, καθώς αυτή διαταράσσεται από το κυνήγι και τη σφαγή των ζώων.
    Ενάντια στις πολιτικές αρετές, διότι η υπερβολική χρήση κρέατος και αίματος διεγείρει τα ζωώδη πάθη του ανθρώπου και τα πολεμικά ένστικτα.
    Ενάντια στην πνευματική αρετή, διότι η κρεοφαγία είναι ξένη προς την καθαρότητα της ψυχής και του πνεύματος και προς την ανύψωση του εγώ σε θείο εγώ.

    Η αγάπη του Πυθαγόρα για τα ζώα οφείλεται στην αντίληψη ότι όλα τα ζωντανά πλάσματα είναι συγγενή, και στο συναίσθημα που προκύπτει από αυτή, μια αγάπη πραγματικά θεϊκή, που θυμίζει την αγάπη του Αγίου Φραγκίσκου για τα ζώα, ο οποίος μιλούσε στα πουλιά και στα ζώα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ