Ελένη Μαυρόγαλου: Επιτυχημένη η εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (Απειλές-Κίνδυνοι-Τρόποι Αντιμετώπισης)

0
625

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (Απειλές-Κίνδυνοι-Τρόποι Αντιμετώπισης)

 

Με επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020  η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και αφορούσε: » Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου (Απειλές-Κίνδυνοι-Τρόποι Αντμετώπισης) », όπου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα zoom.

Την ψηφιακή εκδήλωση διοργάνωσε η Τομεάρχης Νησιωτικότητας της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ), Ελένη Μαυρόγαλου, Δημοτική Σύμβουλος Πάτμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την υποστήριξη του Δήμου Πάτμου, της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ)  και του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου.

Η κύρια ομιλήτρια, κα Δουκέλη Αιμιλία, Αστυνόμος Β’ της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μία άκρως εποικοδομητική παρουσίαση, μετέδωσε με τον καλύτερο τρόπο, αναφερόμενη και σε πραγματικά περιστατικά όλους εκείνους τους κινδύνους που κρύβει το ίντερνετ. Η κα Δουκέλη, μεταξύ άλλων ζητημάτων, επεσήμανε την αύξηση του διαδικτυακού εκφοβισμού, τις απειλές στην χρήση των social media από τα παιδιά, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της σωστής ενημέρωσης των γονέων και ενηλίκων.

Η κα Χαρούλα Γιασιράνη, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε στην οριζόντια δράση που έχει γίνει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων στα νησιά για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης, τόνισε το μεγάλο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και το πόσο απαραίτητη είναι η εκπαίδευση στη χρήση της τεχνολογίας. Εν συνεχεία, ο κος Γιώργος Ευγενικός, Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε σε κλήσεις για απάτες σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω email αλλά και στα ταμπού που υπάρχουν στις μικρές κοινωνίες για την καταγγελία περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης. Η κα Ευδοκία Κατσάνη, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στην ασφάλεια που νομίζουμε ότι υπάρχει στον υπολογιστή του σπιτιού μας, παραλειποντας ότι οι κίνδυνοι παραμένουν στο αόρατο διαδίκτυο, η κα Χρυσή Γαμπιεράκη, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάτμου τόνισε τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών εντός του σχολείου, ενώ ο κος Γιώργος Καντής, δημοσιογράφος προέβη στην αναφορά των fake news που κατακλύζουν το διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό.

Πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο κος Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) και Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, ο οποίος αφού συνεχάρη για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία επεσήμανε τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού με όλες τις δυνατότητες που παρέχει υπό το πρίσμα μία λελογισμένης χρήσης αυτού.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κα Ελένη Μαυρόγαλου να αναφέρεται στο μεγάλο άλμα που γίνεται σε επίπεδο εθνικό για την εξέλιξη της χώρας στην ψηφιακή πολιτική και στην ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποφεύγονται εγκλήματα σχετικά με το διαδίκτυο και να παραμένουμε ασφαλείς.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι κοινός παρονομαστής όλων των τοποθετήσεων ήταν η σπουδαιότητα της τεχνολογίας στη ζωή μας και συνάμα ότι η ενημέρωση ενηλίκων και ανηλίκων πρέπει να συνεχίζεται αδιάλειπτα καθότι οι προκλήσεις συνεχώς μεταβάλλονται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ