Ποιο lockdown; Όλη η Ελλάδα στους δρόμους – Έρχονται νέα μέτρα μετά τα 8,6 εκατ. SMS στο 13033

10
5784

Lockdown: Σε τεράστιο πονοκέφαλο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η αποστολή εκατομμυρίων SMS στο 13033 από τους πολίτες για να βγουν έξω κατά την περίοδο του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, στο 13033 στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα και την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, στάλθηκαν 3,9 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους δρόμους – κυρίως της Αττικής – επικρατεί κίνηση, αυξημένη κατά 35% σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Έρχονται νέα μέτρα;

Μετά το σάλο για «κόφτη» στα μηνύματα μέσω SMS ήρθαν διευκρινίσεις από επίσημα χείλη.

«Δεν υπάρχει θέμα “κόφτη” στα μηνύματα στο 13033 που στέλνει ο κάθε πολίτης», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, και πρόσθεσε ότι όπως και η μάσκα όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

O κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι όσον αφορά στα SMS ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown για τον κορονοϊό. Όπως εξήγησε το SMS είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται.

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», εξήγησε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033.

Οι πολίτες στέλνουν το SMS για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό, πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είπε επίσης ότι σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για το θέμα του ενός εκατομμυρίου SMS που εστάλησαν μόνο το βράδυ της Κυριακής.

Πέτσας για τα μηνύματα στο 13033

Αυτά τα στοιχεία είναι που εξετάζει η κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι νέα μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς όπως δήλωσε στον Alpha 98,9, ο Στέλιος Πέτσας, στην περίπτωση που τα SMS στο 13033 ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια τότε θα σημαίνει χαλάρωση και εφησυχασμός.

«Η περίοδος αυτή δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος των μηνυμάτων στην πρώτη φάση ήταν 2,6 εκατ.. Νούμερα πάνω από αυτά αναμένουμε να δούμε. Αρκετοί από τους μεγάλους έχουν εξοικειωθεί με τα μηνύματα, όμως είναι και οι μετακινήσεις για τα σχολεία. Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και μετακίνηση. Υπάρχει δυνατότητα ελέγχων. Το Σαββατοκύριακο με τα στοιχεία που έχουμε, είχαμε 181.000 ελέγχους και 3.000 παραβάσεις. Είναι πολλά τα συνεργεία και τα μπλόκα που έχουν γίνει», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως να βγουν και τα τανκς στους δρόμους; Να σεργιανίζει ο Μητσοτάκης σε όλη τη…μαντρωμένη χώρα και να ψιθυρίζει στη μαντάμ Μαρέβα-Αντουανέτα: στο ‘χα πει κούκλα μου,θα έχεις όλη την Ελλάδα στα πόδια σου; Με τα δεκάδες εκατομμύρια που άρπαξαν οι καναλάρχες,αυτό προωθούν;
    Οπότε,για όλα φταίνε οι πολίτες;
    Εμείς στην Κω γιατί να μπούμε σε καραντίνα; Γιατί τελείωσε ο τουρισμός και οι δεσμεύσεις απέναντι στους Tour Operators; Οι ξένοι μπαινοβγαίνανε για 4 μήνες χωρίς αρνητικά τεστ,εγώ στην πατρίδα μου,έστω με αρνητικό τεστ,μπορώ να ταξιδέψω στην Αθήνα, στην Κρήτη κλπ; ΟΧΙ. Τόσα μαγαζιά κλειστά,τόσοι άνεργοι και ακόμη,ως αφελείς,περιμένουν τα αποφάγια,από την γαλάζια κατασπάραξη του Δημοσίου Χρήματος;
    Έγιναν προσλήψεις στα νοσοκομεία; Τότε γιατί φωνάζουν οι εργαζόμενοι στην υγεία,πως υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό,ιατρικό προσωπικό και σε ΜΕΘ; Α,δεν το ακούσαμε στον ΣΚΑΙ ε;
    Μάσκα, πλύσιμο χέρια,αποστάσεις, σεβασμό στους ευπαθείς και πρόστιμο..500!€ σε όποιον παριστάνει τον μάγκα.
    Αλλά μη μας περνάνε και για αβορίγινες ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα. Αι σιχτίρ πια!

    • αποτελεσματικά η χούντα της Μαρέβας:

      https://www.ethnos.gr/ellada/129243_antidraseis-gia-ti-mitera-toy-iliopoyloy-poy-katharizei-karampines-me-fonto-ti

      Αυτός που τρώει πρόστιμο 500, δεν παριστάνει τον μάγκα. Είναι μάγκας.

      Κάτω τα παντεσπάνια και τα τσοντοκάναλα της Μαρέβας, ζήτω το λαϊκό παστέλι και το τραντζίστορ.

      ναι, κάτω και οι μαύροι – αι σιχτίρ, σε όλα πια συμφωνούμε;

    • Ρε αδέλφια.
      Το Σ/Κ μετακινήθηκαν με SMS στο 13033 περίπου 8,5 εκατομμύρια μηνύματα. Που στον σατανά πήγαν όλοι αυτοί και γύρισαν? Τα πάντα κλειστά, Δημόσιο, Τραπεζες, Γραφεία, μαγαζιά, γιατροί, φαρμακεία, Μάρκετ, κ.λ.π.
      Που τριγύριζαν όλοι αυτοί οι μπαγλαμάδες?
      Μας φταίει ο ένας και ο άλλος, αλλά εμείς ποτέ!! Ατομική ευθύνη άγνωστη λέξη. Για όλα φταίνε οι άλλοι.
      Όλοι μας λένε ψέματα αλλά εμείς βράχοι. Θα κάνουμε την κουτσουκέλα μας και ότι γίνει.

  2. Απλά στα διαμερίσματα με κίτρινη ένδειξη και κυρίως για τις περισσότερες απ τις Νησιωτικές περιοχές..

    υπάρχει εκτροπή πολιτεύματος.Η στέρηση ελευθερίας σε μικρές ομάδες ανθρώπων ,που είναι ήδη ‘παραμελημένοι’ απ το Κεντρικό Κράτος,είναι φασιστική και τιμωρητική…όταν ένα Νησί 2500 χιλιάδων κατοίκων έχει ιατρικό κέντρο στελεχωμένο μόνο από κάποιο φαντάρο και το ίδιο το Κράτος γράφει στα υποδήματα του την υγεία των κατοίκων,δεν μπορεί να τους γυρίζει σε περιόδους κατοχής λόγω κορονοιού ..είναι υποκριτικό και θυμίζει Χιτλερικές θέσεις…όταν για μία απλή σκωληκοειδίτιδα ,για έναν πρόωρο τοκετό ,για ένα κάταγμα λεκάνης από πέσιμο στα χωριάφια,πρέπει να έρθει το σούπερ πούμα άν έχει καλό καιρό,τώρα πρέπει να κάτσει και σπίτι να πάνει τούρκικα κανάλια,επειδή π.χ. ο Σαλονικιός ξεσάλωνε και ο Αθηναίος γέμιζε τις πλατείες.Πραγματικά θυμίζει Ιταλοκρατία και θα δείτε πόσο θα πάρει όταν έρθει η ώρα της..κάλπης.

  3. Το ότι τα λεωφορεία- βλ. μεταφορείς αλιπάστων! στην Αθήνα,κυκλοφορούν ξαφνικα μισοάδεια κι όλοι χρησιμοποιούν το αμάξι τους,το ότι πάνω από 600- ίσως και 800.000 κατοικίδια που υπάρχουν στη χώρα πρέπει να κάνουν το πιπι τους,το ότι κάποιοι κλάδοι λειτουργούν κανονικά,το ότι τα δημοτικά (μεσοβδόμαδα) είναι ανοικτά,το ότι κάποιοι αθλούνται,το ότι έγινε πανικός με τα σούπερ μάρκετ,το ότι τα 3/4 του πλανήτη υποφέρουν πια από κατάθλιψη και φοβία θανάτου κλπ.,δε λέει τίποτε;
    Πού αποσκοπεί ο ντόρος με τα SMS;
    Μας θέλουν στην οικιακή μας φυλακή,στην απομόνωση,έγκλειστους μπροστά στο ελεγχόμενο κουτί,για Οργουελικών διαστάσεων πλύση εγκεφάλου;
    Αυτό θέλουν;
    Αυτό θέλει ο κομματόπληκτος γαλάζιος σχολιαστής; Είναι απλά ανδρείκελο των πεποιθήσεων του και του φανατισμού του ή των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έχει στην Ελβετία;
    Τι γνώμη έχει ο νομικός κόσμος για το Lockdown; Είναι σύννομο με το Συνταγμα;
    Αλλά βέβαια,Εγώ ο Κουλης πέτυχα αυτο,πέτυχα εκείνο,πέτυχα τα πάντα,δοξαστε με,δοξαστε με,Εγώ, Εγώ, Εγώ…!
    Κι ότι πάει στραβά στη χώρα,η πλέμπα -οι πολίτες φταίνε.Δοξάστε με!

    • τί θα έλεγε ο θεός με τους σχεδόν 1000 Έλληνες που έχετε σκοτώσει με την ανευθυνότητά σας. Καταρχήν, θα έλεγε ‘ορίστε ένα βάλιουμ’.

  4. Πολύ θα ήθελες να είσαι ο Τσιόδρας, συγγνώμη ο…Σωτήρης του Κούλη εννοώ, αλλά δεν είσαι τίποτε άλλο, από ένας αργόσχολος σχολιαστής – κριτής όλων των άλλων, επιτιθέμενος σε όσους πιστεύεις οτι δεν συμβαδίζουν με τις εξ… Αποκαλύψεως Θεού (βλ. Κούλη) μονότονες απόψεις σου. Όλοι δολοφόνοι, ενώ εσύ, ο Υιός Του ο Αγαπητός..!
    Να το κοιτάξεις! Τα βαλιουμ δεν θα σε βοηθήσουν πολύ, ίσως χρειαστεί κάτι ισχυρότερο.

    • Όχι, μόνο εσείς είστε οι δολοφόνοι, οι ανεύθυνοι συνωμοσιολόγοι – νομίζω ήταν ξεκάθαρο. Που δε φοράτε μάσκες, δεν τηρείτε τα μέτρα και έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση. Καταλαβαίνω ότι το συνεχές και μονότονο μήνυμα μηνών «φοράτε μάσκες και τηρείτε τα μέτρα για να μην φτάσουμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις, με θανάτους» ήταν λίγο δύσκολο να το κατανοήσετε, οπότε καθίστε τώρα στο κουτί σας, με τα εποικοδομητικά σας σχόλια.

      Αν ο ιός και η προστασία από αυτόν είναι θέμα πίστης, ποιος ξέρει τί έχει κάνει ο Αναστάσιος και τον έτρεξαν σε ΜΕΘ της Αθήνας.

      Πάντως, στους 1000 πρώτους νεκρούς Έλληνες, εξαιτίας σας, ο Ερντογάν θα κάνει το πρώτο του πάρτι, και θα σας ανάψει ένα κεράκι, για όλους εσάς τους ανεύθυνους, που έχετε αναλάβει τόσο ευλαβικά και αποτελεσματικά το έργο του. Εκτός και αν τον προλάβουμε λέγοντάς του ότι οι θάνατοι και η ανευθυνότητά σας στην Ελλάδα αποτελούν απλά θελήματα θεού, και του πάρουμε όλη τη χαρά. Α, και της Μαρέβας. Ξέχασα και την Μαρέβα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ