Τσίπρας στο Mega: «Σωστά έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα» – «Ουτοπικές οι θέσεις της νεολαίας» Ζητά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

0
148

«Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη παντού αν η κυβέρνηση παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο για το μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση των νησιών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ουτοπικές οι θέσεις της νεολαίας – Πέτσας: «Καταλαβαίνουμε γιατί είχε εξαφανιστεί – Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στα κρίσιμα ζητήματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και κάλεσε το κυβερνών κόμμα να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι την περασμένη Παρασκευή συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του για το προσφυγικό, ενώ προέβη και σε σχετική δήλωση.

Σωστά κλείνουν τα σύνορα

Ο ίδιος εμφανίστηκε υπέρ της κίνησης να κλείσουν τα σύνορα. «Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη» πρόσθεσε και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα «καθρεφτάκια» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη. Θέλουν την Ελλάδα αποθήκη ψυχών, μαύρο κουτί. Το πρόβλημά μας είναι ότι η κυβέρνηση κινείται δίχως σχεδιασμό. Οφειλε να είχε αποσυμφορήσει τα νησιά. Ηθελε να στενοχωρήσει μόνο τα νησιά και δεν τους φέρνει στην ενδοχώρα» πρόσθεσε.

«Φιέστες στον Έβρο»

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες. Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;» διερωτήθηκε.

«Κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο σήμερα και ταυτιστήκαμε με τους «σκληρούς» της Ευρώπης. Αυτοί θέλουν η Ελλάδα να γίνει «αποθήκη ψυχών». Η κυβέρνηση στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο. Όφειλε να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, αλλά δεν το έκανε. Αφήνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά γιατί δεν τους δέχεται κανένας άλλος. Χρειάζεται στρατηγική σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο» τόνισε.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διερωτώμενος γιατί δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Δεν θέλεις συμβούλιο; Πάρε ένα τηλέφωνο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλαζονεία. Έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Όταν ήταν η οικονομική κρίση, το προσφυγικό αλλά και το ασφαλιστικό. Είναι ανεύθυνη στάση να κάνουν «πλακίτσα» και να λένε «που ήσουν την Καθαρά Δευτέρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνσε, έχουμε μια ακραία επιθετική κίνηση από πλευρά της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κρίσης.

«Θα ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να είμαστε πιο διεκδικητικοί απέναντι στην ΕΕ. Πρέπει να συνειδητοποιήσυμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και να αλλάξουμε στάση» πρόσθεσε.

«Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακή πολιτική και κοκορομαχίες»

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν είναι ώρα για επικοινωνιακή πολιτική και κοκορομαχίες. Πρέπει να χαραχτεί κοινή στρατηγική. Εάν δεν έχουμε συμμάχους πρέπει να αλλάξουμε στάση».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί στον Έβρο

Σε ό,τι αφορά την δική του στάση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι δεν είναι ο ίδιος πρωθυπουργός αυτή την ώρα, υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο προσφυγικό στην περίοδο της διακυβέρνησής του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στον Εβρο και τα νησιά.

«Θα πάω και στον Έβρο και στα νησιά αλλά το θέμα δεν είναι η επικοινωνία, οι κάμερες και οι δηλώσεις. Έχουμε καθήκον όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουμε μια πολιτική με διέξοδο. Πρέπει να διορθώσουμε αυτή την πολιτική» είπε.

Ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ένα πρώτο σχόλιο του για τις δηλώσεις Τσίπρα, σημείωσε: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ