«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»: ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΟΥ 1940 Τότε που γονατίσαμε… και δε γονατίσαμε… και σταθήκαμε όρθιοι!

48
1009

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»: ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΟΥ 1940

 

Τότε που γονατίσαμε… και δε γονατίσαμε… και  σταθήκαμε όρθιοι!

 

Στις ματωμένες πτυχές της Ιστορίας μας ξεχωρίζει το μεγαλείο των ηρώων και των ηρωίδων του 1940. Όταν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 ήχησαν στις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας άγριες οι σειρήνες του πολέμου, ίσως κανείς δεν φανταζόταν την εποποιία που θα ακολουθούσε και το μεγαλείο της.. Αν και  οι πληγές από τη Μικρασιατική καταστροφή δεν είχαν επουλωθεί ακόμη, τα πολιτικά πάθη που ευθύνονταν για τον εθνικό διχασμό, δεν είχαν εκλείψει και η προηγηθείσα παγκόσμια οικονομική κρίση είχε πλήξει και την Ελλάδα, οι περιφρονημένοι Έλληνες έδειξαν άφθαστο ψυχικό μεγαλείο και πολεμική αρετή, ώστε η έκπληκτη ανθρωπότητα άρχισε να ελπίζει, αφού ο Άξονας δεν ήταν αήττητος. Η Ελλάδα του ’40 κατόρθωσε να μετουσιώσει την αβάσταχτη εθνική οδύνη και την πληγωμένη περηφάνια σε φιλότιμο και σε πείσμα επιβίωσης. Και όταν το άδικο χέρι του πολέμου χτύπησε την πόρτα μας, το πείσμα της επιβίωσης έγινε όραμα ελευθερίας και εθνικής αξιοπρέπειας, ακριβώς γιατί η γενιά του ’40 είχε αυτό που εμείς δεν έχουμε σήμερα. Όραμα δυνατό, συγκροτημένο, ακαταγώνιστο. Όραμα πίστης και φιλοπατρίας. Όραμα που πήγαζε από την απαίτηση του δικαίου και προσέβλεπε στην κοινή ελευθερία. Όραμα που ενισχυόταν από την πεποίθηση ότι ο δικαιοκρίτης Θεός ενισχύει τον αγώνα μας. Και ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η πληγωμένη Παναγιά της Τήνου ήταν μαζί μας, είχε αναλάβει τη δίκαιη υπόθεση των Ελλήνων και οδηγούσε το όραμα.

Τότε  γονατίσαμε για να μη γονατίσουμε. Και σταθήκαμε όρθιοι! Τότε, που οι μεγαλύτεροί μας λαοί είχαν γονατίσει μπροστά στον ολοκληρωτισμό των όπλων, σταθήκαμε όρθιοι και δεν γονατίσαμε στην υπέρτατη βία, στην προσβολή της ιδέας του ανθρώπου, στη σφαγή των αμάχων μας από την μία  και από την άλλη μπροστά στην αδικία, την εξαπάτηση και την αγνωμοσύνη εκείνων που και για τη δική τους ελευθερία πληρώσαμε δυσανάλογο φόρο. Και επιβιώσαμε τότε,  κρατώντας στα χέρια μας τα κρεουργημένα παιδιά μας, προσκυνώντας νοερά τα άθαφτα, αλιβάνιστα κόκαλα των Ευζώνων μας στα απόκρημνα φαράγγια της Ηπείρου και της Αλβανίας και της ερήμου του Ελ Αλαμέιν. Και ραίναμε με τα δάκρυά μας τα υγρά μνήματα των γενναίων μας στους βυθούς  της Μεσογείου, θρηνώντας με ελληνική, πάντα, αξιοπρέπεια πάνω στα ποτισμένα από το αίμα της σφαγής χώματα των Καλαβρύτων και των Διστόμων των ολοκαυτωμάτων μας. Δεν γονατίσαμε τότε, γιατί στις εμπροσθοφυλακές και στα μετόπισθεν ένας μαρτυρικός λαός ολόκληρος, ενωμένος, γονατιστός στη Χάρη «του Κυρίου των κυριευόντων» και της Πλατυτέρας Κυρίας Θεοτόκου, ιερουργούσε μέσα στις εκκλησίες και στις ψυχές τη θυσία της πίστεως και της αγάπης της Πατρίδος. Ένας ολόκληρος λαός τότε σταθήκαμε όρθιοι πάνω στα γόνατα! Και το θαύμα συνεχίστηκε βγαλμένο μέσα από τα ερείπια, τα ορφανεμένα σπίτια, τους ομαδικούς τάφους.

ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑ

Σήμερα, 78 χρόνια από τότε, γονατίσαμε από τον αποχρωματισμό της πλημμυρίδας μιας «παγκοσμιοποίησης», που μας πλάνεψε και δήθεν όρθιους μας κρατούσε – συγχρονισμένους σε άλλες συχνότητες από τις καθιερωμένες δικές μας, με γόνατα που δεν τα είχε αγιάσει η ιερή γονυκλισία στη θεία βοήθεια – και πέσαμε…. Και μας έριξαν σε αδιέξοδους δρόμους…και γονατίσαμε….Γονατίσαμε και πτωχεύσαμε, κυρίως και προ παντός, διότι απεμπολήσαμε τον Ορθόδοξο πνευματικό μας πλούτο, ή ορθότερα, διότι απεμπολήσαμε τον ίδιο τον Χριστό και πορευτήκαμε το δρόμο της άνεσης αντί της προσφοράς και της θυσίας, του εγώ αντί του εμείς. Το δρόμο της θεωρίας αντί της πράξης, του συμβιβασμού αντί του δρόμου της συνέπειας ως τον θάνατο, που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας. Ανάγκη επιτακτική, σήμερα, που χρεοκόπησε το ευδαιμονιστικό μοντέλο ζωής κι αποδείχθηκε φενάκη η αειφόρος ανάπτυξη, σήμερα που άλλου είδους ολοκληρωτισμοί οδηγούν τις τύχες της ανθρωπότητας, σήμερα που η πατρίδα μας διασύρεται και βάλλεται πανταχόθεν, που αμφισβητείται ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία να ξαναβρούμε το δρόμο της πίστης, της ελευθερίας, της αρετής, του καθήκοντος και της θυσίας. Χρειαζόμαστε, επειγόντως, όραμα. Όραμα πίστης και φιλοπατρίας, όπως αυτό της γενιάς του ’40! Τώρα που ο τόπος ματώνει, μπροστά στο φάσμα της νέας οικονομικής κατοχής, από τον πόνο των ανέργων, των αδικημένων, των θυμάτων της βίας, που προσπαθούν να στεγνώσουν τα δάκρυά τους μπροστά στο αδιέξοδο, τώρα που η ευημερία ως ζωή παχυλή και επίπεδη ξεθωριάζει, τώρα είναι η ώρα, που τα μάτια θολά από το γνόφο της πολύμορφης ανασφάλειας δακρύζουν και ανασηκώνονται προς τον ουρανό και ζητούν, επιτακτικά, την τακτική της προσευχής και τη θερμή επίκληση της Αγίας Σκέπης, για να μη γονατίσουμε. «Τη κραταιά σου Σκέπη και ακοιμήτω πρεσβεία, το των Ελλήνων Γένος, φύλαττε Κόρη αβλαβές. Σε γαρ κεκτήμεθα πάντες, καταφυγήν εν ανάγκαις».

ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Με όποια λίγη  ή πολλή πίστη έχουμε στο Χριστό, ας ζητήσουμε από Αυτόν τη δύναμη της έγερσης, της αντίστασης καθώς μας καλεί με τον αδιάψευστο λόγο Του: «Ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί. Γιατί όποιος ζητάει, λαβαίνει, και όποιος χτυπά, θα του ανοίγετε» (Ματθ.7,7-8).  Έτσι, θ’αρχίσουν μέσα μας διεργασίες και αλλοιώσεις, όπως εκείνες του Ασώτου Υιού, που κάποια στιγμή της απόλυτης εξαθλίωσης «ελθών εις εαυτόν», βρήκε τον εαυτό του και είπε το μεγάλο εκείνο: «Πορεύσομαι προς τον Πατέρα μου» (Λουκά 15,18). Και ο Απόστολος Παύλος: «΄Εγειρε ο καθεύδων και ανάστα εκ των νεκρών και επιφαύσει σοι ο Χριστός» (Ξύπνα εσύ που κοιμάσαι, αναστήσου από τους νεκρούς και θα σε φωτίσει ο Χριστός)1 (Εφεσίους 5,14)

Ας καθρεφτίσουμε, λοιπόν, την καρδιά μας στην καρδιά των πατέρων και των πάππων μας και ας παραδειγματιστούμε,  και με τη βοήθεια του Θεού να φανούμε αντάξιοί τους. Να βροντοφωνάξουμε και πάλι ένα νέο,  ιστορικό «ΟΧΙ», στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης που ισοπεδώνει την ελπίδα και τις ζωές των λαών όλης της γης. Στη «Νέα Τάξη» που οδηγεί σε νέα καθεστώτα δουλοπαροικίας και απροσχημάτιστης δουλείας και μέσω αυτών στον παγκόσμιο έλεγχο της ανθρωπότητας από δυνάμεις μη φιλάνθρωπες. Το χρωστάμε σ’αυτούς που πέρασαν, σ’αυτούς που θά’ρθουν!

48 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τελικά κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το νησί. Και που να ξεκινήσουν τα κρύα.

 2. Νάστε καλά παιδιά! Από τις αντιδράσεις σας και τη διαστροφή σας που αποτυπώνονται στα σχόλια σας αντιλαμβάνεται κανείς το ρόλο πιυ παθζετε και τον ανθελληνισμό σας!

 3. Ξεφτίλες αριστεροφασίστες κομπλεξικοί και ανθελληνες το ξέρουμε ότι μισείτε κάθε τι ελληνικό! Ουτε τους νεκρούς σέβεστε και βγάζετε το δηλητήριό σας…

 4. ΟΙ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ – ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ! ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΤΙΔΑ ΟΠΟΤΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»! ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ

 5. Τί να πει κανείς!!!! Όταν δεν σεβόμαστε ούτε τους γονείς αλλά ούτε τους παππούδες μας που θυσιάτηκαν και τόσα πέρασαν κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής του-40. Ζούμε στην εποχή του τέλειου μηδενισμού!!

 6. Πού θα πάει η χώρα με τέτοια αρρωστημένα μυαλά που προσπαθούν να επιβάλλουν τη λήθη στον ελληνικό λαό και να τον απομακρύνουν από τις ρίζες του; Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα προφανώς δεν πρέπει να συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα! Κάποιοι δυστυχώς δεν θέλουν οι Ελληνες να αισθάνονται υπερηφάνια για τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας τους! Τους θέλουν υποταγμένους, φοβισμένους και διχασμένους.

 7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ! ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΈΡΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ….

 8. ΠΡΟΣ.ΠΑΠΑΡΙΩΝ ΚΑΙ Έλα Χριστέ Κιαποστολε ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ

  Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 1936.ΚΑΙ ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

 9. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  Ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα κόμματα του… «δημοκρατικού τόξου» που ασκούν την εξουσία σύντομα παραπαίουν και καταρρέουν, σε όσες κυβερνούνται από πατριωτικές δυνάμεις, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!
  Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Βίκτωρος Όρμπαν στην Ουγγαρία, που προσφάτως εξασφάλισε την εκλογή του για τρίτη τετραετία και του Σαλβίνι, που μέσα σε λίγους μήνες διακυβέρνησης στην Ιταλία, βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να έχουν διπλασιαστεί!
  Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει πλέον και στην Πολωνία, όπου το κυβερνών πατριωτικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στην επαρχιακή συνέλευση στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθηκαν χθες.
  Η νίκη των Πολωνών πατριωτών οφείλεται κυρίως στην πολιτική τους στο λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα, στο οποίο είναι κάθετοι: ούτε ένας «πρόσφυγας» στην Πολωνία!https://ethnikismos.net/2018/10/22/πατριωτικοσ-ανεμοσ-στην-ευρωπη-μεγα/

 10. ΣΥΜΜΟΡΙΑ «ΓΥΦΤΩΝ» ΛΗΣΤΕΥΕ, ΕΚΛΕΒΕ, ΒΑΣΑΝΙΖΕ, ΒΙΑΖΕ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

  Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε -μετά από επιχείρηση σε καταυλισμούς «ΓΥΦΤΩΝ» της Δυτικής Αττικής- συμμορία «ευπαθών», που έκανε τα πάντα! Μέχρι στιγμής αποδείχθηκε ότι είχαν κάνει 10 ληστείες (μετά φρικτών βασανισμών των θυμάτων…), 18 κλοπές, μία σεξουαλική κακοποίηση και 2 απόπειρες δολοφονίας κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Συνελήφθησαν 7 άτομα και αναζητούνται μια γυναίκα και άλλοι συνεργοί τους.
  Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!
  (ΥΓ): Λέτε να αφεθούν ελεύθεροι με «περιοριστικούς» όρους; Αλλά και να μην αφεθούν, σύντομη θα είναι η φυλάκισή τους. Υπάρχει βλέπετε ο «νόμος Παρασκευόπουλου» (Τσίπρα-Καμμένου)!

 11. Ο Θεός είναι για όλους και εμείς δεν είμαστε ο περιούσιος λαός

  Ήμαρτον. Ούτε η Παναγιά ούτε ο Θεός είναι με κανένα, όλοι είναι παιδιά του εχθροί και φίλοι. Μην μπερδεύεται την θρησκεία με εθνικισμούς και πατριδοκαπηλία και ύβρης.

   • Ένα από τα κλασικά προεπανασταστικά έργα. Ελληνική Νομαρχία - Ητοι λόγος περί Ελευθερίας», του Ανωνύμου του Ελληνος.

    Ο ρόλος των δεσποτάδων στην επανάσταση. Ω συ μιαρά (ιερά) Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, εις τι ομοιάζεις; Ηθελα να ξεύρω από σε τώρα όπου σε ερωτώ, εις τι, λέγω, ομοιάζεις τους ιερούς και θείους αποστόλους του λόγου της σοφίας του Ιησού Χριστού; Ισως στην αφιλοκέρδεια, όπου εκείνοι εκήρυττον; Αλλ’ εσύ είσαι γεμάτη από χρήματα, όπου καθημερινώς κλέπτεις από τους ταλαίπωρους χριστιανούς…
    Συ είσαι μία μάνδρα λύκων, όπου δεν υπακούεις τον ποιμένα σου και κατατρώγεις τα αθώα και πολλά ήμερα πρόβατα της ορθοδόξου εκκλησίας…. Η Σύνοδος αγοράζει τον πατριαρχικό θρόνο από τον οθωμανικό αντιβασιλέα διά μίαν μεγάλη ποσότητα χρημάτων, έπειτα τον πωλεί ούτινος της δώσει περισσότερο κέρδος, και τον αγοραστή τον ονομάζει πατριάρχην.

  • «Συν Αθηνά κσι ΧΕΊΡΑ κίνει»! Ο Θεός πράγματι είναι για όλους, αλλά όταν ο όποιος αλλόθρησκος κόβει κεφαλές οφείλουμε να αντιδράσουμε, αφού αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στη ψυχή τους κανένα Θεό παρά καθοδηγούνται από το πονηρό πνεύμα και είναι όργανα του αντιδίκου δηλ. του διαβόλου που σιγά σιγά κατακυριεύει τον κόσμο και τις ψυχές μας! Είναι ανάγκη να ομολογούμε την Πίστη μας και φυσικά να προσευχόμαστε και για τις ψυχές συτών των ανθρώπων που έχουν κυριευτεί από τις δυνάμεις του πονηρού. Η Θεία Λειτουργία δεν τελειώνει με το δι’ευχών στην εκκλησια αλλά συνεχίζεται και έξω από αυτήν.

   • Σε τι διαφέρεται από τους ισλαμοφασίστες? Ακριβώς η ίδια αντίληψη περί θρησκείας και πατρίδας. Παράνοια.

    • Παρανοϊκός είσαι εσύ που δεν θέλεις να ξεβολευτειςούτε να σκεφτείς καν αυτό που έδωσαν κάποιοι άλλοι για να μιλάς εσύ σήμερα εκ του ασφαλούς.Οταν δίνεις ότι ποιο πολιτικό έχεις την ίδια σου την ζωή για την πατρίδα κ την πίστη σου ,κ μετά βγαίνουν κάτι τύποι σαν κ σένα ,που τα έχουν όλα αυτά γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια γιατί δεν πόνεσαν γιατί δεν έζησαν πολέμους κ συμφορές εγώ προσωπικά ,θα τους έλεγα σκαστε κ μάθετε να ακούτε κ να σέβεστε .

 12. Άφθαστο το ψυχικό μεγαλείο των προγόνων μας ως και η μικροψυχία και αχαριστία μέρους των νεοελλήνων της αρπαχτής, των παραισθησιογώνων, του ωχαδερφισμού.

 13. Ποιά πίστη κσι φιλοπατρία! Αυτό που κυριαρχεί σήμερα είναι η αθεΐα και η αφιλοπατρία – διεθνισμός! Τα αποτελέσματα όχι μόνο ορατά αλλάκαι τα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας!

 14. Η αγνωμοσύνη οδηγεί στην αφροσύνη, που δυστυχώς κυριαρχεί στις ψυχές των σύγχρονων «προοδευτικων» και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή!

 15. Ψευτοπροοδευτικοί, δημοκράτες ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ τουλάχιστον σεβαστείτε και των Ελλήνων το δικσίωμα στη μνήμη και όχι μόνο των γυφτοσκοπιανών εθνικιστών.

 16. Τα τσιμπούρια του ανθελληνισμού και η αφαίμαξη του Ελληνισμού

  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

 17. Δεν πρέπει να κατηγορούμε την «υπερπατριωτική» κυβέρνηση των συριζανέλ, αφού σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, » η Ελλάδα μεγαλώνει» με τη λεκτική επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο….

 18. Η ελληνική κυβέρνηση όχι γονάτισε αλλά εδώ και καιρό είναι «στα τέσσερα. Κατά τα λοιπά κοκορεύονται για τον πατριωτισμό τους και ότι διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα λαού και χώρας.

 19. Έχουν διαλύσει τη χώρα. Δεν ακούμε τίποτα άλλο στις ειδήσρις παρά για ληστείες, φόνους, βιασμούς στις περισσότερες περιπτώσεις με άκρως ειδεχθή τρόπο! Όσο χώρο αφήνει η σποστασία του ανθρώπου σπό το Θεό έρχετε και καταλαμβάνει ο μισόκαλος.

 20. Τι κάθεστε σαν δειλοί ψευτοπατριωτες πίσω από τα πληκτρολόγια; Ολο λόγια είστε. Μας πρήζετε καιρο τώρα με τα λόγια και τις απειλές. Στα άρματα σήμερα, να μας δείξετε τι πραγματικά εννοείτε και τι πραγματικά αξίζετε. Ολο ετοιμοπόλεμα ‘θα δειτε’ και ‘έρχεται η ωρα σας’. Να υποθέσω ομως, οτι αντί να σηκωθείτε από τους καναπέδες σας, θα απαντήσετε πάλι παλικαρίσια με τα πληκτρολόγια και τα άι παντζ στερεωμένα στις μπυροκοιλιές; Στα σανδάλια, στα δόρατα και στην πρώτη γραμμή τωρα.

  • Μαύρη η νύχτα στα βουνά! Αχ αυτά τα σρματα και οι μπυροκοιλαράδες! Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και δεν αποκρύπτεται….Κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε την δική μας «καμπούρα» παρά του διπλανού μας! Ισοπεδωτικές αντιλήψεις χωρίς ουσία και μηδενιστικές που παραπέμπουν….

   • Βλέπουμε και την καμπούρα σας και την μπυροκοιλια σας. Τις παρελαύνετε στις συγκεντρώσεις σας. Παλι ομως λόγια. Λόγια, λόγια, λόγια.

 21. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ….!! ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 34 ΔΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΑΦΑΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!

 22. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να ξεπουλήσουν τα πάντα. Και όμως προεκλογικά κατηγορούσαν αυτούς που σε λίγο θα ξαναφέρουν για να συνεχιστεί η εξαπάτηση του λαού.

 23. Μετά την κστοχή του 1940 ζούμε τη νέα γερμανική (οικονομική) κατοχή. Επαιρόμαστε και αυτοθαυμαζόμαστε για το κατόρθωμα μας και διαγράφουμε όσους θυσιάστηκαν για να μας παραδώσουν ελεύθερη πατρίδα! Ο κατήφορος της ευκολίας ο σύγχρονος των νεοελλήνων κσνών.

 24. Ποίημα για τους ήρωες του 1940 -28η Οκτωβριου 1940
  Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα

  και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα

  τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.

  Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι

  και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα

  για να μας δώσετε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

 25. ΤΟ 1940 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ Κ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ Ο ΕΛΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ Κ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΥΠΕΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ Ο ΕΛΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ Κ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ Κ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ Κ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Κ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΧΩΝΕΨΗ

 26. Οι περήφανοι συριζανέλ λένε ΝΑΙ σε όλα! Ο λαός μας έχει στην πλειοψηφία του διαφορετική άποψη, όμως το αριστερό καθεστώς όπως φάνηκε και με το θέμα των Σκοπίων από αλλού εντέλεται.

 27. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΦΈΡΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ….

 28. ΤΕΡΜΑ οι πειραματισμοί των λεγόμενων ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ!
  http://ellinikahoaxes.gr/2015/12/19/ellada-tourkia-nato-stoltenberg/
  Εάν αυτοί που θα ψηφίσουν, στις επόμενες εκλογές,
  κόμματα που έχουν υπογράψει ήδη μνημόνια,
  είναι ΑΠΛΑ προδότες,
  https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/290270_gkasimatis-ta-mnimonia-paredosan-ethniki-kyriarhia
  τότε,
  οι πατριώτες που θα ψηφίσουν πατριωτικά κόμματα
  που δεν θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Κυβέρνηση,
  είναι ΔΙΠΛΑ προδότες
  και οι πατριώτες που θα ψηφίσουν πατριωτικά κόμματα που κινδυνεύουν ακόμα και να μην μπουν στο Κ-υ-νοβούλιο
  είναι Τ Ρ Ι Π Λ Α προδότες!
  Διότι έτσι αποκαλύπτονται,
  ως υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων,
  με σκοπό να πνίξουν πατριωτικούς ψήφους
  υπέρ της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
  Εδώ το Σύριζα με το ΑΝΕΛ μπόρεσε να συνεργαστεί,
  για να ξεπουλήσουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μου! https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/407_2.jpg
  ΓΙΑΤΊ να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο συνεργασίας,
  οι υποτιθέμενες πατριωτικές παρατάξεις αναμεταξύ τους,
  για την αποκατάσταση της ΑΞΙΟΠΡΈΠΙΑΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου
  και να το παίζουν το «ΜΠΑΛΆΚΙ»
  στον Έλληνα ψηφοφόρο;;;;;;
  https://www.youtube.com/watch?v=s4vj3Wm9JnY

 29. Ολα αυτα τα παραπάνω εθνικιστικά σχόλια των σύγχρονων Σπαρτιατών πιστών

  συνοδεύονται μονο απο την πιο σημαντική φωτογραφία της σύγχρονης σπουδαίας μας ιστοριας

  https://goo.gl/images/MDQJh7

  Και μπραβο μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ