Γ. Νικητιάδης για «επικοινωνιακή φιέστα» Κουντουρά-Χατζημάρκου: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

13
1565

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά στη Ρόδο και την «επικοινωνιακή της φιέστα» σε αγαστή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Νικητιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις :

Προκαλεί εντύπωση και αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα των νησιωτών μας, η επικοινωνιακή φιέστα που έλαβε χώρα κατά το πρόσφατο ταξίδι της Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, την ώρα που ο Ελληνικός Τουρισμός, ανεξαρτήτως της αύξησης των αφίξεων, συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα, που πολλαπλασιάστηκαν με όσα μέτρα ελήφθησαν εναντίον του Τουρισμού με την ψήφο της κας Υπουργού και της Κυβέρνησης.

Η κα Κουντουρά, με την παρουσία της επιδίωξε να καρπωθεί την αύξηση του τουρισμού μας τη χρονιά που διανύουμε , αλλά ουδόλως ασχολήθηκε με την μείωση των εσόδων μας από τον τουρισμό, όπως αυτή διαπιστώνεται επίσημα από την Τράπεζα της Ελλάδος και ούτε βεβαίως μοιάζει να αντιλαμβάνεται ότι εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αύξηση των διανυκτερεύσεων στην οποία θα θέλαμε ν’ αναφερθεί, αν γνωρίζει τέτοια αύξηση, καθώς και στις χαμηλές τιμές με τις οποίες πουλάμε. Η κα Κουντουρά δεν έδειξε να καταλαβαίνει ότι η αγορά της Ρόδου υποφέρει εξαιτίας του χαμηλού οικονομικού εύρους που έχουν οι τουρίστες που έρχονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και δεν δεσμεύτηκε σε οτιδήποτε με συγκεκριμένο τρόπο.

Αν ερωτάτο η κ. Υπουργός να μας πεί έστω και μία ενέργεια της που έφερε έναν παραπάνω τουρίστα στα νησιά μας είναι βέβαιο ότι θα τηρούσε σιγήν ιχθύος, αφού δεν καταλαβαίνει ότι ταξίδια τύπου Ιράν που πραγματοποίησε διαφημίζοντας τα επίσης (ως γνώστης της διαφήμισης όπως δήλωσε), δεν μπορούν να έχουν απόδοση όταν η Πρεσβεία μας εκεί δεν μπορεί να εκδώσει ούτε 100 ταξιδιωτικά έγγραφα (βίζες) εβδομαδιαίως.

Η Ρόδος επισήμως, δεν είδε Υπουργό Τουρισμού τα τελευταία 5 χρόνια. Η κα Κουντουρά, προσκληθείσα από την Περιφέρεια , ούτε έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα (τώρα τα θυμήθηκε μετά από δύο χρόνια), ούτε ανέλαβε κάποια υποχρέωση. Απλώς δήλωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις στα συναρμόδια υπουργεία. Οι δηλώσεις της, περισσότερο έμοιαζαν με « έπεα πτερόεντα».

Έπεα πτερόεντα όμως αποτελούν και οι μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη για το χτίσιμο μιας «μεγάλης συμμαχίας» στην οποία μάλιστα η περιφέρεια του κ. Χατζημάρκου θα «συνεισφέρει στο να μετατραπεί το Υπουργείο Τουρισμού στο μεγάλο στρατηγείο για την τουριστική ανάπτυξη….».

Πόσο εύκολα έρχονται στη μνήμη μας με παρόμοιες εκφράσεις οι στίχοι του μεγάλου μας στιχουργού Νίκου Γκάτσου για «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…».

Αν θέλετε κα Κουντουρά να φανείτε χρήσιμη, σκύψτε στα πραγματικά προβλήματα, που ξεκινούν από τα χιλιάδες καταστήματα που αιμορραγούν στις τουριστικές περιοχές και φθάνουν στον κόσμο που απασχολείται με τον τουρισμό. Πείτε μας με ποιο τρόπο θα καταργήσετε τον ΦΠΑ που αυξήσατε και πως θα αποφύγουν τα ξενοδοχεία το τέλος διανυκτέρευσης. Πείτε μας πως θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και πως θα βοηθηθούν οι ξενοδόχοι για να γίνουν ανταγωνιστικότεροι και να προσελκύσουν τουρίστες με υψηλότερα εισοδήματα. Πείτε μας πως θα προσελκύσετε τις εταιρείες χαμηλού κόστους και πως θα αυξηθούν τα Home Ports για την κρουαζιέρα. Ότι άλλα λέτε, δυστυχώς, μοιάζουν με λόγια του αέρα, όσo και αν ο κ. Περιφερειάρχης ωραιοποίησε την παρουσία σας στη Ρόδο.

Παρεμπιπτόντως , να σας θυμίσουμε ότι δίπλα στη Ρόδο, βρίσκεται ο επόμενος μεγάλος τουριστικός προορισμός της χώρας που ακούει στο όνομα Κως. Τo αναφέρουμε , διότι μπορεί να θυμάστε τη Κω μόνο από την τουριστική κατάρρευση που την οδηγήσατε πέρυσι με την πολιτική της κυβέρνησή σας στο μεταναστευτικό.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  • Τα κατάφερε ο εριστικός και υβριστής ΧΑΤΖΗΠΑΠ@Ρ@Σ να μην τσακωθεί ούτε να βρίσει την γλάστρα του συγΚΑΜΕΝΟΥ των ΑΝΕΛ...

   Πάντως έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του υποψήφιου Περιφερειάρχη ο Νισυριάδης, ξεσκεπάζει τους ψεύτες του λαϊκισμού σαν το Ροδίτη εχθρό της Κω που μας άφησε ακόμα ένα καλοκαίρι χωρίς δημοτικές συγκοινωνίες και το αεροδρόμιο στην διάθεση του ανύπαρκτου ΚΤΕΛ και τις διπλές ΤΑΡΙΦΕΣ των ΤΑΞΙ…

 1. Αυτος που εμαθε τουρισμό ?
  Στο δικηγορικό γραφείο ?
  Είναι πολλά τα λεφτά Αρη !!!

 2. Ας μας πει καλύτερα ο κύριος ποια ρουσφέτια και ποιες παρεμβάσεις έκανε υπέρ υποτιθέμενων » δικών του » ανθρώπων όταν είχε εξουσία κι ας αφήσει τώρα την κριτική του για άλλους. Δεν κατάλαβε ακόμα ότι ο Δωδεκανησιακός λαός τον απέβαλε όπως τόσους άλλους? Ασφαλώς και είναι αδήριτη ανάγκη να αποβληθούν κι άλλοι από τις επόμενες εκλογές απ΄ όλες τις παρατάξεις κεντρικές και τοπικές.

 3. Ξυπνάτε μην μασάτε!χρεισιμοποιει Χατζημάρκο…για να συσπηρωσει Πασοκους ,αφού μάλλον….γνωρίζει ότι ο Κρεμαστινός θα μπει από…..Σκανδαλίδη-γεννηματα στο επικράτειας!!!!Η συμφωνία έγινε και ετοιμάζεται για θέση ξανά βουλευτή …..!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ