Επιχειρηματίες της Η.Ν. Κάσου: Με έκπληξη μαθαίνουμε ότι πρόκειται να αντικατασταθεί το BLUE STAR CHIOS με το παλαιό προβληματικό πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗ

0
3799

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι Επιχειρηματίες της Η.Ν. Κάσου με έκπληξη μαθαίνουν ότι πρόκειται να αντικατασταθεί το BLUE STAR CHIOS με το παλαιό προβληματικό πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗ για το διάστημα 15/5/24 έως 6/6/24 λόγω του ετήσιου σέρβις που απαιτείται για το πλοίο. Αναρωτιόμαστε καταρχήν γιατί δεν προγραμματίστηκε η ετήσια επισκευή του BLUE STAR CHIOS το μήνα Μάρτιο ώστε να μη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην έναρξη της τουριστικής σεζόν για τη Κάσο και ιδιαιτέρως φέτος που εορτάζονται τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα και επιπλέον θα έχουμε και αυξημένη κίνηση πριν  τις Ευρωεκλογές.

Παρατηρούμε ότι δεν λαμβάνουν υπόψιν τους όλοι οι Αρμόδιοι Φορείς το γεγονός ότι η προσωρινή αντικατάσταση του BLUE STAR CHIOS με ένα παλαιότερο πλοίο  όπως το ΠΡΕΒΕΛΗ θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων όπως λιγότερα δρομολόγια εντός της εβδομάδας διπλάσιας διάρκειας με αβέβαια άφιξη.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις στην προμήθεια ειδών Πρώτης Ανάγκης , τρόφιμα & φάρμακα , καθυστερήσεις στις αφίξεις με αποτέλεσμα μείωση της τουριστικής κίνησης στο νησί και με περαιτέρω οικονομικές συνέπειες στις μικρές επιχειρήσεις του νησιού μας !

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την προσωρινή αντικατάσταση του BLUE STAR CHIOS  με αντίστοιχο πλοίο ίδιας κατηγορίας ώστε να εκτελέσει κανονικά 3 δρομολόγια /εβδομάδα ίσης διάρκειας με το BLUE STAR CHIOS .

Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους νησιώτες και δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε άλλη υποβάθμιση ! Ήδη φέτος θα έχουμε σημαντικά μειωμένη ακτοπλοική σύνδεση ( 4 λιγότερα δρομολόγια την εβδομάδα) αφού καταργείται το ταχύπλοο πλοίο και το δρομολόγιο του BLUE STAR PATMOS. Γιατί οι Κασιώτες με τέτοια Ναυτική ιστορία να δέχονται τέτοια υποβάθμιση !

 

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Επιχειρηματίων Η.Ν. Κάσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ