Πανεπιστημονική Μηχανικών Δωδεκανήσου για εκλογές ΤΕΕ

0
2379

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο έντασης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων, του εισοδήματος και των εργατικών κατακτήσεων εντός και εκτός συνόρων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ, προωθεί ένα πλέγμα αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και θεσμικών αλλαγών, στο όνομα δήθεν του εκσυγχρονισμού προς όφελος όλων, αλλά με πραγματικό σκοπό να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων: εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, νομιμοποιεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υλοποιεί τις ενωσιακές πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης, του «ψηφιακού μετασχηματισμού» και της «απελευθέρωσης» παραγωγικών τομέων, εντείνει την καταστολή, θεσπίζει προκλητικές διευκολύνσεις προς όφελος «στρατηγικών» επενδυτών κ.ο.κ.

Οι συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής είναι διάχυτες στην καθημερινότητα και των μηχανικών.

Οι μισθωτές/-οι του ιδιωτικού τομέα:

  • Δουλεύουμε 10ωρα και Σαββατοκύριακα για ένα μισθό που δεν φτάνει μέχρι το τέλος του μήνα, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κυνηγώντας προθεσμίες και παραδοτέα.
  • Δουλεύουμε με μπλοκάκι, πρακτικά χωρίς ωράριο, χωρίς πληρωμή υπερωριών και αποζημίωσης απόλυσης, πληρώνουμε από το μισθό μας τον ΕΦΚΑ, δεν έχουμε ούτε επίδομα ανεργίας, ασθένειας ή ατυχήματος. Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας της μητρότητας για τις γυναίκες συναδέλφους.

Οι αυτοαπασχολούμενες/-οι ζούμε σε καθεστώς ανασφάλειας και απαξίωσης:

  • Εργαζόμαστε μέχρι τελικής πτώσης με εκπτώσεις στις αμοιβές μας σύμφωνα με ό,τι «ορίζουν» μεγάλα γραφεία & τεχνικές εταιρείες, την ίδια στιγμή που πνιγόμαστε από έξοδα για ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκιο, λογαριασμούς, συντήρηση των γραφείων μας.
  • Καλούμαστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση με μεγάλο μέρος των υποθέσεων μας να βρίσκονται “παγωμένες” από την στιγμή που για την διεκπεραίωση τους χρειάζεται να διαβούμε το κατώφλι του Κτηματολογίου Ρόδο, σε συνδυασμό με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού .
  • Εργαζόμαστε χωρίς πραγματική κάλυψη σε ασφάλεια και υγεία, και για όποιον δεν έχει να πληρώσει εισφορές μένει χωρίς πρόσβαση σε γιατρό από το πρώτο ευρώ!

Οι εργαζόμενες/-οι στο δημόσιο:

  • Βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση των υπηρεσιών, την απογύμνωση από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, τη μετατροπή τους σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, φορτώνοντας μας παράλληλα με τεράστιες ποινικές και αστικές ευθύνες.
  • Γνωρίσαμε βαριές περικοπές των μισθών μας, που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται ούτε στον όγκο, ούτε στην ευθύνη της δουλειάς αλλά ούτε και στις ανάγκες πού έχουμε σήμερα για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
  • Βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς από την υποστελέχωση, λόγω μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για πάνω από μία δεκαετία, των συνταξιοδοτήσεων, της κινητικότητας, των μετακινήσεων.

Στο σύνολο μας, καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε την εντεινόμενη πίεση από αγανακτισμένους από την ψηφιακή γραφειοκρατία πολίτες, και άλλους κλάδους που συμμετέχουν σε δικαιοπραξίες και προγράμματα, εκτεθειμένοι, απότοκο της πλήρους απουσίας συλλογικών διεκδικήσεων και προστασίας από τους φορείς που μας εκπροσωπούν. Ο φορέας μας τα τελευταία χρόνια συστηματικά χρησιμοποιείται για προώθηση πολιτικών προσώπων σε θέσης εκπροσώπησης, σαν ένας χώρος διαφήμισης κατασκευαστικών εταιριών, κατάθεσης στεφάνων, χειραψιών, ασπασμών και  αρωμάτων, αλλά κυρίως συμβουλής και επικουρίας επενδυτικών συμφερόντων.

          Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ κόντρα στη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΤΕΕ τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε μία σειρά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο των μηχανικών και πήρε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας για ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων μηχανικών και του λαού μας. Ενδεικτικά:

  • Αναδείξαμε πολλάκις την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κτηματολόγιο Ρόδου, με τραγικές επιπτώσεις σε πολίτες και συναδέλφους!
  • Αναδείξαμε πρώτοι το σοβαρό ζήτημα της τροποποίησης χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων της Νέας Μαρίνας Ρόδου, ταχθήκαμε ξεκάθαρα υπέρ της αξιοποίησής του ως ελεύθερου χώρου, με πραγματικά έργα πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού.
  • Αναδείξαμε το ζήτημα του αιγιαλού και της παραλίας και ταχθήκαμε υπέρ της διατήρησης της ζώνης πλάτους 12 μέτρων.
  • Αναδείξαμε πρώτοι το ζήτημα του Κανονισμού Πυροπροστασίας, μέσω του οποίου η Πολιτεία επιδιώκει να αποποιηθεί των ευθυνών της για την πυροπροστασία!

 

  • Ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καλούμε όλες και όλους τους συνάδελφους μηχανικούς να στηρίξουν τη μοναδική συνεπή αγωνιστική φωνή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του πραγματικά εργαζόμενου μηχανικού, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ, τις δυνάμεις που συμμετέχουν και πρωτοστατούν σταθερά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, μικρούς και μεγάλους, και να συστρατευτούν μαζί μας στις καθημερινές μάχες από την επόμενη μέρα!
Στις 19 Μάη ανατρέπουμε τους συσχετισμούς
Ενισχύουμε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
 

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης,
της ΕΕ και τους εκφραστές τους στο ΤΕΕ,
τοπικά και πανελλαδικά.

 

Για την Αντιπροσωπεία στο Περιφερειακό Τμήμα Νομού Δωδεκανήσου

 

1)        Γλεντής Η. Ελευθέριος                                          Μ

2)        Διακολαμπριανού Μ. Αρμονία                          Α

3)        Ζερβός Ν. Αντώνιος                                              Π

4)        Μάκος Κ. Βασίλειος                                               Π

5)        Παπακωνσταντίνου Ν. Κλεόβουλος                ΑΓΡ. Τ.

6)        Πέτας Τ. Αντώνιος                                                  ΑΓΡ. Τ.

7)        Σαρρή Π. Ελπίδα                                                     Π

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ