Ευάγγελος Κρητικός : Στην Κω χάνονται σπίτια και οι επαγγελματικές στέγες αλλάζουν χέρια | Η αναζήτηση στέγης στην Κω δημιουργεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα

8
11743

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTV φιλοξενήθηκε ο Ευάγγελος Κρητικός Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειολήπτών μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στο νησί της Κω και αναφέρει συγκεκριμένα : Στην Κω χάνονται σπίτια και οι επαγγελματικές στέγες αλλάζουν χέρια και έρχονται 150.000 Πλειστηριασμοί μέχρι το Α’ εξάμηνο του 2025 ενώ τέσσερις χιλιάδες οικογένειες θα χάσουν πατρογονικές περιουσίες.

Η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών τα τελευταία έξι (6) χρόνια, έχει προειδοποιήσει με κάθε τρόπο και από κάθε βήμα που διαθέτει, «συνεχώς και αδιαλείπτως», για την επερχόμενη εντονότατη στεγαστική κρίση. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, που θα δημιουργήσει αγνώστου βαθμού εντάσεις κοινωνικές και οικονομικές, στρεβλώσεις και παρενέργειες. Εξαιτίας αυτής (της στεγαστικής κρίσης), θα αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό του πληθυσμού που θα αδυνατεί να διαβιώσει με αξιοπρεπείς συνθήκες είτε που θα παραμένει άστεγο.»

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μαζί τα κάναμε;Ο καθένας επενδύει το λεφτά του όπου νομίζει καλύτερα.Άλλος κάνει σουβλατζίδικο,άλλος καφέ,άλλος νοικιάζει ποδήλατα,άλλοι αυτοκίνητα.Καποιοι είπε δύουν να φτιάξουν το σπίτι τους να το νοικιάσουν με οποίο τρόπο θέλουν.Μηπως θέλεις να στο χαρίσουν;Εσυ μπορεί να ξοδεύεις 10-15 ευρώ τη μέρα για καφέδες και τσιγάρα ,αλλά να δώσεις αυτά τα λεφτά για κατοικία τα θεωρείς εξωφρενικά.Τελος να μας πεις πως θα διαχειριστούμε την περιουσία μας,αυτό θέλεις;

      • Να την διαχειριστεις οπως θελεις την περιουσια σου αλλα μετα να μην κλαις που δεν εχεις γιατρους, νοσηλευτες, εκπαιδευτικους, πυροσβεστες κλπ. Μπορεις να σβηνεις τις φωτιες μονος σου, να μαθαινεις γραμματα στα παιδια σου ο ιδιος, να γιατρευεις τη μανα σου μονος σου και να χειρουργεις τον εαυτο σου. Καλη τυχη!

  1. Θα μάς σώσει η golden viza!!!Τα χάλια μάς και κακία μάς μοίρα!Τα διέλυσαν όλα στην οικονομία!

  2. Όταν περνεις ρίσκο δεν σημαίνει ότι θα κερδίσεις.Εινα βασικός κανόνας στη ζωή.Το ότι υπάρχει στην Ελλάδα σύλλογος δανειοληπτών είναι παγκόσμια πατέντα.

  3. Μας παραμυθιάζουν όλους για την υποτιθέμενη ποιότητα ζωής στα νησιά !!! Τα νησιά της Ελλάδας είναι μόνο για τουρισμό λίγων ημερών. Έτσι τουλάχιστον διαμορφώθηκε η κατάσταση! Καμιά ποιότητα ζωής. Παραμένει μόνο ο μύθος του καθαρού αέρα, των λαχανικών και των φρέσκων αυγών!!! Λες και τά λαχανικά που τρώμε είναι ολα αλίπαστα από το χωράφι του γείτονα!!! Στα νησιά το μόνο που υπάρχει είναι έλλειψη υποδομών, ακρίβεια, και λακούβες!! Σε ότι και να κάνεις υπάρχει ταβάνι! Μόνο με τουρισμό αξίζει να ασχοληθούμε κι αυτό γίνεται. Άλλος με εστιατόρια, άλλος με ενοικιάσεις άλλος με βραχυχρόνια…Όλοι λοιπόν στον τουρισμό και το χειμώνα έρημη πόλη!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ