Εργατικό Κέντρο: Όλοι στο πόδι! Ξεσηκωμός! 21 Σεπτεμβρίου Απεργούμε Συγκέντρωση πλ. Ελευθερίας 10:30πμ

1
4049

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ !! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. Ελευθερίας Πέμπτη 10:30 πμ

 

ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

Είναι αδίστακτοι. Είναι απάνθρωποι!

Η κατάθεση του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί το 13ωρο,ενώ ο λαός μετράει τις πληγές του πάνω στα αποκαΐδια, μέσα στα λασπόνερα, με τους νεκρούς,τα κατεστραμένα σπίτια,τα νεκρά ζώα,τον φόβο για αρρώστιες .

Δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε τον ανθρώπινο πόνο,ούτε την δυστυχία που έχει προκαλέσει η πολιτική τους. Βρήκαν  την ευκαιρία να νομοθετήσουν  τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας

Το νομοσχέδιο έκτρωμα :

Καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο

 • Νομιμοποιεί την «παράλληλη απασχόληση»με δουλειά από ήλιο σε ήλιο κάνοντας τους εργαζόμενους «μπαλάκι» στα χέρια των μεγαλοεργοδοτών με 13 ώρες δουλειάς! Καταργεί το διάλειμμα στη δουλειά!
 • Επεκτείνει την «ευελιξία»,σύμφωνα με ευρωενωσιακές Οδηγίες, όπως με τις «συμβάσεις κατά παραγγελία» που δίνουν το δικαίωμα να έχουν οι εργοδότες διαθέσιμους τους εργαζόμενους 24 ώρες το 24ωρο!
 • Τιμωρεί με φυλάκιση και χρηματική ποινή το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται!

Άθλιοι μισθοί και μεροκάματα, φτώχεια και ανέχεια, εντατικοποίηση της εργασίας, νεκροί και σακατεμένοι εργάτες και εργάτριες, διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, αυτά είναι σε ημερήσια διάταξη.

Το νομοσχέδιο έρχεται να κάνει νόμο όλα τα παραπάνω, να νομιμοποιήσει την ζούγκλα στους χώρους δουλειάς!

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια! Η επιλογή στο δίλημμα, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας.

Σήμερα το ρεαλιστικό και σύγχρονο είναι να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νέο αντεργατικό έκτρωμα από τη Βουλή!

Παλεύουμε για:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με 7ωρο – 5νθήμερο- 35ωρο με συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς.
 • Κατάργηση των «ευέλικτων» μορφών εργασίας με διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
 • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια, την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
 • Φθηνές ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές.
 • Δωρεάν Υγεία – Παιδεία με μόνιμες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Άμεσα αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Άμεσα υλοποίηση όλων των μέτρων πολιτικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Απεργούμε Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

Όλοι στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, υποφέρει, να είναι έννοια της κυβέρνησης η ψήφιση νόμου για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

Το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση το  υπουργείο Εργασίας μέσα από την ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 2019/1152, αποτελεί ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στην πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, την  κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και το πενθήμερο, την  πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας και την ποινικοποίηση  των εργατικών κινητοποιήσεων .

Συγκεκριμένα:

 • Καταργεί το πενθήμερο και δίνει τη δυνατότητα σε εργοδότες να απασχολούν και 6η ημέρα τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αντί να προχωρούν σε  προσλήψεις προσωπικού.
 • Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας με βάση  ατομική  συμφωνία εργοδότη – εργαζόμενου Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος  με απειλή την απόλυση θα  καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή στις περιόδους φόρτου εργασίας.
 • Εισάγει για πρώτη φορά τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», που αποτελούν συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας και καταχρηστικών πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τον βιοπορισμό τους τίθενται σε εργασιακή ετοιμότητα για όποτε και όσο τους χρειάζεται η επιχείρηση.
 • Δίνει τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, με πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους .
 • Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη επιδιώκοντας να περιορίσει ακόμα περισσότερο την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Στο όνομα της «προστασίας της εργασίας» (!) ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα, ακόμα και όταν η απεργία έχει προκηρυχθεί νόμιμα.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ως δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφώσει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και με το νομοσχέδιο έρχεται να την «νομιμοποιήσει».

Μας φέρνουν ως δεδομένο και φυσιολογικό ότι είναι «κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να μην έχουν συγκεκριμένο ωράριο εργασίας, να μην γνωρίζουν αν και για πόσες ώρες θα τους καλέσει για δουλειά ο κάθε εργοδότης.

Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο γιατί είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

Στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν άρθρα από τα οποία το Δημόσιο εξαιρείται (1Α, 69Α/69Β/70Α/182Α/189), για το υπόλοιπο νομοσχέδιο όμως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι νομοθετεί υπέρ των εργαζομένων, παρουσιάζοντας μια αντεστραμμένη πραγματικότητα, παρουσιάζοντας αυτή τη βαρβαρότητα ως “μάνα εξ ουρανού” για τους εργαζόμενους.

 • Πόσο προοδευτικό όμως θεωρείται το 2023 να αφιερώνεις 13 ως 15 ώρες τη μέρα σε έναν ή πολλαπλούς εργοδότες για να σου επιτρέπεται να ζεις; Είναι επιλογή του εργαζόμενου να αναγκάζεται να κάνει και 2η δουλειά;
 • Πόσο οικειοθελής επιλογή είναι αυτή η επιλογή, η δουλειά σε συνθήκες γαλέρας, η πλήρης κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, η ένταση της ευελιξίας, της εκμετάλλευσης, της πληρωμής με την ώρα;

Είναι δε τόσο «φιλεργατικό» το νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση ενώ το είχε όπως φαίνεται έτοιμο, δεν έλεγε κουβέντα πριν τις εκλογές.

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να παλέψουμε για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.

Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό φέρνουν συνεχώς και νέους κατασταλτικούς νόμους.

 • Για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.
 • Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος.
 • Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
 • Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Στην   Κω ,  στην  πλατεία  Ελευθερίας  στις  10:30΄   π.μ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τι λέτε ρε κηφήνες;Επιτέλους με το κόμμα του φασισμού και ανθελληνικό ΚΚΕ.Δεν έχετε καμία δουλειά με τους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ