Είκοσι γυναίκες επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος στην Κω

0
30391

Ένας 32χρονος αλλοδαπός φέρεται να είναι ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε 20 μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Κω και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη των λιμενικών.

Αυτό προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης που έκανε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω, το οποίο και συνέλαβε τον 32χρονο αλλοδαπό για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Κω, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 20 Αυγούστου 2023, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και την περισυλλογή από το περιπολικό σκάφος είκοσι (20) αλλοδαπών (19 ενήλικες και 1 ανήλικη), όλοι καλά στην υγεία τους, και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι της Κω.

Στο πλαίσιο της προανάκριση που διενήργησε το Λιμεναρχείο Κω διαπιστώθηκε ότι κυβερνήτης των μεταναστών ήταν ένας εκ των διασωθέντων, ο 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ