Ηλίας Χρυσόπουλος στον RV: Πάνω από το πτώμα της άτυχης 63χρονης έγινε σπέκουλα και πολιτική εκμετάλλευση

18
11970

Στα γεγονότα που αφορούν στο θάνατο της άτυχης 63χρονης στην Κω, ένα θέμα που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και έγινε αντικείμενο προεκλογικής σπέκουλας, αναφέρθηκε ο υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κω “Ο Ιπποκράτης”, Ηλίας Χρυσόπουλος, μιλώντας σήμερα στο “Πρωινό Xpress” του Real Voice 99,5, με τη Ρένα Παυλάκη.
“Καταρχήν έγινε μία προσπάθεια να αποδοθεί ο θάνατος της άτυχης γυναίκας με την έλλειψη ασθενοφόρου. Σε κάποιους δεν “άρεσε” ότι η άτυχη γυναίκα δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, γιατί “έφυγε” από ανεύρυσμα εγκεφάλου. Σύμφωνα με συγγενείς της, που ήταν μπροστά στο θλιβερό γεγονός, μόλις η άτυχη συμπολίτισσά μας, είπε “ωχ το κεφάλι μου”, έπεσε νεκρή. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη νεκροψία. Από την πρώτη στιγμή είχα την εκτίμηση των γιατρών για ακαριαίο θάνατο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε μετά από μία ώρα στο Νοσοκομείο. Η νεκροψία επιβεβαίωσε αυτές τις υποψίες. Βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι άργησε το ασθενοφόρο και γι’ αυτό πέθανε. Πάνω από το πτώμα της γυναίκας έγινε σπέκουλα και πολιτική εκμετάλλευση. Εμείς λέγαμε, περιμένετε να βγει το πόρισμα, πριν βγάζετε δηλώσεις και συμπεράσματα”, είπε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κω, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης, την οποία και ο ίδιος γνώριζε προσωπικά.
Κατηγορηματικά όχι, δήλωσε ο κ. Χρυσόπουλος όταν ερωτήθηκε αν η Κως είχε ποτέ τρία ασθενοφόρα, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα ο κ. Χρυσόπουλος αποκάλυψε στον RV ότι όταν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ έφυγαν από το περιστατικό που βρίσκονταν κι ενώ κατευθύνονταν στο περιστατικό με την άτυχη γυναίκα και πληροφορήθηκαν ότι ήταν νεκρή, ειδοποιήθηκαν να πάνε σε τρίτο περιστατικό για άτομο που τραυματίσθηκε από πτώση από άλογο.
“Υπάρχουν δύο ασθενοφόρα τα οποία είναι ολοκαίνουργια και δόθηκαν από δωρεές, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται γιατί το ΕΚΑΒ δεν στέλνει προσωπικό για να επανδρωθούν παρά τις επίμονες οχλήσεις και πιέσεις της διοίκησης”, πρόσθεσε ο κ. Χρυσόπουλος. Τα ασθενοφόρα αυτά έχουν δωρηθεί στο Νοσοκομείο της Κω και παραμένουν εκεί, διότι αν δοθούν στο ΕΚΑΒ, είναι βέβαιο ότι θα τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. “Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τα επανδρώσουμε, τα κρατήσαμε στο Νοσοκομείο” ανέφερε.
Ο κ. Χρυσόπουλος, συμπερασματικά τόνισε ότι το ΕΣΥ είναι ξεπερασμένο από τις επιστημονικές εξελίξεις και την ίδια τη ζωή. Δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί στο ρόλο του, πρέπει να καταργηθεί και να επανασχεδιαστεί από την αρχή, με βάση τα νέα δεδομένα και τα νέα εργαλεία που πλέον μπορεί να διαθέσει η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας.

Πηγή: Realcoice995.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

    • δεν φταις εσύ. Φταινε αυτοί που σε διατηρούν στη θέση σου. Άνθρωποι άσχετοι με την υγεία που μας πωλούν κ πνευμα..» Το ΕΣΥ είναι ξεπερασμένο » … «με βάση τα νέα δεδομένα και τα νέα εργαλεία που πλέον μπορεί να διαθέσει η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας» … Όλα αυτά τα έμαθανσε 3-4 χρόνια για το πως λειτουργεί η υγεία;;;;; Και απο ποια θεση;;; Τη δοτή κομματική θεση; Το ΕΣΥ με διοικήσεις σαν τη δική σας προφανώς κ είναι ξεπερασμένο, κυρίως όμως είναι καταδικασμένο.

  1. ΕΣΥ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ !! ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ……Υ? ΤΟΣΟ ΤΗ ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ? ΝΤΡΟΠΗ !!!

  2. Τουλάχιστον μη μιλάτε! Και εννοώ όλους όσοι πέρασαν ή βρίσκονται ακόμα σε σχετικές θέσεις, ανεξάρτητα από χρώματα, κόμματα και σημαιάκια!
    Μόνο για σέλφι και υποσχέσεις είστε!

  3. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να σου λένε δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.επι ΣΥΡΙΖΑ ο διοικητής του νοσοκομείου έτρεξε για το ίδιο περιστατικό πήρε απαλλακτικό βούλευμα.απορω πως κοιμούνται τα βράδια.δεν έχουν τσίπα πάνω τούς .το αίμα των αθώων 1

  4. Με άλλα λόγια νά αγαπιόμαστε, δηλαδή μας λέτε ότι το ΕΚΑΒ γνώριζε από την αρχή ότι δεν υπήρχε σωτηρία για την θανούσα και για αυτό δεν πειγε στο περιστατικό και όταν ο κύριος Χρυσοπουλος λέει τό ΕΣΎ είναι ξεπερασμένο από τίς επιστημονικές εξελίξεις και την ίδια τη ζωή τί εννοεί;θα του δώσουν άλλο όνομα και όλα θά λειτουργούν τέλεια και χωρίς προσωπικό ! Πόσα θες νά μας τρελάνεις.

  5. Όσο και αν δεν βολεύει κάποιους η κυρία ΔΕΝ έφυγε λόγω της καθυστέρησης ασθενοφόρου. Δυστυχώς πέθανε σχεδόν αμέσως. Αυτό αναμφισβήτητα αποδείχθηκε από την νεκροψία. Το θέμα όμως της λειτουργίας του ΕΚΑΒ είναι μεγάλο και πρέπει να ασχοληθούμε ψύχραιμα και με ρεαλισμό.

  6. Κρύβεστε πίσω από τους δήθεν άγονους διαγωνισμούς , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αφήσετε διοικητικοι και γιατροί εντός κ εκτός νοσοκομείου κάθε νέοερχομενο γιατρό και το ξέρετε το έχετε συμφωνήσει ήδη οπότε μην κάνετε τους υπερασπιστές του κωακου λαού στις κάμερες!

  7. Όλα ιδιωτικά, αυτό είναι το όραμά σας?
    Στο βωμό του κέρδους και η υγεία, εντελώς!!
    Μαύρο στη ΝΔ, μαύρο στη δεξιά!!!!
    Μην μας παραπλανούν, πως δήθεν απέκτησαν κοινωνικό πρόσωπο,
    Ίδια είναι η δεξιά, αυτή είναι η ιδεολογία τους!!!

  8. Αποτελέσματα νεκροτομής??? Αφού δεν υπάρχει Ιατροδικαστης! Άρα έγινε από άσχετο. Και ποιος διέρρευσε το αποτέλεσμα? Έρχονται εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ