Κως: Στο δικαστήριο 64χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε δύο ανήλικες αδελφές

0
5053

Για ασέλγεια ανηλίκων, κατηγορείται ένας 64χρονος Ροδίτης, ο οποίος πριν δύο χρόνια μηνύθηκε γιατί φέρεται να ασέλγησε σε δύο ανήλικα κορίτσια.

Αναλυτικότερα κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη αλλά όχι τα 13 έτη κατ’ εξακολούθηση και με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως όταν πληροφορήθηκε τα όσα διέδιδαν, προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους, ζητώντας την τιμωρία τους.

Οι δύο κοπέλες, υποστηρίζουν πως όταν ήταν στην ηλικία των 6 έως και των 12 ετών ο 64χρονος, είχε καταφέρει να ασελγήσει πολλές φορές σε βάρος τους, διατηρώντας φιλική σχέση με την οικογένειά τους, μεταφέροντάς τις ακόμη και σε κοτέτσι που διατηρούσε.

«Είμαι ένας οικογενειάρχης και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πώς κάποιος θα μπορούσε να τελέσει τέτοιες αηδιαστικές πράξεις κατά ανήλικων παιδιών», είχε δηλώσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος, ενάντια σε όσα του καταλογίζουν.

Τα λεγόμενα των δύο αδερφών ωστόσο επιβεβαιώνει και μία ακόμα (ενήλικη σήμερα) κοπέλα από το ίδιο χωριό, η οποία είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου στις 9 Μαρτίου 2021, έπειτα από την αναφορά των κοριτσιών στις στις 10 Φεβρουαρίου 2021.

Αναφέρει πως όταν ήταν στην ηλικία των 10 ετών η μία από τις δύο καταγγέλλουσες της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος έκανε μέρος όλων αυτών για τα οποία τον έχουν καταγγείλει.

Το παραπεμπτικό βούλευμα και οι κατηγορίες

Ο 64χρονος κατηγορείται ότι από τις αρχές του 2007 έως τις αρχές του 2009 προφασιζόμενος ότι θα μάθαινε στην τότε ανήλικη και ηλικίας 11 έως 13 ετών να οδηγεί, την έβαζε επάνω στα γόνατά του και στη συνέχεια προέβαινε σε διάφορες ασελγείς πράξεις, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν σε συνουσία στις αρχές του 2009, προτού δηλαδή η ανήλικη συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της.
Στο ίδιο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται επίσης ότι επειδή η ανήλικη μεγάλωνε και υπήρχε «ο κίνδυνος αποκάλυψης της συμπεριφοράς του σε τρίτους, ο κατηγορούμενος επιχειρούσε να κατευνάσει την ανήλικη επαναλαμβάνοντας της ότι όλα όσα γίνονταν μεταξύ τους ήταν φυσιολογικά και ότι όλοι οι άνθρωποι έκαναν το ίδιο, ενώ της αγόραζε κατά καιρούς διάφορα μικροδώρα, γλυκά και παγωτά προκειμένου να διατηρήσει τη συμπάθειά της».

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ακολουθώντας το μοτίβο σύναψης σεξουαλικών σχέσεων με ανήλικα κορίτσια που είχε ξεκινήσει με την πρώτη παθούσα, το 2011 έστρεψε το ερωτικό του ενδιαφέρον στη μικρότερη της αδελφή, η οποία ήταν τότε μόλις 9 ετών και διέμενε και εκείνη μαζί με τους γονείς της σε χωριό της Ρόδου.

Το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει αναλυτικά στο βούλευμα του πως ο 64χρονος «έπειθε την ανήλικη να προβαίνει αλλά και να ανέχεται γενετήσιες πράξεις μαζί του».

Οι συναντήσεις του με την ανήλικη γίνονταν είτε στο σπίτι του ή στα σπίτια των παιδιών του, είτε σε κτίσμα κοντά στο χωράφι που διαθέτει ο κατηγορούμενος με οικόσιτα ζώα ή ακόμη και στο αυτοκίνητό του.

Εν τέλει, το 2014 όταν το κορίτσι είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ο 64χρονος κατηγορείται ότι ήρθε σε συνουσία με την ανήλικη, πράξη την οποία φέρεται να επανέλαβε αρκετές ακόμη φορές μέσα στο 2014, προσπαθώντας συγχρόνως να πείσει την ανήλικη ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν φυσιολογική και συνήθης μεταξύ των ανθρώπων.

Τελικά, εντός του ίδιου έτους η ανήλικη κοπέλα αντιλήφθηκε το αφύσικο του πράγματος και αρνήθηκε να ξανασυναντήσει τον κατηγορούμενο, γεγονός που οδήγησε τον 64χρονο να ελαττώσει ουσιωδώς τη συναναστροφή του με την οικογένεια των ανήλικων κοριτσιών.

Η απολογία και η προφυλάκιση του

Ο 64χρονος μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του παραπέμφθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας όπου είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις οικογενειακές σχέσεις που είχαν το 2010 καθώς η οικογένεια είχε στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές του νησιού επειδή είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και ότι είχε δανείσει σε μέλος της οικογένειας των κοριτσιών, ποσό της τάξης των 3.500 ευρώ το οποίο δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα.

Ο 64χρονος είχε απολογηθεί στις 11 Μαΐου 2021 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, δια των συνηγόρων του, κατέθεσε αίτηση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με την οποία ζητούσε να αποφυλακιστεί έστω και με τους όποιους περιοριστικούς όρους.

Η αίτησή του αυτή εξετάστηκε από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο και στις αρχές Ιουλίου 2021 την απέρριψε και ως εκ τούτου ο 64χρονος παρέμεινε στη φυλακή. Ωστόσο ο ίδιος εν συνεχεία προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας να αντικατασταθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Το αίτημά του έγινε δεκτό τον Ιανουάριο του 2022, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης συναναστροφής με τις καταγγέλλουσες και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ.

Στις αιτήσεις του προς τα δικαστικά συμβούλια της περιοχής μας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος υπεραμύνονταν με επιχειρήματα της αθωότητάς του και αρνούνταν στο σύνολό τους τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες.

.cnn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ