Δημήτρης Καλλούδης: Η Κως όσων έχουν κατοικίδια και η «παιδεία» τους…

5
7461

Η ΚΩΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ______________
Ώρα 06,30 ο καθημερινός πρωινός περίπατος. Να αναπνέεις το θαλάσσιο οξυγόνο και να αισθάνεσαι τη χαρά της ζωής αφού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να περπατάς δίπλα στο κύμα να βλέπεις απέναντι τα τουρκικά παράλια, τα πλεούμενα με ανοιχτά τα πανιά τους να σε καλημερίζουν χαρούμενα, και τα αρμυρίκια στο περπάτημα σου να σου προσφέρουν τη σκιά τους.
Και εσύ μεταμορφώνεσαι, βγάζεις φτερά, ανεβοκατεβαινεις ηλικίες, ξαναγεννιεσαι.
Την καλή αυτή ατμόσφαιρα την αποκαθηλωνει η κακή συμπεριφορά ατόμων, υποτίθεται, ζωόφιλοι που, στον περίπατο τους με τα κατοικίδια τους, αφήνουν τις ακαθαρσίες εκτεθειμένες χωρίς να κανου τον κόπο με ένα γάντι να τις μαζέψουν και να τις ρίξουν σε ένα κάδο απορριμάτων.
Κάθε κατοικίδιο πρέπει να έχει την φροντίδα ενός μικρού παιδιού. Τι κάνεις όταν έχεις μικρό παιδί? Κουβαλάς μωροπανες το καθαριζεις και οι πάνες πάνε στον κάδο.
Είναι δύσκολο? Όχι. Είναι θέμα κουλτούρας παιδείας και πολιτισμού, κάτι που λείπει από τους φίλους «ζωόφιλους.»

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ , ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ, ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΤΑ ΦΤΥΣΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟς ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…

  2. Όλα τα άλλα λύθηκαν και έμεινε το θέμα των ακαθαρσιων. Τα σκυλιά με λουράκια που τρέχουν στους δρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα επί ώρες; Τόσο νοιάζονται τα αφεντικά τους. Τα δεκάδες πατημένα γατιά στην άσφαλτο; Τόσο νοιάζεται ο δήμος που δεν έχει κάνει το παραμικρό για τη στείρωση και την δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα. Ότι γίνεται είναι από ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα ζωγραφιστά πατουσάκια στις διαβάσεις σας μάραναν. Τα γαιδουράκια και τα πρόβατα που αφήνονται επί μέρες στον ήλιο; Ποια παιδεία κύριοι; Εντελώς ανύπαρκτη.

  3. Η παιδεία, είναι προσωπικό επίτευγμα του καθενός. Όταν όμως η έλλειψή της έχει επιπτώσεις στην υγεία, στην καθαριότητα και στην εικόνα του νησιού μας και το υποβιβάζει σε τριτοκοσμικό τόπο , τότε πρέπει να γίνονται έλεγχοι και να επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα. Αυτά σίγουρα θα φέρουν αποτέλεσμα…
    Έλεος πια… Ντροπή και θλίψη και για αυτά και για τόσα άλλα πολλά και σοβαρά…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ