Συλλογή υπογραφών κατοίκων και γονέων μαθητών στο Ζηπάρι για απομάκρυνση των 2 κεραιών κινητής

7
9615

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΠΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-24.5.2023-ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ 2 ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ
 
Με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας των εταιρειών COSMOTE και VODAFONE από το Ζηπάρι, κάτοικοι του χωριού και γονείς μαθητών, που τα σχολεία τους γειτνιάζουν με τους χώρους που τοποθετήθηκαν οι κεραίες, συγκεντρώνουν υπογραφές στα σχολεία και στην Κοινότητα Ασφενδιού.
Επίσης, υπογραφές μαζεύουν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών Μ. Μπαλάσας (6944 716802) και Γ. Χ. Πασσανικολάκης (6942 515253).
Αξίζει να σημειωθεί ότι, επιστολές για το θέμα προς τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Μήτρου έχουν αποστείλει τόσο η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Ξανθοπούλου όσο και το Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων Ζηπαρίου.
Ανάλογες επιστολές προς Δήμο, Πολεοδομία και Σχολική Επιτροπή απέστειλε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιωργαλλής. Η απάντηση της Πολεοδομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών είναι πως υπάρχει σχετική αδειοδότηση της εγκατάστασης. Ο Πρόεδρος υπέβαλλε αίτημα στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή για εκ νέου έλεγχο της αδειοδότησης της κεραίας, διότι δεν αποτυπώνεται το 2ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου, που βρίσκεται στα 50 μ., στο τοπογραφικό ευαίσθητων χρήσεων.
Ολόκληρη η επιστολή πολιτών και γονέων έχει ως εξής:

 

Κως, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023
 
Προς
1.  Κυρία Εισαγγελέα Κω
2. Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά
3. Μητροπολίτη Κωου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ
4. Πρόεδρο Κοινότητας Ασφενδιού κ. Γιωργαλλή

Κοινοποίηση

1. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
2. Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου κ. Ψάρρα
3. Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών Δήμου Κω κ. Μήτρου
4. Διευθύντρια 2ου Νηπιαγωγείου Ζηπαρίου κα Ζουμπουλίκου
5. Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου κα Ξανθοπούλου
6. Ιερατικό Προϊστάμενο Ι.Ν. Αναλήψεως Ζηπαρίου Οικον. Ι. Κουτάντο
7. Προϊσταμένη Πολεοδομίας Δήμου Κω κα Αντωνοπούλου
8. Επικεφαλής παρατάξεων Δήμου Κω
9. Δ.Σ. Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου
10.  Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων Ζηπαρίου
11. ΜΜΕ Κω

 

Θέμα: ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΔΥΟ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΠΑΡΙ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κύριε Εισαγγελεύ,

Κύριε Δήμαρχε,

Σεβασμιώτατε,

Κύριε Πρόεδρε,

Προ μηνός, σε ταράτσα διώροφου κτιρίου στο κέντρο του Ζηπαρίου (Ο.Τ.66, κωδικός αριθμός θέσης: 1422933, Γεωγραφικό πλάτος: 36.875556, Γεωγραφικό μήκος: 27.203611), πάνω στον κεντρικό δρόμο, εγκαταστάθηκε ειδική ορθογώνια κατασκευή (συνημμένο 1), μέσα στην οποία περιέχεται
κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας COSMOTE.
Σε αναζήτησή μας για το αν έχει λάβει αδειοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και από την Πολεοδομία του Δήμου Κω, διαπιστώσαμε ότι, αδειοδοτήθηκε από την ΕΕΤΤ, με αριθμό απόφασης: 44697/05-07-2022 (συνημμένο 2).
Στον κατατεθειμένο φάκελο υπάρχουν οι σχετικές αιτήσεις, αδειοδοτήσεις, γνωματεύσεις υπηρεσιών, καθώς κι η αποτύπωση ευαίσθητων χρήσεων σε απόσταση 300 μ., η οποία όμως δεν αποτυπώνει το 2ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου, το οποίο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην εκπέμπουσα κεραία (συνημμένο 3).
Είναι απορίας άξιο πως δόθηκε αδειοδότηση της κεραίας από τις υπηρεσίες, καθώς βρίσκεται σε απόσταση (ίσως και λιγότερη) από 50 μ. από το 2ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες (συνημμένο 4).
Η κεραία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ζηπαρίου (όπου υπάρχει συνάθροιση κόσμου), αλλά και στα 120 μ. από το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου, που αριθμεί 400 παιδιά, και είναι το μόνο σχολείο που αποτυπώνεται στο τοπογραφικό.
Στην περιοχή, επίσης, υπάρχουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παιδική χαρά, καθώς κα το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ που συγκεντρώνει πολλά παιδιά κάθε μέρα (συνημμένο 5).
Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της υγείας των κατοίκων του Ζηπαρίου, ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος για τους μικρούς μαθητές. Οι συνέπειες θα είναι ανεπανόρθωτες.
Με την παρούσα, επίσης, αιτούμαστε να εξετάσετε και την περίπτωση παλαιότερης κεραίας, της εταιρίας Vodafone, στην κάτω πλευρά του Ζηπαριού, δίπλα σε σχολεία και διδακτήρια (1105970, Οδός Πολυτεχνείου, ΟΤ 38), η οποία είχε αδειοδοτηθεί κι εγκατασταθεί προ ετών, κι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι είχε απενεργοποιηθεί (μετά από παρεμβάσεις και από τη Δημοτική Αρχή 2011-4), ωστόσο σύμφωνα με τα αρχεία της ΕΕΤΤ φαίνεται να εκπέμπει κανονικά (συνημμένο 6).
Επειδή η Δημόσια Υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό, μη διαπραγματεύσιμο, οι κάτοικοι Ζηπαρίου και οι γονείς των μαθητών/τριών συγκεντρώσαμε υπογραφές για την άμεση απομάκρυνση και των 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας των εταιριών COSMOTE και VODAFONE από την πυκνοκατοικημένη κοινότητα Ζηπαρίου.
Ζητάμε δε, από το Δήμο Κω να φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Με εκτίμηση,
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΠΑΡΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναρμόδιοι κοινοποιούν αιτήματα μη επιστημονικά σε αναρμόδιες επιτροπές. Τεχνοφοβικοι, ημιμαθείς, άσχετοι με το αντικείμενο και αλλοφρωνες. Άπαξ και έχει την άδεια του Δημοκρατικού και της ΕΕΤΤ δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Σοβαρευτείτε σαν την Ιερά εξέταση κάνετε…

  2. Πάρτε από τα χέρια των παιδιών σας το κινητό, αυτό το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και «ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ» εργαλείο.
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ γιατί η ακτινοβολία της κεραίας του είναι θανατηφόρα. Σαν το κάπνισμα. Αργά και σταθερά σε καρκίνους και επιληψίες.
    «ΣΑΤΑΝΙΚΟ» γιατί ού μπλέξεις με το ΣΚΟΤΕΙΝΟ internet και γενικά με αυτό.
    Η ηλίθια δικαιολογία » α, ξέρεις, εγώ θέλω να ξέρω που είναι το παιδί μου» δεν ευσταθεί. Ας του πάρεις τουλάχιστον ένα απλό και όχι smart phone. Αλλά «τι είναι το παιδί μου? Απόπαιδο? Νά έχουν τα άλλα και το δικό μου να μην έχει?»
    Εσύ γονιέ που αγαπάς με τον σωστό τρόπο το παιδί σου, χωρισέ το από αυτό το παλιοπραγμα. Δεν σου φταίνε οι κεραίες. Το μυαλό σου το κλούβιο φταίει.

  3. Αγαπητοί θεωρώ οτι όσοι άνθρωποι υπογράψουν σε τέτοιες χαζομάρες έχουν δυο χαρακτηριστικά το πρώτο ειναι οτι ειναι επικίνδυνοι για την υγεία των παιδιών τους μιας και η συσκευή μεταβλητής ισχύος ειναι το κινητό και όχι η Κεραια η οποία εκπέμπει όσο 2 με τρεις συσκευές σταθερού ασυρμάτου τηλεφώνου και σε απόσταση άνω των 5 μέτρων η ακτινοβολία ειναι μηδέν. Το δεύτερο ειναι άνθρωποι με φόβο στην ανάπτυξη, στην τεχνολογία και εναντίων της εξέλιξης. Το ερώτημα ειναι απλό, χρειάζεται η Κως να χρησιμοποιεί κινητό τηλ και της εφαρμογές της κινητής που ειναι αναρίθμητες η όχι. Χωρίς δικτυο κεραιών δεν υπάρχει κινητή τηλεφωνία, αν θέλουν λιγότερη ακτινοβολία πρέπει να ειναι δίπλα σε Κεραια. Πρόσοψη στην τεχνοφοβια γιατι στο τέλος εχει αντίθετα αποτελέσματα απο αυτα που πιστεύουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ