Νέο μεταπτυχιακό για τον Διοικητή της ΠΥ Κω Γρηγόρη Μαυρίδη στην «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας»

3
14235

Ρεπ. Μάριος Παπαδημητρίου

Το γεγονός ότι ο διοικητής της Π.Υ. Γρηγόρης Μαυρίδης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα εδώ και πολλά χρόνια, το γνωρίζουν σχεδόν άπαντες στην κωακή κοινωνία.

Η προσφορά του από την θέση ευθύνης που του έχει ανατεθεί, γνωστή καθώς ουκ ολίγες φορές έχει κληθεί να επέμβει ως επικεφαλής επιχειρήσεων κατάσβεσης σε όλο το νησί, όλα αυτά τα χρόνια όπου έχει υπηρετήσει από διαφορά κρίσιμα πόστα την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω, σε μάχιμες πάντα θέσεις είτε κατά καιρούς στην κεντρική Υπηρεσία είτε στην υπηρεσία του αεροδρομίου, προτού αναλάβει χρέη Διοικητή της Π.Υ. Κω τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χωρίς λοιπόν να χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ο Γ. Μαυρίδης έμελλε να είναι ενας από τους νεότερους αξιωματικούς του Σώματος που αναλαμβάνει να ηγηθεί μίας τόσο σημαντικής υπηρεσίας.

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος όμως και ο Αρχηγός αυτού, δεν τον εμπιστεύτηκαν τυχαία να αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής από τις αρχές Σεπτέμβρη, όπου και ανακοινώθηκε επισήμως η τοποθέτηση του στην ηγεσία της Π.Υ. Κω.

Αρκετοί μπορεί και να ξαφνιάστηκαν, με την επιλογή του Αρχηγείου τότε να ορίσει ως διοικητή τον Γρηγόρη Μαυρίδη, ωστόσο μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό του καταδεικνύει ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που σε συνδυασμό με την δεδομένη μάχιμη προϋπηρεσία του σε νευραλγικές θέσεις κατά το παρελθόν συνετέλεσαν στην καταφατική εισήγηση, ώστε να επιλεγεί ως ο καταλληλότερος να αναλάβει την Π.Υ. Κω.

Αυτό που ίσως αρκετοί στο νησί μας δεν γνωρίζουν, είναι ότι ο εν λόγω αξιωματικός της Πυροσβεστικής, δεν αρκείται στην θεωρητική γνώση που έλαβε κατά την διάρκεια των τεσσάρων ετών εκπαίδευσης στην Ανώτατη Πυροσβεστική Ακαδημία . Από τότε που αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού, συνέχισε παράλληλα με τα απαιτητικά υπηρεσιακά καθηκόντα, να επιμορφώνεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, βάζοντας συνεχώς τον πήχη υψηλότερα.

Εδώ και χρόνια παρακολουθεί μεταπτυχιακά προγράμματα και επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο του, ενώ κατά το παρελθόν παρακολούθησε μεταξύ άλλων το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο του μεταπτυχιακό τίτλο στην «Διαχείριση Κρίσεων σε Φυσικές Καταστροφές» όπου αποφοίτησε με άριστα.

Πριν λίγες ημέρες όμως κατάφερε να φτάσει σε ακόμη μια σημαντικότατη προσωπική διάκριση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού έλαβε το δεύτερο μεταπτυχιακό του από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αυτή την φορά, όπου αρίστευσε ως πρώτος στο τμήμα του και έλαβε το πτυχίο του με τίτλο » Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» συμμετέχοντας στο τμήμα Ιατρικής ως μεταπτυχιακός φοιτητής του εν λόγω, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που είναι αρμόδιο για την εποπτεία του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος!

Συγχαρητήρια για τη νέα αυτή ακαδημαϊκή διάκριση και του ευχόμαστε κάθε καλό στην επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Πυροσβεστικό Σώμα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τέτοιον διοικητή στο νησί μας. Η εμπειρία του είναι πολύ μεγάλη και πάντα μπροστά σε όλα τα συμβάντα!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ