Εργατικό Κέντρο: Για τις «ημέρες καριέρας» προσφύγων-μεταναστών στο Hotspot

11
5053

Για τις «ημέρες καριέρας» προσφύγων-μεταναστών στο Hotspot

Αφού κυβερνήσεις (όλες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) «ρύθμισαν» την αγορά εργασίας όπως όριζαν τα φιρμάνια της Ε.Ε. που περιέχουν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Αφού κατήργησαν σταθερό ωράριο εργασίας και απασχόληση.

Αφού απελευθέρωσαν τα ωράρια λειτουργίας στο εμπόριο.

Αφού κατήργησαν ελεύθερες διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις.

Αφού μείωσαν μισθούς και επιδόματα.

Αφού προκάλεσαν το brain drain και νέο κύμα μετανάστευσης.

Αφού έδωσαν vouchers και pass για να συντηρήσουν με τα ελάχιστα την εργατική δύναμη.

Αφού μπούκωσαν καλά-καλά με κέρδη μεγαλοξενοδόχους-εμπόρους-τουριστικούς πράκτορες και εφοπλιστάδες…

Βρήκαν και πως θα καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη..

Με τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που στήνουν μέσα στα hotspot, που έχτισαν για να εγκλωβίζουν τους κατατρεγμένους που οι βόμβες τους έδιωξαν από τις χώρα τους..

Βγήκε και σχετικό ΦΕΚ για εργάτες από τρίτες χώρες. Μετακλητούς τους λένε….

Και διοργανώνουν «μέρες καριέρας». Για να τους δώσουν λένε ευκαιρίες ένταξης..

Να δουν τι σημαίνει εκμετάλλευση ως φθηνό εργατικό δυναμικό με δικά μας λόγια, στα κάτεργα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης..

Ντροπή!

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ δίνει το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους ή ξένους, μετανάστες ή πρόσφυγες.

Για να ενώσουν δυνάμεις και να διεκδικήσουν:

• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας υποχρεωτικές για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς.

• Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη. 5ημερο -7ωρο-35ωρο.

• Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.

• Να δοθούν άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις σε όλους τους μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για χρόνια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μπορούν να έρθουν οι οικογένειες τους στην Ελλάδα και τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.

• Να εξασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, καθώς και η πλήρης πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

• Να γίνουν προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με ευθύνη του κράτους.

• Να καταργηθούν οι συμφωνίες Δουβλίνο 1,2 και η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ, που εγκλωβίζουν προσφυγές και μετανάστες στα νησιά μας.

• Κλείσιμο όλων των hotspots στα νησιά. Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους.

• Να δοθεί άσυλο σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι εστίες πολέμου, εμφυλίων, υπό κατοχή ή είναι θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και κινδυνεύει η ζωή τους. Να εξασφαλιστούν γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου μέσω πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού.

• Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν πάτε να κάνετε κανένα μεροκάματο; ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ είναι και οχι πρόσφυγες. Ευαισθητούληδες λαθρολάγνοι που όμως δεν παίρνετε στο σπίτι σας να φιλοξενήσετε κανένα απο τους «κατατρεγμένους» που υποτίθεται ότι λυπάστε. Γιατί δεν το κάνετε; Μόνο λόγια είστε. Άντε, να σας φορέσουν τις σαγιονάρες και να σας «γλεντάνε» μερα νύχτα να γουστάρετε. Ούστ κουμμούνιαααα !!!!

    • Και μετά ποιον θα βάζεις να σου σερβίρει και να σου μαζεύει ελιές; Τον ρωμιό τον καλομαθημένο με το φραπέ και το κομπολόι;

  2. Μάθατε και το brain drain. Διακρίνω μια πρόοδο. Αυτοί που έφυγαν είχαν μυαλό και εκεί που πήγαν δουλεύουν σε καλές θέσεις και με καλούς μισθούς και παράγουν έργο έννοιες δύσκολες για σας.

  3. Αν ψάχνουν ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ, να μπουν σε χρονομηχανή και μαζί με τον Μητσοτάκη κι ολους τους Νεοναζι, να κάνουν καριέρες στην Υποσαχάρια Αφρική του προπερασμένου Αιώνα..
    Για να μην πω :
    Οξω ολοι απο την Ελλαδα!!! Ελληνες και ξένοι!!! Να μείνουν μονον γίδια κι αγελάδες : αξίζουν πιο πολυ να κατοικουν αυτή τη γη, απο εμάς τους ξεπεσμένους Νεοέλληνες!!

  4. Κου Κου ! Ανοιξαμε και σας περιμενουμε!
    (για οποιον δεν καταλαβαινει το γιατι χτιζονται νεα ξενοδοχεια ενω γκρινιαζουν για ελλειψεις προσωπικου)

  5. Είστε τόσο βόδια στα μυαλά που δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτά που ανακοινώνετε, το μόνο που κερδίζετε είναι να σας βρίζουμε εμείς και αν κάποιος νέος από αυτούς που προσπαθείτε να στρατολογήσετε «κοιτάει» προς εσάς, θα στρίψει επί τόπου και θα την κοπανήσει. Από την άλλη όμως,…… αν δεν γράφατε τέτοιες λαθρολάγνες και λοιπές ηλίθιες ///ριές, πως θα μου δινόταν η ευκαιρία να σας την λέω και να γουστάρω; Ούστ κουμμούνιααααα !!!!!!!

  6. Σοβαρά τώρα μιλάτε; Για κάντε καμία βόλτα στο hot spot να δείτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν προέρχεται απο καμιά εμπόλεμη ζώνη της Συρίας! Και σιγά μην πάνε να δουλέψουν αφού το επίδομα πέφτει και αυτοί μαζεύουν ήλιο χαζεύοντας στα πανάκριβα κινητά τους!Για συνέλθετε ορισμένοι και δείτε την πραγματικότητα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ