Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης για το Νέο Νοσοκομείο Κω, το Δικαστικό Μέγαρο της Κω

3
2981

 Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης για το Νέο Νοσοκομείο Κω, το Δικαστικό Μέγαρο της Κω, το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, την Πατμιάδα Σχολή

 

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης  συναντήθηκε   με  τον Πρόεδρο του Δ. Σ της ΚΤ.ΥΠ Α.Ε Τίμο Κατσιπό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη προκειμένου να εξετάσει την πορεία των παρακάτω έργων.

1) Για το Νέο Νοσοκομείο Κω στο Λινοπότι: Συνεπείς στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού, ολοκληρώνονται οι προσπάθειες του Δήμου Κω, έτσι ώστε μετά την οριοθέτηση του ρέματος, προχωρούν οι ενέργειες για την τοπική πολεοδόμηση και την σχετική έγκριση του ΣΥΠΟΘΑ

Βάσει των ενεργειών αυτών προωθείται προμελέτη για να ακολουθήσει η διαδικασία Δημοπράτησης της  Μελέτης και Κατασκευής του νέου νοσοκομείου. Η χρηματοδότηση του θα γίνει ή μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

2) Για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κω: Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΤΑΧΔΥΚ θα γίνει με το σύστημα Μελέτης-Κατασκευής. Την επόμενη εβδομάδα διαβιβάζεται ο φάκελος στο Τεχνικό Συμβούλιο Υποδομών για τελική έγκριση. Στόχος το αργότερο αρχές Μαΐου να γίνει  η δημοπράτηση του έργου.

 

3) Για το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου: Ένα έργο που είχε εγκαταλειφθεί μια ολόκληρη δεκαετία παραδίδεται από την ΚΤΥΠ αποπερατωμένο για χρήση από τους μαθητές του Αρχαγγέλου για τη νέα σχολική χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

4) Για το  Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Οι επισκευές και οι προσθήκες στο σχολείο  έχουν ξεκινήσει με την εγκατάσταση του εργολάβου και προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του χρόνου. Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα ικανοποιηθεί το αίτημα μου για αποστολή σχολικού εξοπλισμού (βιβλιοθήκες, θρανία κ.λπ.).

 

5) Για τα έργα στην Πατμιάδα Σχολή : Η αρχική στατική μελέτη είχε προβλήματα. Έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση της και θα αποσταλεί στο Τεχνικό Συμβούλιο Υποδομών για έγκριση. Μετά το Πάσχα επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των εργασιών.

Υπέρ των ομπρελάδων  ο Βασίλης Α. Υψηλάντης  στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και  στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη

 

 

Τα προβλήματα σχετικά με την εκμετάλλευση των Τουριστικών Παραλιών έθεσε, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, σε επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και υπέβαλε τα ακόλουθα αιτήματα στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εστίασε στο γεγονός ότι ενώ μέχρι τώρα τη διαχείριση  των τουριστικών παραλιών την είχε το Υπουργείο Οικονομικών (Δημόσια Κτήματα), η αρμοδιότητα   μεταβιβάστηκε πλέον  στην ΕΤΑΔ. Προκριμένου να μην διαταραχθεί περαιτέρω η κατάσταση στα Δωδεκάνησα ζήτησε επιτακτικά τα παρακάτω:

1) Η ΕΤΑΔ να συνεχίσει να εφαρμόζει αυτό που έκανε μέχρι τώρα το Υπουργείο Οικονομικών που είχε τη διαχείριση τους. Να παραχωρεί δηλαδή περαιτέρω  την εκμετάλλευση τους στους Δήμους. Έτσι οι Δήμοι με γνώμονα και το συμφέρον του νησιού να μπορούν με τη σειρά τους  να παραχωρούν την εκμετάλλευση σε συμπολίτες μας.

2) Άμεσα να υιοθετηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου με την  οποία μέχρι την οριστική νομοθετική ή διοικητική επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει για το Δήμο Ρόδου με τις διατάξεις του άρθρου 71 του Ν. 5036/2023 (ΦΕΚ Α 77/28-03-2023) και την αιφνίδια απόδοση της διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παραλιών-τουριστικών δημόσιων κτημάτων του νησιού της Ρόδου, στην ΕΤΑΔ και με την αφαίρεση της διαχείρισης τους από τον Δήμο Ρόδου, ο Δήμος Ρόδου ως προϋφιστάμενος εκμισθωτής να δηλώσει την συγκατάβαση και την αποδοχή της αναδρομικής από της λήξεως τους και για ένα (1) κατ’ αρχήν έτος (2023) παράταση των μισθώσεων επί των παραλιών του Δήμου Ρόδου, με άμεση διαβίβαση της παρούσας απόφασης προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) και την Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης τόνισε  την  ανάγκη  διευθέτησης του ζητήματος που έχει ανακύψει και απασχολεί  πολλές οικογένειες στα νησιά μας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.