Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα με το ΚΚΕ

4
3615

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο.

Οι υποψήφιοι είναι:

–Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

–Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

–Αλέξανδρος Κορωνάκος, υποπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

–Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

–Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχος (Μ) ε.α, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.

–Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στην Αιτωτοακαρνανία.

–Χρήστος Σαλταπίδας, πλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.

–Αργύρης Σμυρνής, πλοίαρχος Λιμενικού Σώματος ε.α, υποψήφιος στην Μεσσηνία.

–Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος (Μ) ε.α, υποψήφιος στην Αχαΐα.

–Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης (ΣΔΓ) ε.α, τέως πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, υποψήφιος στη Β’ Πειραιά.

–Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α. πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων ΕΔ, υποψήφιος στον Έβρο.

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη! (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Στη συνεστίαση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μίλησε νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Στον κατάμεστο χώρο που φιλοξένησε τη συνεστίαση μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απόστρατοι και εν ενεργεία άντρες και γυναίκες των ΕΔ και των ΣΑ, μοιράστηκαν στιγμές χαλάρωσης με καλό φαγητό και ποτό, εξαιρετική μουσική από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», σε μια ανάπαυλα της μάχης για την επιτυχία των εκλογών. Από τη συνεστίαση δεν έλειψε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μάχη στην οποία τη δική τους ξεχωριστή συμβολή έχουν οι υποψήφιοι του χώρου που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Μια …χακί εντεκαδα που «δεν ξέρει κατενάτσιο, μόνο επίθεση» όπως σχολίασε παρουσιάζοντας εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων τους υποψηφίους ο Ν. Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία και βουλευτής του Κόμματος.

Οι υποψήφιοι είναι: Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. υποψήφιος Ν. Δωδεκανήσων, Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων ΠΣ, υποψήφιος Επικρατείας, Αλέξανδρος Κορωνάκος, υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α. υποψήφιος στον Νοτιο Τομέα Αθηνών, Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. υποψήφιος Επικρατείας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχος (Μ) ε.α. υποψήφιος Α’ Αθήνας, Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. υποψήφιος Ν. Αιτωτοακαρνανίας, Χρήστος Σαλταπίδας, πλοίαρχος ΠΝ ε.α. υποψήφιος στον Βορειο Τομέα Αθήνας, Αργύρης Σμυρνής, πλοίαρχος ΛΣ ε.α., υποψήφιος στον Ν. Μεσσηνίας, Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος (Μ) ε.α. υποψήφιος στον Ν. Αχαΐας, Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης (ΣΔΓ) ε.α. τέως πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α. πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων ΕΔ, υποψήφιος Ν. Έβρου.

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο χαιρετισμό του στη συνεστίαση ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εύχομαι σε όλους και όλες χρόνια πολλά και καλά. Καλή χρονιά, με δύναμη και υγεία. Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση αυτή και δε σας κρύβω ότι χαίρομαι που για μια ακόμη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε μαζί, σ’ αυτή την εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του Κόμματός μας.

Γνωρίζετε πως το ενδιαφέρον του κόμματός μας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους φαντάρους, τους στρατευμένους νέους μας, είναι δεδομένο. Το αποδεικνύουν πρώτα απ’ όλα οι 100δες των ερωτήσεων από τους βουλευτές μας προς την κυβέρνηση για ζητήματα που σας αφορούν, αλλά και οι επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα, όπως και οι δεκάδες συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, μονίμων, απόστρατων, αλλά και πολιτικού προσωπικού.

Το ΚΚΕ με συνεχείς παρεμβάσεις στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις του προσωπικού που αφορούν την υπηρεσία τους, αλλά και τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους. Στηρίζει τα αιτήματα που εκφράζει η Πανελλαδική Ομοσπονδία, η ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις μέλη της.

Καθημερινά όμως, αποδεικνύεται ότι οι ανάγκες των κατώτερων αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των γυναικών και των φαντάρων, δε συμβαδίζουν με τα επικίνδυνα για τους ίδιους και τη χώρα μας, σχέδια των κυβερνήσεων.

Για παράδειγμα, ήδη συζητήθηκε στη βουλή, σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε τελικά με 4 χρόνια καθυστέρηση. Επί 4 χρόνια, παρέπεμπε σε αυτό τις υποσχέσεις της αλλά και τις ίδιες τις προσδοκίες των στελεχών, με βάση τις οποίες, διαμόρφωσε τελικά μόνο τον τίτλο του ν/σ. Το ονομάτισε «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού …κτλ, κτλ», αλλά το περιεχόμενό του, στην πραγματικότητα καμιά σχέση έχει, ούτε με τον τίτλο, ούτε φυσικά και με τις διεκδικήσεις σας.

Στο νομοσχέδιο, κυριαρχούν οι διατάξεις σχετικά με τη λεγόμενη «εθνοφυλακή», που το ΚΚΕ, την καταψήφισε συνολικά: Και τη δημιουργία της και τη λειτουργία της, από τα πρώτα χρόνια. Καμιά συζήτηση δεν υπάρχει στο νέο ν/σ να αυξηθεί η οικονομική ενίσχυση των νέων στρατευμένων. Καμιά συζήτηση, για την αυτονόητα αναγκαία αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, ως συντάξιμης περιόδου χωρίς εξαγορά, όπως και πάρα πολλά άλλα. Πρακτικά δίνει συνέχεια στην οικονομική αιμορραγία χιλιάδων ευρώ που κοστίζει η υποχρέωση στράτευσης για κάθε οικογένεια φαντάρου.

Και όλα αυτά ενώ η ακρίβεια σήμερα σπάει κόκαλα. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης πάει από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ για να δείξει ότι το «καλάθι – καπαμάς» λειτουργεί. Ενώ η κυβέρνηση με τα διάφορα pass – ψίχουλα προσπαθεί να πείσει ότι παίρνει μέτρα ανακούφισης.

Πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε ότι, από τη δύσκολη αυτή κατάσταση που περνάει ο λαός, κάποιοι θησαυρίζουν, όπως είναι οι επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ, που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Τα άλλα κόμματα, τα ρίχνουν όλα στον πόλεμο της Ουκρανίας, αποσιωπώντας ότι η ακρίβεια είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα. Ο ίδιος ο πόλεμος και η συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν, αναμφίβολα οξύνει το πρόβλημα της ακρίβειας για τα στελέχη των σωμάτων- μαζί με όλου του λαού, αφού και αυτοί είναι αναπόσπαστο τμήμα του.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η ακρίβεια …Από την έναρξη του πολέμου, ένα χρόνο τώρα, διαπιστώνουμε μια όλο και βαθύτερη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας ευρύτερα, και των ενόπλων δυνάμεων ειδικότερα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Μετά την εφαρμογή κυρώσεων και την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού και πυρομαχικών, ακολούθησε η μεταφορά των πρώτων BMP-1. Το κακό διπλό! Αφενός άμεση εμπλοκή στον πόλεμο με τον κίνδυνο αντιποίνων σε βάρος της χώρας να φουντώνει και αφετέρου, όλα αυτά αποσύρθηκαν από τη φύλαξη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα, για συζητήσεις γύρω από την αποστολή και του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S – 300, ενώ ήδη συζητιέται έντονα η αποστολή και αρμάτων μάχης «Leopard».

Δε φθάνει δηλαδή το αδυνάτισμα της άμυνας των νησιών, προετοιμάζεται ακόμη και εκείνο του Έβρου, ρίχνοντας παράλληλα λάδι στη φωτιά του πολέμου, που απ’ ότι φαίνεται θεριεύει.

Το Κίεβο ήδη εμφανίζει νέες απαιτήσεις για παραχώρηση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών, πυραύλων με μεγάλο βεληνεκές, που φτάνει ως το ρωσικό έδαφος, όπως και πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων. Πρόκειται για εξοπλισμούς που αν παραδοθούν, αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έχουν προωθήσει, η κάθε μία, ένα βήμα παραπέρα την εμπλοκή και δράση των ενόπλων δυνάμεων στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα από συμφωνίες με κράτη, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετατρέπουν όλη τη χώρα και τις υποδομές της, σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με δεκάδες αποστολές στρατιωτικού υλικού και προσωπικού εκτός συνόρων και πολεμικές επιχειρήσεις με σκοπό την υποστήριξη των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών σε όλο τον κόσμο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμα και τις 18 υπάρχουσες σήμερα αποστολές -στρατιωτικές και πολιτικές- που έχει αναπτύξει και η ΕΕ σε όλο τον κόσμο με ελληνική συμμετοχή. Θα δούμε αν, και τι ετοιμάζει, για την περίπτωση της Ουκρανίας.

Για το ΚΚΕ, όπως και για κάθε λαϊκό άνθρωπο και πατριώτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων, εμπλοκής σε πολέμους ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη.

Όπως αντίστοιχα και τα Σώματα ασφαλείας δεν έχουν καμιά δουλειά να στέκονται απέναντι στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του.

Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που έχουν υπογράψει ελληνικές κυβερνήσεις και κόμματα, και η συμμετοχή των ΕΔ σ’ αυτούς, καμία σχέση δεν έχει με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, που πρέπει να είναι και η μοναδική αποστολή τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχουν επιστρατεύσει γελοιότητες περί «ασφάλειας» και «σταθερότητας» από τη συμμετοχή στα Ευρωενωσιακά – ΝΑΤΟικά σχέδια. Αντίθετα, το ΚΚΕ προειδοποιούσε πολύ καιρό πριν, ότι οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν πάτο.

Ότι τα ΝΑΤΟικά σχέδια ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και η εμπλοκή της χώρας βάζει τον λαό στο στόχαστρο μεγάλων κινδύνων. Και δεν τα λέει μόνο, αλλά μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα σχέδια αυτά, για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια, να μη διαλέξει ο λαός στρατόπεδο ληστών. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί «επαυξάνουν» στην εμπλοκή, μουρμουρίζοντας περί «ανταλλαγμάτων» και παίζοντας τον δικό τους ρόλο στα άθλια ψευτοδιλήμματα, για να αποδεχτεί ο λαός ως μονόδρομο την πολιτική της πολεμικής εμπλοκής.

Να λοιπόν το πραγματικό δίλημμα και μπροστά στην κάλπη των εκλογών: Ή είσαι με την πολιτική της εμπλοκής που κάνει τον λαό στόχο και θύμα των ανταγωνισμών, ή επιλέγεις να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια.

Φίλες και φίλοι,

Αντικειμενικά η απόσυρση πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, με την ευκαιρία του πολέμου στην Ουκρανία, φέρνει στο μυαλό, εκτός όλων των άλλων, την αποστρατιωτικοποίηση που ζητά επίμονα η Τουρκία.

Πέρα από όλο αυτό όμως, πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο. Από πέρσι και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, προβάλλεται συχνά από το ΝΑΤΟ η έννοια του “ΝΑΤΟϊκού εδάφους”. Σαν σε συνέχεια αυτού, πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον όρο “ΝΑΤΟϊκά νησιά”, περιοδεύοντας μάλιστα στη Θράκη. Προφανώς, δεν του “ξέφυγε”! Υπάρχει όμως και «προϊστορία», που δείχνει το πως «δένει το γλυκό»…

Η μέχρι σήμερα ΝΑΤΟϊκή πολιτική και πρακτική στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με τα βαφτίσια των νησιών, φέρνει ακόμη πλησιέστερα την “συνδιαχείριση” και “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο. Καταστάσεις, δηλαδή, που σημαίνουν συμβιβασμούς και υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σε ένα παζάρι χωρίς αρχές!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι όποιοι συμβιβασμοί θα προκύψουν, δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε διαρκή ειρήνη και ασφάλεια, όπως υπονοείται. Αντίθετα, θα δημιουργήσουν το έδαφος για νέες μεγαλύτερες συγκρούσεις. Με όλα τα παραπάνω, είναι σταθερά αντίθετο το ΚΚΕ, χωρίς αστερίσκους και «ναι μεν αλλά», αλλά με πεντακάθαρες θέσεις, πρόγραμμα και αγώνες.

Κάθε πατριώτης, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που έχουν στρατηγικές δεσμεύσεις με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εμπλέκουν τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια. Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη! Τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τα υπερασπίζεται ο ίδιος ο λαός.

Φίλες και φίλοι,

Το σημερινό κράτος ούτε θέλει, ούτε παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την απαράδεκτη – εκρηκτική κατάσταση στην υγεία και παιδεία, επηρεάζοντας άμεσα και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τις οικογένειές τους.

Παίρνει όμως μέτρα και είναι ικανό να οργανώσει την παρακολούθηση του λαού, την καταστολή των διαδηλώσεων, τους μισθούς πείνας, την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία για πού το πάει η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μηχανισμοί της, πρόσφατα κατέθεσε τροπολογία με την οποία υποτίθεται ότι μπλοκάρει τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις εκλογές.

Όμως η τροπολογία της κυβέρνησης επιβεβαιώνει αυτό που ήδη έχει καταγγείλει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τησυμμετοχή κομμάτων στις εκλογές – μεταξύ άλλων με τη γενικόλογη αναφορά σε καταδίκες κι αδικήματα- κάτω από τις οποίες μπορεί εύκολα να «στεγαστεί» η απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Η οποία στο όνομα του ολοκληρωτισμού, εξισώνει τον φασισμό με τη ριζοσπαστική, προοδευτική και κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Άλλωστε η ποινικοποίηση του λεγόμενου «ριζοσπαστισμού» αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ. Ίδιους επικίνδυνους δρόμους ανοίγει και η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται τον απαράδεκτο “τρομονόμο” και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, με βάση το οποίο σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύονται ήδη κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, σύμβολα.

Πάντως, λίγες μέρες πριν, πρόλαβαν με σχετική απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίων, να δώσουν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση στη Ρηγίλλης για τα Ίμια.

Αλλά μη νομίζετε ότι και ο δήθεν «προοδευτικός» ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται καλύτερα σε σχέση με την ακροδεξιά. Πριν από λίγες μέρες μόλις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε στην Καστοριά με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)… Αυτούς τους γνωστούς αντικομμουνιστές που οργανώνουν τις «γιορτές μίσους» στο Βίτσι και στον Γράμμο, μαζί με διάφορα μεταφερόμενα φασιστοειδή ναζί, από όλη τη χώρα.

Κι έτσι πάει λέγοντας, σκοινί- κορδόνι, η περίφημη… «πρόοδος» αλά ΣΥΡΙΖΑ! Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν, στα παχιά λόγια και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Απορρίπτουμε ταυτόχρονα και τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους απαράδεκτους εκβιασμούς της ΝΔ για δήθεν «σταθερότητα», μέσα από μια δήθεν «σταθερή» κυβέρνηση, γιατί τη σταθερότητα τη θέλουν για να περνάνε σταθερά και συνεχώς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ως πολιτική τους επιλογή.

Τους έχουμε μάθει και από την καλή και από την ανάποδη! Γι’ αυτό λέμε ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό! Σας καλούμε όλους και όλες να συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια.

Φίλες και φίλοι

Φυσικά, θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για όλα αυτά, πλην όμως εδώ είμαστε για να γλεντήσουμε παρέα και να περάσουμε καλά! Εύχομαι σε όλους σας ξανά καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη!»

Νωρίτερα, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Παπαναστάσης επισήμανε την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ και το ΚΚΕ που συμμετέχει αδιάλειπτα στην ανάδειξη των προβλημάτων τους και αγωνίζεται μαζί τους για την επίλυσή τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον μεγάλο απόντα, ναύαρχο Γ. Ροΐδη που στο μεσοδιάστημα από την περσινή εκδήλωση έφυγε από τη ζωή.

Ο Ν. Παπαναστάσης ευχαρίστησε για τη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που δούλεψαν για το σκοπό αυτό εθελοντικά, τους επαγγελματίες ανά την Ελλάδα για την προσφορά προϊόντων, τον δήμαρχο Γαλατσίου και τον αθλητικό όμιλο Γαλατσίου.

Στην εκδήλωση παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Κώστα Παρασκευά και Δημήτρη Αρβανιτάκη, με τα μέλη του ΠΓ, και τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Στ. Τάσσος πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ με επικεφαλής τον Γ. Κατημερτζή, εκπρόσωποι φορέων εν ενεργεία και απόστρατων των ΕΔ και των ΣΑ, ο πρόεδρος της ΠΕΑΠΣ Κ. Γιαννάκος, ο πρόεδρος της ΠΟ Λιμενικών Κ. Κυράνης, ο πρόεδρος της Ανεξαρτητης Ένωσης Αποστράτων ΕΔ Τρ. Φωτιάδης, εκπρόσωποι της ΚΕΘΑ, της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών, δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στρατευμένοι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του Ν. Αμπατιέλο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε τώρα να εμπιστευόμαστε τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας με τέτοιους αξιωματικούς εν αποστρατεία.Συγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν διάβασαν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι; Ευρωπαϊκή ιστορία;Κρίμα τα 30 χρόνια στις υπηρεσίες τους.Μετα απορειτε γιατί παρακολουθούν με κοριούς την ηγεσία του στρατού.Ο νοων νοειτω……

  2. πως κατάφεραν να ανέβουν στην ιεραρχία με τέτοιες πολιτικές πεποιθήσεις. Η το έπαιζαν Έλληνες πατριώτες (εννοείται ότι δεν είναι) ή όσοι ήξεραν έκαναν την πάπια για κάποιους λόγος. Είναι δυνατόν να υπάρχουν κομμουνιστές αξιωματικοί σε διάφορες θέσεις σε μονάδες και πλοία ενώ ξεκάθαρα το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι θα στραφεί εναντίον των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση σύρραξης; Φαντάσου να βλέπεις να σου επιτίθονται οι Τούρκοι και ο διοικητής σου να μην σου δίνει την εντολή «ΠΥΡ». Α ρε προδότες ανθέλληνες κουμούνια !! (και όσοι τους στηρίζετε).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ