Ανακοίνωση του Ιατρείου πόνου του ΓΝ-ΚΥ Κω

5
7160

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΓΝΚΥΚΩ

Από το  Iατρείο Πόνου του ΓΝΚΥΚΩ  ανακοινώνεται η δήλωση συμμετοχής του στο πρόγραμμα  «Σχεδιασμός ανάπτυξης και λειτουργίας Τμημάτων,Μονάδων και Υπηρεσιών  της  Κατ΄Οίκον Νοσηλείας (ΚΟΝ) »  της Γενικής Γραμματείας ΠΦΥ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρθρο 50 τουΝ.4931/22, φεκ 94Α΄. (Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα νοσοκομεία της χώρας και αναφέρεται σε ιατρονοσηλευτική υπηρεσία – δεν σχετίζεται με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αρμοδιότητας  των δήμων).

Η συμμετοχή μας, ως οργανωμένη νοσοκομειακή υπηρεσία, αφορά την  εφαρμογή  κατ΄οίκον υπηρεσιών υγείας  αποκλειστικά  σε καρκινοπαθείς ασθενείς  που είναι κλινήρεις ή  αδυνατούν να μεταβούν στο νοσοκομείο για την διαχείριση του χρόνιου πόνου και των συνοδών συμπτωμάτων  της νόσου. Στόχος του είναι, οι ασθενείς  και  η οικογένειά τους να αποφεύγουν την ταλαιπωρία της μετακίνησής τους στο  υποστελεχωμένο Τμημα Επειγόντων  ή  στην  Παθολογική κλινική  που δεν διαθέτει Παθολόγο , παρά την εξαιρετική νοσηλευτική στήριξη από το προσωπικό της. Η  συγκεκριμένη ομάδα των καρκινοπαθών επελέγη επειδή υπάρχει σχετική εμπειρία στις τοπικές συνθήκες και δυνατότητες δεδομένου ότι γίνεται  από την υπογράφουσα γιατρό σε εθελοντική βάση  από την ίδρυση του Ιατρείου Πόνου (1995),στο πλαίσιο των εκάστοτε δυνατοτήτων. Η αρχική Ομάδα ΚΟΝ στο πιλοτικό πρόγραμμα  θα αποτελείται από την Υπεύθυνη Γιατρό του Ιατρείου Πόνου και δυο Νοσηλεύτριες του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Προκειμένου να εκτιμηθούν τα βασικά προβλήματα  των ασθενών  λόγω της  νόσου ώστε να καθοριστεί  το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών,στις τοπικές δυνατότητες, είναι απαραίτητη η καταγραφή του ακριβούς αριθμού των ασθενών  της συγκεκριμένης ομάδας . Για τον σκοπό αυτό , οι ενδιαφερομενοι ασθενείς καλούνται στο διάστημα 1 -15 Φεβρουαρίου να δηλώνουν  τα στοιχεία των, καθημερινά 8πμ-13μμ στο τηλ. 2242360304 υπόψη ΄Ελλης Καρανίκα. Θα  ακολουθήσει επιτόπια επίσκεψη για αποτύπωση της κάθε περίπτωσης. Επισημαίνεται ότι η κατ΄οίκον νοσηλεία αναφέρεται αποκλειστικά στους καρκινοπαθείς με χρόνιο πόνο  και συμπτώματα  προχωρημένης νόσου.Δεν αφορά την εφαρμογή επεμβατικών  μεθόδων αναλγησίας  ή την χημειοθεραπείας  που γίνονται στο  κατάλληλο ενδονοσοκομειακό περιβάλλον.

Να ελπίσουμε -διεκδικώντας- ότι θα δοθεί στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος «Κατ΄Οίκον Νοσηλεία», ιδιαίτερα στα νοσοκομεία  της νησιωτικής περιοχής μας, σε περισσότερες ομάδες κλινήρων ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αρμοδιότητας αντίστοιχων ιατρικών ειδικοτήτων. Για να ευελπιστούμε όμως, είναι αναγκαία η αύξηση ιατρικού/νοσηλευτικού Προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον, εκατέρωθεν, από τους  Επαγγελματίες Υγείας που το υπηρετούν  καθώς και την  Πολιτεία.

Δρ Ελλη Καρανίκα

Συντονίστρια Δ/ντρια Αναισθ/κού τμήμ.

Υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου ΓΝΚΥΚΩ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι πολυ καλος ανθρωπος και εχει παρει μεγαλο μεριδιο ευθυνης στο πραγμα αυτο που θελουμε να λεμε νοσοκομειο……μπραβο μακαρι καποιοι εκει μεσα να σεβοντουσαν τον ανθρωπο οπως αυτη ευχαριστουμε για ολα!

  2. Τόσο καθυστερεί η ιδιωτικό ποίηση…!!!!
    ΑΝΤΕ πια παρετηθειτε…να προχωρήσει το πρόγραμμα Μητσοτάκη…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ