Ροδίτισσα: Διεκδικεί 548.000 ευρώ για μαστεκτομή που δεν πέτυχε

0
1584

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 45χρονη συμπολίτισσά μας ζητώντας να της καταβληθεί ποσό άνω των 500.000 ευρώ, καθώς όπως η ίδια υποστηρίζει, υπεβλήθη σε εγχείρηση που δεν έπρεπε για καρκίνο του μαστού και η οποία δεν είχε και επιτυχία!

Η αγωγή κατατέθηκε από τη 45χρονη, δια του δικηγόρου της κ. Γιώργου Κυπραίου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και στρέφεται με αυτήν κατά γιατρού που την εγχείρησε αλλά και της δομής υγείας στην οποία έγινε η επέμβαση.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, έγινε διπλή μαστεκτομή και αφαίρεση των λεμφαδένων από τη δεξιά μασχάλη στην 45χρονη γυναίκα, η οποία όμως δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού η τομή δεν έκλεινε για αρκετό καιρό και έτσι τελικά χρειάστηκε να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση.

Πιο αναλυτικά, για την 45χρονη όλα ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου 2019 οπότε διαγνώσθηκε ότι πάσχει «από πιθανή νεοπλασματική νόσο πολυεστιακού τύπου στο δεξιό μαστό και πιθανή παρουσία εξεργασίας στον αριστερό μαστό».

Στη συνέχεια, στο τέλος Αυγούστου 2019, η 45χρονη υποβλήθηκε «σε βιοψία του δεξιού μαστού, δια βελόνης, η οποία κατέδειξε ανάπτυξη πορογενούς διηθητικού καρκινώματος του μαστού μη ειδικού τύπου και ιστολογικού βαθμού κακοήθειας».

Η συμπολίτισσά μας αναφέρει στην αγωγή της ότι τότε επισκέφθηκε τη γιατρό της η οποία αφού την εξέτασε και μελέτησε τις διαγνωστικές εξετάσεις, την καθησύχασε λέγοντάς της χαρακτηριστικά ότι η περίπτωσή της «είναι ρουτίνας» και ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ παράλληλα της συνέστησε «χειρουργική αντιμετώπιση με αμφόπλευρη υποδόρια μαστεκτομή, λεμφαδενικό καθαρισμό της δεξιάς  μασχάλης, και διατήρηση του δέρματος της θηλής και της θηλαίας άλω και τοποθέτηση διατατήρων, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση πλήρους αποκατάστασης».

Πράγματι, αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, στις 2 Οκτωβρίου 2019 η 45χρονη έκανε την εγχείριση η οποία διήρκησε οχτώ ώρες και κατά τη διάρκεια της τής έγινε αφαίρεση «του δεξιού μαστού της με τον νεοπλασματικό όγκο και τους λεμφαδένες της δεξιάς μασχάλης της, μέσω τομής, η οποία εκτεινόταν από τη θηλή του μαστού μέχρι το στέρνο, ενώ με άλλη τομή κάτω από το δέρμα που είχε διατηρηθεί της τοποθετήθηκε διατατήρας.

Στη συνέχεια, της αφαιρέθηκε ο μαζικός αδένας του αριστερού μαστού της και τοποθετήθηκε διατατήρας στον εναπομείναντα χώρο μετά τη μαστεκτομή. Μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης, η γιατρός τόνισε στην 45χρονη, ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και της δήλωσε ότι ήταν απόλυτα ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, ενώ παρέμεινε νοσηλευόμενη για πέντε ημέρες».

Στην ίδια αγωγή, αναφέρεται πως όταν ο σύζυγος της 45χρονης άνοιξε τους επιδέσμους για να φροντίσει το σημείο όπου είχε γίνει η επέμβαση όπως του είχε υποδείξει η γιατρός, διαπίστωσαν πως «η χειρουργική επέμβαση στον δεξιό μαστό δεν είχε, προφανώς, εξελιχθεί επιτυχώς δεδομένου ότι δεν είχε καταστεί δυνατή η σύγκλιση του δέρματος με αποτέλεσμα το τραύμα της μαστεκτομής να παραμένει ανοικτό, αρχικά με μήκος περίπου 8 εκατοστά το οποίο κατέληξε με την πάροδο το χρόνου να διπλασιάσει σχεδόν το μήκος του».

Το ζευγάρι, αναφέρεται στην αγωγή, έκανε ό,τι του υπέδειξαν προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στο σημείο επέμβασης της 45χρονης, όμως τελικά το μόνο αποτέλεσμα που επήλθε ήταν να νεκρωθεί «ολόκληρος ο υπερκείμενος δερματικός κρημνός, που οδήγησε πλην της συνεχούς αφαίρεσης δέρματος και συρραφής, στις 22.05.2020, και στη χειρουργική αφαίρεση της παραμείνασας θηλής και της θηλαίας άλω, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα αποκατάστασης του δεξιού μαστού της».

Η ίδια αναφέρει επίσης ότι στις αρχές Νοεμβρίου παρέλαβε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, οι οποίες απέδειξαν ότι «στον δεξιό μαστό πράγματι υπήρχε όγκος διαμέτρου δυο εκατοστών, ο οποίος απείχε ένα εκατοστό από το πάνω όριο εκτομής  και δυο μόνο χιλιοστά από το όριο διατομής, ενώ στον υπόλοιπο μαζικό αδένα εντοπίστηκαν πολλές εστίες διηθητικού καρκινώματος, ενώ αντίθετα όλοι οι λεμφαδένες ήταν ελεύθεροι νεοπλασματικής διηθήσεως. Αντίθετα επίσης, στον αριστερό μαστό η εξέταση απέδειξε την απουσία/ανυπαρξία οποιωνδήποτε στοιχείων διηθητικής κακοήθειας».

«Tα αποτελέσματα αυτά επιβεβαίωσαν ότι η προαναφερόμενη χειρουργική επέμβαση υπήρξε παντελώς λανθασμένη και αποτυχημένη τελικά δεδομένου ότι, εκτός του ανοικτού τραύματος που ανέλυσα παραπάνω, από ογκολογικής άποψης

α.-υποβλήθηκα σε μια ατελή επέμβαση αφαίρεσης όγκου του δεξιού μαστού, δεδομένου ότι η νόσος εξίκνειτο μέχρι το όριο εκτομής, με αποτέλεσμα τη μεγάλη πιθανότητα υποτροπής,

β.- υποβλήθηκα σε μασχαλιαίο λεμφαδενικό καθαρισμό, χωρίς κανένα απολύτως λόγο αφού αυτοί ήταν ελεύθεροι νεοπλασματικής διηθήσεως,

γ. τοποθετήθηκαν διατατήρες, ενέργεια, που αποκλείει την πιθανότητα ακτινοθεραπείας των λεμφαδένων της έσω μαστικής,

και

δ.- υποβλήθηκα σε μαστεκτομή του αριστερού μαστού μου, χωρίς καμία αιτία, αφού αυτός δεν εμφάνιζε καμία νεοπλασματική εστία» αναφέρει η 45χρονη στην αγωγή της.

Η ίδια γνωστοποιεί ότι για δύο μήνες έπειτα από την επέμβασή της, πήγαινε στο γιατρό προκειμένου να ελέγξει το ανοικτό τραύμα και να της αλλάξει τους δύο καθετήρες που είχε τοποθετήσει, ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2019, της έγινε και συρραφή τραύματος (δεδομένου ότι δεν υπήρχε πλέον περίπτωση να επουλωθεί), συρραφή η οποία υποχώρησε στις 08.01.2020.

Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε έως τον Μάιο του 2020 ακόμα έξι φορές, ενώ μετά την προαναφερόμενη χειρουργική αφαίρεση της παραμείνασας θηλής και της θηλαίας άλω και εκ νέου συρραφής του τραύματος στις  22.05.2020, η γιατρός δήλωσε στην 45χρονη ότι δεν μπορούσε, πλέον, να κάνει τίποτα περισσότερο».

Η συμπολίτισσά μας τονίζει επίσης ότι από το καλοκαίρι του 2021 λόγω της κατάστασης της υγείας της αντιμετωπίζει και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθεί θεραπεία.

Για τους λόγους αυτούς και ζητά από το δικαστήριο με την αγωγή της να της καταβληθεί από τη γιατρό που την εγχείρησε αλλά και τη δομή υγείας στην οποία έγινε η επέμβαση το ποσό των 548.000 ευρώ, ως αποζημίωση για τη βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη, αλλά και για τα έξοδα που έχει κάνει μέχρι σήμερα για την υγεία της.

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ