Νέα διάκριση 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay

0
493

Το πρόγραμμα «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» (Social Innovation Relay), υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement,.

Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας είναι ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εξοικειωθούν με την έννοια της κοινωνικής καινοτομίας και παράλληλα θα αναπτύξουν τις δικές τους δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Η κοινωνική επιχείρηση «Ψαρανακύκλωση» από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου διακρίθηκε και έλαβε τη 3η θέση στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας.                                                                              Με την καινοτόμα λύση «Ψαράδες με τα καΐκια τους, καθαρίζουν ακτές, βυθούς και ερημονήσια από τα σκουπίδια. Γιατί τα θαλάσσια σκουπίδια είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης και δεν ανήκουν στην θάλασσα.»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου βρίσκεται στις τρείς πρώτες θέσεις του διαγωνισμού.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ