ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγάλο ενδιαφέρον η Διημερίδα για θαλάσσιο τουρισμό ΚΕΚ Γεννηματάς στο Χάνι

1
1749

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησε η διημερίδα με τίτλο «Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων Θαλάσσιου Τουρισμού – Επιμόρφωση Επαγγελματιών του κλάδου», από το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κω και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για μία συνεργασία, η οποία έχει ξεκινήσει μετά από συναντήσεις εργασίας μεταξύ της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, κας Βάνας Αγγελοπούλου – Μανωλάκη με τον κ. Αναστάσιο Κωνσταντάρο, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Boats Advisor Hubs & Events» και εκπαιδευτής σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού.

Η συγκεκριμένη διημερίδα, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες» διεξάγεται στο νησί της Κω στις 11/3 και ώρα 18.00-20.30 καθώς και 12/3 και ώρα 12.00-14.30, στο Λαογραφικό Μουσείο ΧΑΝΙ.

Οι ενότητες που αναλύονται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών στις οποίες τοποθετούνται εκπρόσωποι τοπικών φορέων του κλάδου:

  • Γενικό πλαίσιο σωστής λειτουργίας επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό,
  • Νέες λειτουργικές μεθόδους προώθησης και ανάπτυξης επιχειρήσεων,
  • Προοπτικές και πλαίσιο απασχόλησης.

Η διημερίδα απευθύνεται σε εταιρείες διαχείρισης σκαφών αναψυχής, ιδιοκτήτες σκαφών, πληρώματα σκαφών, προσωπικό μαρίνων, ναυλομεσίτες, ναυτικούς πράκτορες, ιδιοκτήτες/προσωπικό επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ, τουριστικούς πράκτορες και ενδιαφερόμενους για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό (yachting, κρουαζιέρα, θαλάσσια σπορ, αλιευτικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, κ.α.) ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχουν και τοπικοί φορείς .

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, έχοντας θέσει ως αρχή την εξωστρέφεια, παραμένουν προσανατολισμένοι στην ενίσχυση των συνεργασιών με όλους τους τοπικούς φορείς των νησιών και στη δημιουργία νέων συνεργειών, εμπλουτίζοντας το πλαίσιο και τη στόχευση των δράσεων τους.

Οι διημερίδες του θαλάσσιου τουρισμού θα διεξαχθούν και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όπου σειρά έχουν η Λέρος και η Σαντορίνη ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Με την πεποίθηση ότι η ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία όλων των τοπικών φορέων προωθεί την προβολή και ανάδειξη του τόπου μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αμάν αμάν αμάν αφού τελειωποιησατε τον στεριανο τουρισμό!!! Ήρθε η ώρα του θαλάσσιου !!! Γιατί δεν μάς δίνεται και εμάς απ αυτά που πίνετε;;;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ