ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Βασιλόπιτα Φιλαρμονικής Ηρακλειδών στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας Αντιμάχειας

8
1142

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Καθυστερημένα λόγω των έκτακτων μέτρων και καταστάσεων που ζούμε πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06/03 η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτα της Φιλαρμονικής Ηρακλειδών στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας Αντιμάχειας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ τις ευχές τους στα παιδιά και τους γονείς που παρευρέθηκαν έδωσαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου και ο μαέστρος-Αρχιμουσικός Νίκος Γκαναβούρας.

Η τυχερή που βρήκε το φλουρί και κέρδισε ένα πολύ όμορφο Σταυρό είναι η Κοκώνα Διακομανώλή.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έπρεπε να κόψετε μια λαγάνα. Λίγος σεβασμός στο πρωτοχρονιάτικο έθιμο της βασιλόπιτας. Τρίτος μήνας απόκριες πάμε για Σαρακοστή και κόβουμε Πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες ;; για όσους δεν γνωρίζουν είναι ιερό έθιμο της Πρωτοχρονιάς..εκτός αν το κάνετε ετήσιο τι θα πει οι συνθήκες και οι περιορισμοί πέρασε η πρωτοχρονιά τελείωσε σοβαροί να είμαστε μην ευτελίζουμε τα έθιμά μας. Αλλά και οι αρχές του τόπου που περνούν μέρος σε αυτό τον ευτελισμό….

  2. Α!!! Γιατί δεν κκόβουν και μια την Ανασταση έτσι για το έθιμο της Πρωτοχρονιάς. ….Άς προσεξούμε λίγο γιατί έχει καταντήσει τραγικό. ..Και κατά την γνώμη μου Καλό θα ήταν ο Δεσποτης να μην λαμβάνει μέρος εκτός από τις πρώτες μέρες της νεας χρονιάς …Εκτός και αν αλλάξουν το έθιμο και πουν πως δεν είναι έθιμο της Πρωτοχρονιάς αλλά όλου του χρόνου και να μην φαίνεται κάτι το περιεργο….

  3. Περί βασιλόπιτας ο λόγος .Φανταστείτε είναι 62 σύλλογοι και σωματεία να κόβουν κάθε εβδομάδα και πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα θα φτάναμε μέχρι το Δεκέμβρη. Πράγματι ευτελίζεται ένα έθιμο της Πρωτοχρονιάς αλλά και αυτοί που δέχονται την ετεροχρονισμένη κοπή πίτας. Θυμάμαι ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης είχε πει ότι πέραν των δύο εβδομάδων του Ιανουαρίου δεν θα καλυπταμε καμία κοπή βασιλόπιτας. Διότι τρέχαμε οι συνάδελφοι και το Φεβρουάριο σε πέντε έξι πίτες κάθε απόγευμα Κυριακής η Σαββάτου. Υπάρχουν τόσοι τρόπο για εκδηλώσεις συλλόγων όπως ένα τσάι μια λαχειοφορος ένα δείπνο
    Μια τούρτα για την επέτειο ίδρυσης του συλλόγου μια χοροεσπερίδα κλπ. Μην κολλάτε στην καθιερωμένη βασιλόπιτα που ανήκει στην πρώτη του χρόνου και ευτελίζεται το έθιμο ετεροχρονισμενα και εκτίθεστε και εσείς. Άλλωστε στις Εκκλησίες κόβεται την Πρωτοχρονιά η Πίττα του Αγίου Βασιλείου η βασιλόπιτα καθώς και στα σπίτια. Οι παλιοί το θεωρούσαν γρουσουζιά να την κόψουν την επόμενη ημέρα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  4. Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια και την στήριξη προς τον μαέστρο μας Νίκο Γκαναβούρα και προς τα παιδιά μας. Συνεχίστε να βλέπετε το δέντρο. Καλό σας Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ