Απαράδεκτες δηλώσεις Βερέμη για το Καστελλόριζο | Έντονη αντίδραση Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων

0
746

Την έντονη αντίδραση του συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Θ. Βερέμη.

Ο σύνδεσμος απέστειλε χθες σχετική διαμαρτυρία, αναφέροντας τα εξής:
«Κύριε Βερέμη, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων «Άγιος Κωνσταντίνος» αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί έντονα για τις απαράδεκτες δηλώσεις σας σχετικά με το ακριτικό μας νησάκι, το Καστελλόριζο.

Αγγίξατε ένα θέμα πολύ ευαίσθητο, που εκτός των όσων δεινών μπορεί να προκαλέσει, δημιουργεί τρόμο και ανασφάλεια στους κατοίκους του νησιού καθώς και στο σύνολο των Ελλήνων.

Αυτοί οι ακρίτες μας στέκουν σαν βράχος ακλόνητος σε κάθε απειλή του γείτονα, αιώνες τώρα, και σ’ αυτούς βασίζεται η Ελλάδα για να κρατά τα σύνορά της και τα σύνορα της Ευρώπης ως έχουν. Αυτό που χρειάζονται από εμάς είναι να τους ενθαρρύνουμε και να τους προσφέρουμε τη συμπαράστασή μας, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Και το απέδειξαν οι Έλληνες ότι τους στηρίζουν, έχοντας κυριολεκτικά πλημμυρίσει το περασμένο καλοκαίρι το νησί, σε ένδειξη συμπαράστασης. Κι έρχεστε τώρα εσείς με τις ανυπόστατες δηλώσεις σας ότι «έχετε την εντύπωση, αλλά δεν είστε βέβαιος, ………………» και τα όσα είπατε στη συνέχεια, να κλονίσετε αυτόν τον ηρωισμό τους.

Εάν ο στόχος σας είναι η προσωπική σας προβολή και επίδειξη, σας παρακαλούμε να αφήσετε εκτός των επιδιώξεών σας το Καστελλόριζο. Εάν πάλι είναι η δημιουργία φόβου στον πληθυσμό τόσο του Νησιού μας όσο και της Ελλάδος μας γενικότερα, όπως κάνει και ο   υπουργός     Αμύνης της γείτονος με τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του, σας παρακαλούμε να σταματήσετε τις απαράδεκτες δηλώσεις σας και να ζητήσετε συγγνώμη από τους Έλληνες Πατριώτες.

Διά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος
Βασίλειος Νικολαράς»

Έξαλλος ο Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ για Καστελλόριζο & «Δημοκρατία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριές κουβέντες και βρισιές ακούστηκαν στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση από τον  αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνο Βερέμη. Ουσιαστικά ο κ. Βερέμης αντέδρασε με αφορμή ήτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας  «Δημοκρατία» το Σάββατο όπου όπου επικαλέστηκε δηλώσεις του ιδίου για το θέμα του Καστελορίζου.

«Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι ο κ. Ερντογάν είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια απονενοημένη ενέργεια».  «Ο ίδιος, αν χάσει τις επόμενες εκλογές, κινδυνεύει ακόμα ακόμα και με φυλάκιση γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να υποβάλει την Τουρκία σε τεράστιες περιπέτειες και προβλήματα ακόμα και οικονομικά».
«Δηλαδή, αν κάνει την απονενοημένη ενέργεια, και η απονενοημένη ενέργεια θα είναι μια επίθεση εναντίον του Καστελόριζου, γιατί αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο που τον απασχολεί και απασχολεί και τους στρατιωτικούς του, θα υποστεί βέβαια πολλά διάφορα» τόνισε προσθέτοντας «είναι βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τον υποβάλλουν σε πολλά εμπάργκο ίσως και η Ευρώπη να τον στριμώξει, επιτέλους».
Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως ενδεχομένως ο Ερντογάν θα κάνει αυτή την κίνηση, κατάληψης του Καστελόριζου πριν από την ενίσχυση των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τα  γαλλικά Rafale.
Ο κ. Βερέμης, εξέφρασε τις ανησυχίες του για ενέργεια που θα καταλάβει το Καστελόριζο και είπε πως το σημαντικό είναι «να μη χάσουμε ζωές Ελλήνων που θα υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας και επίσης να μη χάσουμε το νησί αυτό, το οποίο μπορεί κάλλιστα να γίνει μια απόβαση 50.000 στρατιωτών και να το καταλάβουν, να βάλουν τον πληθυσμό σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως και να πούνε μετά ‘α, αυτό είναι δικό μας, διότι έτσι’».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ