Υπόθεση κατασκοπείας: Είμαστε Έλληνες, λένε οι μουσουλμάνοι της Ρόδου – Καταγγέλλουν τουρκικά παίγνια

1
747

Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου: «Είμαστε περήφανοι ως Ροδίτες και ως Έλληνες» – Δεν είναι αποδεκτές εθνικιστικές αναφορές στην πλάτη μας, αναφέρουν

Με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου «Η αδελφοσύνη», αναφέρεται στην υπόθεση κατασκοπείας για την οποία έχουν συλληφθεί δύο μειονοτικοί από τη Θράκη, ο ένας γενικός γραμματέας  του τουρκικού προξενείου στο νησί.

Ο σύλλογος καταγγέλλει τις βολές που δέχεται με αφορμή την περίεργη αυτή υπόθεση, στρέφοντας τα «πυρά» του και κατά τουρκικών προσπαθειών να εκμεταλλευτούν τον μικρό ντόπιο μουσουλμανικό πληθυσμό «προς εξυπηρέτηση εθνικών και πολιτικών σκοπών τους».

Τα μέλη του συλλόγου, δηλώνουν πως δεν είναι αποδεκτές «εθνικιστικές αναφορές» στην πλάτη τους, τονίζοντας πως: «Όποιος δεν τιμάει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη δεν είναι και άξιος να φέρει την ελληνική υπηκοότητα».

Η ανακοίνωση, που υπογράφει η πρόεδρος κυρία Μπεχιζέ Σελλαβτζή – Ζαμαντάκη, έχει ως εξής: «Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για υπόθεση κατασκοπείας που φέρονται να διέπραξαν Έλληνες υπήκοοι, καταγόμενοι από το νομό Ροδόπης.

 

mousoylmanoi

Δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση ή αρμοδιότητα να εκφράσουμε γνώμη για τη δικογραφία. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος. Ωστόσο, εξ αφορμής αυτής της υπόθεσης για ακόμη μια φορά κάποιοι από ελληνικής πλευράς βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων ενώ, την ίδια ώρα, κάποιοι επιτήδειοι από τουρκικής πλευράς βρήκαν την ευκαιρία να καπηλευθούν την παρουσία και τη δράση του συλλόγου μας και να μας «εκμεταλλευθούν» προς εξυπηρέτηση εθνικών και πολιτικών σκοπών τους που σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζουν Σε όλους τους τόνους και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνουμε τα εξής:

Ο Σύλλογός μας υφίσταται νομίμως και λειτουργεί νομίμως κατά τους κανόνες της ελληνικής πολιτείας. Μέλη μας είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες. Το συνεκτικό στοιχείο των μελών τους συλλόγου μας είναι το μουσουλμανικό θρήσκευμα και τίποτε άλλο. Οι επαφές μας με την Τουρκία είναι επαφές που εξαντλούνται σε ζητήματα κοινής θρησκευτικής πίστης και πολιτιστικών παραδόσεων. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Εάν κανείς θέλει να αναζητήσει «κρυφούς» σκοπούς στη δράση του συλλόγου και των μελών μας δεν θα βρει τίποτε άλλο από την επιθυμία μας για προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας των δυο λαών. Οτιδήποτε διαφορετικό τυχόν αναφέρει κάποιος άλλος για εμάς είναι εκ του πονηρού και δεν μας εκφράζει. Είμαστε Έλληνες πολίτες, σεβόμαστε και τιμούμε τη χώρα μας και του Νόμους της. Πολιτικά παιχνίδια και εθνικιστικές αναφορές στην πλάτη μας δεν είναι αποδεκτές, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Όποιος δεν τιμάει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη δεν είναι και άξιος να φέρει την ελληνική υπηκοότητα. Και εμείς είμαστε περήφανοι ως Ροδίτες και ως Έλληνες».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου έχουν διαφορετικές απόψεις.Έλληνες πολίτες και αυτοί. Καβγάδες μεταξύ τους για το ποιος είναι περισσότερο τούρκος ,ποιανού η παράταξη θα αγκαλιάσει καλύτερα η μητέρα πατρίδα και ποιος απαγγέλει καλύτερα στίχους για τον τούρκο στρατιώτη.Προς τιμήν του ο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης τους θύμισε ότι είναι Έλληνες πολίτες εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ