Μ. Γλυνός για στήριξη επιχειρήσεων

0
488

Με ενδιαφέρον διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε, για την τρόπο με τον οποίο άλλες περιφέρειες της χώρας , αγωνίζονται και ενισχύουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στους νομούς ευθύνης τους.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που δεσμεύθηκε για στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με 200 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον ανακοινώθηκε από τον Περιφεφερειάρχη κ.  Τζιτζικώστα,  το γεγονός ότι θα ενισχυθούν οι επιχειρηματίες της περιοχής ευθύνης του με άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  μας έγινε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία, θα γινόταν προσπάθεια να εξασφαλιστούν  για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων  49 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια  το ποσό μειώθηκε στα 30 και με πρόσφατη απόφαση διαμορφώθηκε στα 35.000.000 ευρώ.

Σε ερώτηση μας, πάλι, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μας ανακοινώθηκε πως θα γίνει ότι είναι δυνατό,  για να ενισχυθούν περισσότερες επιχειρήσεις   με λιγότερα χρήματα   έκαστη, για να ωφεληθούν περισσότεροι.

Η αγορά των  νησιών, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες,  έχει  λυγίσει ειδικά μετά το δεύτερο lockdown.  Η ρευστότητα, είναι έννοια άγνωστη και χαμένη, για τους επιχειρηματίες που μπροστά τους έχουν ένα βουνό  υποχρεώσεων  και καθόλου χρήματα για να τις καλύψουν.

Για τους ανθρώπους αυτούς που είναι σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να επιβιώσουν καλούμε να γίνει κάτι επιπλέον στην πράξη.

Καλούμε  την   περιφερειακή  αρχή να εντείνει τις προσπάθειες για να εξασφαλιστούν και άλλα χρήματα για ;την στήριξη των μικρών και πολύ  μικρών επιχειρήσεων ,με στόχο τα αρχικά δηλωθέντα στο Περιφερειακό Συμβούλιο δηλαδή τα 49 εκατομμύρια.

Το ποσό αυτό δεν είναι επιδοματική πολιτική, όπως ατυχώς ανέφερε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου  ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης αλλά πραγματική στήριξη στους νησιώτες επιχειρηματίες που δοκιμάζονται σκληρά.

Πάνω από  όλα για μας, σημασία έχει ο άνθρωπος,  ο κάθε μικρός και μεγάλος επιχειρηματίας που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται σκληρά και βλέπει τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ