Ουραγός η «πρωταθλήτρια» Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Απάντηση Περιφέρειας: Μια εβδομάδα σοβαρότητας ήταν αρκετή για τον Μ. Γλυνό…

0
321

Ρόδος  10.10.20

Συμμαχία Ν. Αιγαίου: Ουραγός η «πρωταθλήτρια» Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τον αγώνα που κάνουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, για την εξασφάλιση πόρων, προκειμένου να στηρίξουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης τους και επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας.

Και υπάρχουν και στοιχεία που δείχνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Ξεκινώντας από το κέντρο αναφέρουμε την Περιφέρεια Αττικής με πρόταση για άντληση  200 εκατομμυρίων ευρώ,  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 150 εκατομμύρια ευρώ,  την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 160 εκατομμύρια  την Περιφέρεια Κρήτης με  50 εκατομμύρια.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  στις 30 Σεπτεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από πρόταση του επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλη Γλυνού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι η πρόταση που είχε καταθέσει ήταν για άντληση πόρων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.  Ακόμη είπε, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε τη δυνατότητα να προσθέσει άλλα εννέα  εκατομμύρια ευρώ.  Θα εξασφαλίζονταν δηλαδή, για την στήριξη  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  49 ευρώ.

Στη συνέντευξή τύπου όμως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε,  πως η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στόχο έχει,  την άντληση πόρων ύψους 30 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ η διαχείριση θα γίνει  από  τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα δηλαδή τον ΕΦΕΠΑΕ.

Σε μια Περιφέρεια που ο τουρισμός υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα είναι δυνατό, να καταθέτουμε πρόταση για την άντληση πόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ στη στιγμή που η Κρήτη που καταθέτει πρόταση για 50 εκατομμύρια;

Και η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει υψηλή απορροφητικότητα σε  πόρους από διάφορα προγράμματα;

Και ρωτούμε γιατί τα 49 εκατομμύρια για τα οποία αρχικά έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης έγιναν 30;

Η περιφερειακή αρχή υποσχέθηκε,  πως θα προσθέσει για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων άλλα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει πράξη η δέσμευση ή όχι;

Τελικά υπάρχει βούληση από την Περιφερειακή αρχή για την διεκδίκηση περισσότερων πόρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν γονατίσει ή όχι;

Στην προκειμένη περίπτωση  και στη συγκεκριμένη συγκυρία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη,  στόχος δεν πρέπει να είναι ο  εξοβελισμός όσων ασκούν κριτική ή εκφράζουν διαφορετικό πολιτικό λόγο και θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι και ως εκ τούτου εχθροί προς εξόντωση από την περιφερειακή αρχή, αλλά η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στόχος είναι ο κόσμος σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που στενάζει και όχι οι παρατάξεις της μειοψηφίας που αγωνιούν και  διεκδικούν για τους πολίτες στους δύο νομούς.

Γιατί σε τελική ανάλυση οι πολίτες και στους δύο νομούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  θα κρίνουν …   και το αποτέλεσμα.

 

Μια εβδομάδα σοβαρότητας ήταν αρκετή για τον Μ. Γλυνό για να ενδώσει στον… κουνακισμό

 

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας σε ανακοίνωση του Μανώλη Γλυνού

 

 

Μόλις μια εβδομάδα κράτησε η απόπειρα του Μανώλη Γλυνού να εμφανιστεί ελάχιστα σοβαρός. Μια αναλαμπή λίγων μόνο ημερών, μας έδωσε κάποια ψήγματα ελπίδας, αλλά τελικά  απέδειξε ότι οποιαδήποτε συζήτηση επί σοβαρής βάσης μαζί του, αποδεικνύεται ματαιοπονία.  Δύσκολο πράγμα η σοβαρότητα! Τελικά ενέδωσε κι αυτός στον … κουνακισμό, αφού προφανώς αποφάσισε ότι τον εκφράζει καλύτερα. Καθείς και οι επιλογές του.

Απάντηση Συμμαχίας Ν. Αιγαίου

Τόση λάσπη κατάντησε γραφική
Η παράταξη μας, με προτάσεις προσπαθεί για το καλό του τόπου και των κατοίκων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
Αφουγκράζεται την αγωνία εκείνων, που λυγίζουν αυτή την εποχή όπου η πανδημία διαλύει τα πάντα. Στα ερωτήματα μας, η περιφερειακή αρχή για άλλη μια φορά σίγησε. Αντί απαντήσεως για τα 49 εκατομμύριο ευρώ, που υποσχέθηκε και στη συνέχεια «ψαλίδισε», εξαπέλυσε στα πλαίσια της γνωστής τακτικής λάσπη.
Εμείς δεν θα μείνουμε στους αήθεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.Δεν φοβόμαστε την απώλεια της εξουσίας. Αγωνιούμε για τους επιχειρηματίες σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οι οποίοι είναι σε αδιέξοδο, που δεν έχουν ρευστότητα και δεν ξέρουν αν θα έχουν αύριο. Για αυτούς παλεύουμε την ώρα που η περιφερειακή αρχή με τη στάση που τηρεί τους αγνοεί επιδεικτικά, τους εμπαίζει και τους περιφρονεί. Επιτέλους και η λάσπη έχει καταντήσει γραφική και δεν καλύπτει την έλλειψη ικανότητας και διάθεσης για μάχες που στόχο έχουν το κοινό καλό και όχι την διατήρηση της εξουσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ