Δύο νεκροί από ανατροπή σκάφους με μετανάστες τα ξημερώματα στην απέναντι Αλικαρνασσό

43
1395

Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή του σκάφους που τους μετέφερε ανοιχτά των τουρκικών ακτών, ενώ 16 άλλοι, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, διασώθηκαν, ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή.

Η ακτοφυλακή διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι επενέβη μετά την ειδοποίησή της γύρω στις 00:57 τοπική ώρα σήμερα για την παρουσία παράτυπων μεταναστών ανοιχτά του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός), στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Η ακτοφυλακή διέσωσε 16 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, και περισυνέλεξε τις σορούς δύο γυναικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι 15 άνθρωποι που διασώθηκαν είναι Ιρακινοί, ενώ ο 16ος Σύρος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, τις οποίες επικαλέστηκε η τουρκική ακτοφυλακή, 19 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε και οι έρευνες συνεχίζονταν σήμερα το πρωί για τον εντοπισμό μιας γυναίκας της οποίας εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το πλεούμενο αυτό κατευθυνόταν προς την Ελλάδα.

976 νέες αφίξεις στα νησιά του Αν. Αιγαίου το τριήμερο

Συνολικά 976 νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταγράφονται το τελευταίο τριήμερο(14, 15 και 16/9) στα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου.
Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία:

Εικόνα κατάστασης στο Ανατολικό Αιγαίο 14.09

Εικόνα κατάστασης στο Ανατολικό Αιγαίο 15.09

Εικόνα κατάστασης στο Ανατολικό Αιγαίο 16.09

Η Τουρκία, η οποία έχει δεχθεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, είναι μια σημαντική χώρα διέλευσης για τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι επιδιώκουν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Το μεταναστευτικό κύμα έφτασε στο απόγειό του το 2015, τη χρονιά κατά την οποία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί που έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία, κυρίως μέσω της θαλάσσιας οδού.

Ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθεί να κάνει το θαλάσσιο αυτό ταξίδι έχει έκτοτε μειωθεί πολύ χάρη στη συμφωνία για τους μετανάστες που συνήφθη μεταξύ της ΕΕ και της Άγκυρας τον Μάρτιο του 2016.

Πηγη: Cnn.gr

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας αναλογιστεί ακόμα και αυτός που ψήφισε ΣφΥΡΙΖΑ, πόσοι ΛΑΘΡΟ ερχόντουσαν πριν ανοίξει τα σύνορα η ΤΑΣΙΑ και ο συγΚΑΜΕΝΟΣ;;;

    Και για αυτούς τους νεκρούς και τους ταλαίπωρους που ΜΚΟ εκμεταλλευτές μας φέρνουν, ηθικοί αυτουργοί είναι οι γιαλατζί αριστεροί εραστές της συναδέλφοσης των λαών… Αφού οι ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΟΣΊΛΟΓΟΙ της φασιστοαριστερής κυβέρνησης ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΈΣΚΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΌΠΩΣ ΕΤΑΖΑΝ, αποφάσισαν να ξεσκίσουν τους νησιώτες της παραμεθορίου με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζουν πιστά……..

    • Και ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ 24% και επιστροφή επικίνδυνων ΛΑΘΡΟ στην Κω. Ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος πουλά φύκια, χορτάσαμε ΝΗΣΙΩΤΙΚΌΤΗΤΑ...

      Ψήφισε στα τέσσερα τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν και ΦΠΑ 24% ψευτοαπειλώντας για δήθεν παραίτηση, μας φόρτωσε το στρατόπεδο που από 72 ώρες μόνο για την καταγραφή όπως έλεγε έγινε ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και τώρα η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα μουλωχτά ετοιμάζεται να μας γεμίσει με ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ που δεν τους θέλει η φιληνάδα του ΤΣΙΠρΑ ΜΕΡΚΕΛ. Μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» του χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑ δέχτηκε να επιστρέψουν στον τόπο καταγραφής τους στην Κω και στα νησιά της παραμεθορίου. Το στρατόπεδο στο Αμανιού έκαναν επέκταση και περιμένουν …

    • Και όμως, ο Κάπτεν Ηλίας ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος θα μπορούσε να είναι ένας πετυχημένος υπουργός Μεταναστών και ΛΑΘΡΟ...

      Έχει την εμπειρία από την ΤΑΣΙΑ στο άνοιγμα των θαλάσσιων συνόρων, το ξενοδοχείο Κάπτεν πρώτο στέκι μεταναστών, το Hot spot που από στρατόπεδο καταγραφής μέχρι 72 ώρες έγινε στρατόπεδο μόνιμης διαμονής ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ και την πετυχημένη επέκταση του χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας στο Πυλί για να υποδεχτεί τις επιστροφές της ΜΕΡΚΕΛ…

    • …μας έχεις φλομώσει στις λακαμίες, άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;

      • τα κυμματα της θαλλασας χτυπανε βραχο βραχο και σαν και σενα ποιητες στα@@ μου τους γραφω..

        • …στις λέξεις ‘κύματα’ και ‘θάλασσα’ πρόσθεσε κανέναν ‘μ’ και κανένα ‘λ’
          παραπάνω, γιατί έβαλες λίγα!!

  2. αντίχριστοι φασίστες χρυσαυγίτες, κακά ανθρωπάκια σταματήστε να βρίζετε το Συριζα και δείτε σε τι κόσμο ζούμε. Για φανταστείτε τον εαυτό σας σ αυτή τη θέση. Πόσο μίσος έχετε μέσα στη ψυχή σας. Παλιάνθρωποι

    • Δες τη χολή και το φαρμακι που στάζεις. Δεν ντρέπεσαι να υπερασπιζεσαι τους υποδουλωτες της χώρας που σε τρέφει; Τους λαθροεισβολείς με το ετσι θέλω; Τους επιβουλους της ανεξαρτησιας σου;
      Ελεεινό ανθρωπάκι

    • Γιατί ρε ηλίθιε συριζαίε, άδικο έχει αυτός που έγραψε το παραπάνω σχόλιο; Ηθικοί αυτουργοί είναι ο Τσίπρας και το σκυλολόϊ του.

    • ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΙΠΕ[Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ];

    • Είναι ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ μπαρμπα σουστης,σουρωμενο,μποχαλοι,και διαφορα αλα ονόματα,Ο μοναδικος @λητης που βριζει ολους εκτος του φακιστα του. Αυτος είναι ο @ληταμπουρας ΑΝΩΝΥΜΟΣ.Και με τις ευλογιες πολλων που τον καλυπτουν.Θα βρεθουν όλα στην διαδρομή.Να ειστε σιγουροι.

    • Ναι και η συμφωνία εγχόρδων ΜΚΟ,σε Ορχηστική εκτέλεση ΣΥΡΙΖΑ...

      Μίσος βλέπουν στην δικιά σου ψυχή όλοι,κατευθυνόμενο μίσος κιόλας….Ο Κόσμος που ζούνε είναι συνάρτηση ιδεοληψιών ανάλογων της δικιάς σου ξερής κεφαλής και οργισμένης ψυχής.

  3. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ.ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

  4. Τουλάχιστο σήμερα επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα νεοναζιστικά γουρούνια…Σιωπή….

    • Άντε σκάσε βλάκα….δεν μιλάς στην ΕΡΤ,δεν μπορείς να φιμώσεις όλους που έχουν άλλη άποψη και δεν είναι ούτε φασίστες,ούτε έχουν υψώσει τοίχους…βλάκα,κάθε μέρα σκοτώνονται και βασανίζονται άνθρωποι ,απ την ιδεοληψία σου να φιλοξενήσουμε αμέτρητους παράνομους.Άιντε βλάκα.

  5. Το μοναδικό είδος πάνω στη γη που πρέπει να εξαφανιστεί σύμφωνα με νέα στοιχεία είναι το φασιστοειδές ασπόνδυλο…Για εσένα με το σταυροκατσάβιδο. Πόσες φορές σε φωνάζει βλάκα ο μπαμπάς σου και σου έγινε η αγαπημένη λέξη?

    • Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία γύρισαν ήδη και ετοιμάζονται Σουηδοί, Ολλανδοί και γιατί όχι Γερμανοί.

    • Όλοι σ έχουν πάρει χαμπάρι.Όλοι στην Ευρώπη σε απομονώνουν.Κάθε μέρα που ξυπνάς,αν δεν αποκαλέσεις φ@σίστα όποιον συναντήσεις,αν δεν βγει απ το σιχαμερό σου μυαλό αυτό το επίθετο καμιά 500αριά φορές,δεν θα ησυχάσει ο πρ@κτός της ψυχής σου,είσαι ο Φασιστότερος Φασίστας.

    • και αριστερό βλάκα εφάμιλλο του Μεσογειακού Μυδιού.

    • Πολύ "βολικές" οι επεμβάσεις του Ρουβίκωνα πλέον και αυτό φαίνεται.

      Σαν εικαστικές παρεμβάσεις κοντεύουν να γίνουν…

    • Αυτό για σένα αριστερό στραβοκατσάβιδο απ τον Νάσος Μολδοβανίδη..

      … »Να θυμόμαστε τον Παύλο Φύσσα. Να θυμόμαστε τους νεκρούς της Μαρφιν. Να θυμόμαστε τους δύο Χρυσαυγιτες (δεν θυμάμαι ονόματα). Να θυμόμαστε τον Αξαρλιάν. Να θυμόμαστε τον Μπακογιαννη. Και να θυμόμαστε όλα τα θύματα (ακόμα και αν δεν είναι νεκρά) του, ανεξαρτήτως χρώματος, φασισμού. Αυτό.
      Αν τα θυμόμαστε όλα αυτά, ίσως καταφέρουμε κάτι κάποια μέρα».
      Την ημέρα που έκαψαν ζωντανούς τους εργαζόμενους της Μαρφίν,ενός λεπτού αριστεροφασιστική σιωπή….
      Και να βγάζεις τον σκασμό κάθε μέρα που στις Ειδήσεις ένας πολίτης πέφτει θύμα δήθεν ‘μεμονωμένων ‘περιστατικών εγκληματικότητας από ‘ευεργετηθέντες’ παράνομους …ρεμάλι τελειωμένο!!!!!!!

  6. Αυτοί που χαίρονται για τον θάνατο των προσφύγων είναι οι απόγονοι των δωσίλογων και αυτόν που έλεγαν τους μικρασιάτες «τουρκόσπορους» είναι γνωστοί στην κοινωνία και δυστυχώς αφήνονται ελεύθεροι να στάζουν χολή και μίσος δηλητηριάζοντας ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά! Είναι αυτοί που ποστάρουν συνδέσμους από πενταποστάγματα και μακελειά οι σκατόψυχοι φασίστες! Τέτοια ατόμα είναι η τρανή απόδειξη οτι χρειάζονται περαιτέρω μελιγαλάδες!

    • Γιατι συνδέεις όπως σε συμφέρει τον άδικο χαμό κάποιων συνανθρωπων μας ,με την άποψη κάποιων εδώ μεσα,που υποστηρίζουν, ότι φθάνει πια,δεν χωράνε αλλοι.. μετανάστες.ειναι καποια αριστερά δοχεία αλληλεγγύης, από τσέπη σε τσέπη,που διαστρεβλώνουν, βαφτίζουν όλους που δεν θελουν αλλους ξενους ,φασιστες,δολοφόνους… όλοι αυτοί οι μπάσταρδοι,με πανευρωπαϊκές οδηγίες, διασύρουν σ όλα τα φορουμ εκείνους που έχουν άλλη αποψη.δεν υπάρχουν φασιστότεροι φασιστες,απ αυτές τις ΜΚΟ.οτι άρθρο σχετικά με μετανάστες αναρτηθεί ,θα πεταχτούν να ονομαζουν φασίστες κ ναζί οποιον εκφράσει αλλη αποψη απ’ αυτή που πληρωνονται για να υπερασπιζουν..

    • Ο ΠΙΣΟΚΙΝΗΤΟΣ Η ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ Η ΚΛΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΤΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΗ? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ GAYPRIDE ΕΙΣΑΙ..

  7. Έχει δίκιο ο παραπάνω. Ο Χριστιανισμός δεν συμπορεύεται με φασισμό και ρατσισμό. Έχουν μολύνει το τόπο μας ορισμένοι αλλά μπορούν να μετανοήσουν και να συγχωρεθούν. Ποτέ δεν είναι αργά.

    • σε κανένα κλειστο χωρο – π.χ σε κανενα γήπεδο, με όπλα, κρεμάλες, μαχαίρια, μολότοφ κλπ. να λύσετε τις διάφορες σας; Ειναι ο μονος τρόπος να προσφέρετε κατι θετικό σε τουτο τον άμοιρο τοπο που τόσο πολυ αγαπάτε.

      • …δεν είμαι των άκρων, όμως σχόλια σαν του πρώτου σχολιαστή (και πολλών άλλων) γίνονται συχνά, και δείχνουν ότι ο καθένας (από αυτούς) κρύβει και ένα φασίστα μέσα του!!

  8. Ρε συριζαίοι…..είστε τελικά οι χειρότεροι φασίστες. Αυτό μου επιβεβαιώνεται κάθε φορά που συζητάω με κάποιον από εσάς, αλλά μέσα από την ανωνυμία σας βγάζετε τον χειρότερο σας εαυτό. Πέρα από το ότι τα επιχειρήματα σας είναι μ@λακίες, άλλα σας λέμε και άλλα απαντάτε. Για εσάς φασίστας είναι όποιος δεν ψηφίζει σύριζα ή έχει διαφορετική άποψη από εσάς και τους πολιτικούς σας. Και πριν σκεφτείτε οτιδήποτε, ΔΕΝ ψήφισα κανέναν τις δύο τελευταίες εκλογές γιατί όλα τα κόμματα τα ίδια σκατά είναι, οπότε μην μου βάλετε ταμπέλα αν και σε σχέση με τον δικό σας φασισμό και ρατσισμό κατά των Ελλήνων, σε λίγο θα είναι τιμητικός τίτλος ο Χρυσαυγίτης, και αυτό θα το έχετε προκαλέσει εσείς . Βγάλτε τις παρωπίδες, ανοίξτε τα αυτιά, και σκεφτείτε με το δικό σας μυαλό για να δείτε τι γίνεται γύρω σας και σε άλλες χώρες που έχουν εδώ και χρόνια λαθρομετανάστες σαν και αυτούς που κουβαλήσατε στην πατρίδα μας.

  9. ΟΙ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ λαλήσανε από το πολύ πενταπόσταγμα και το μακελειό! Δες εδώ κάτι χρυσά αυγά που μας το παίζουν και πατριώτες. Ρε καλά σας κάνουν οι αναρχικοί και σας πλακώνουν στις κλωτσιές όπου σας βρίσκουν! Ουστ ανιστόρητοι πατριδοκάπηλοι μην πατάτε το πόδι σας στις γειτονιές μας!

  10. χαχαχα ο φυσας και ο ρουπακιας τσακωθηκανε για τα ποδοσφαιρικα για τις ομαδες

    και το συστημα το παρουσιασε σαν πολιτικη δολοφονια.αιντε προβατα μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

    • Ζήτω η Χρυσή Αυγή,ζήτω ο Χιτλερ,ζήτω ο Μουσολνι,ζήτω ο Φράγκο,ζήτω ο Γεώργιος Παπαδόπουλος..
      Εμείς θα πατάξουμε τον κομουνισμό και θα βάλουμε την Ελλάδα στο γύψο….. Εμείς οι καθαρόαιμοι ΈΛΛΗΝΕΣ θα αναστηθούμε μέσα από τις φλόγες και καθαγιασμένοι στίς ιδέες του αδελφού μας Αδόλφου θα φέρουμε ξανά το Έθνος στον ίσιο δρόμο….ΕΜΕΙΣ….Κι ο θείος ο Μεμίς….

  11. τα κιλά πατσά, τα κρυμμένα σιξ παξ, τα σπιντο, οι ναζιστικοι χαιρετισμοί, τα δόρατα, οι ασπίδες, το εθνικιστικό κιτς. Πρόκειται για φριχτή παρεξήγηση. Ειναι οι Έλληνες Χασελχοφς, μαζι και η Πάμελα, που προετοιμάζονται για τις διασώσεις ανθρώπων στη θάλασσα. Μην κρίνετε απο επιφανειακές καταστάσεις. Προσπαθήστε να δειτε τις ψυχούλες τους.

    https://goo.gl/images/ziQrZG

    https://goo.gl/images/ZMYiGd

    https://goo.gl/images/F6zjMS

    https://goo.gl/images/k1Np14

    https://goo.gl/images/bNRabK

    Και μη με παρεξηγησετε σας παρακαλώ, αλλα την τελευταια φωτο την έβαλα γιατι ειναι σκέτη παύλα
    https://goo.gl/images/Eig3HA

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ