Άσκηση με πραγματικά πυρά στην Κω! Νέες τουρκικές προκλήσεις ανήμερα Χριστουγέννων

3
1763

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τις NAVTEX 1410-1411-1412/17 με τις οποίες δεσμεύει 3 περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν ολόκληρο το 2018. Πρόκειται για NAVTEX που είναι ίδιες με τις NAVTEX 821-822-823/2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανήμερα αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η Άγκυρα προγραμματίζει ακόμη μια άσκηση με πυρά, δεσμεύοντας εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη Navtex 1403.

Παράλληλα προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα 27 – 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Αθήνα, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, αλλάζει τακτική, Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να μην απαντά με άντι-ΝΑVTEX αλλά θα προχωρεί σε διαβήματα και παρεμβάσεις προς τον Ισπανό διοικητή της υπηρεσίας που έχει την ευθύνη για όλη την περιοχή.
πηγή: enikos
_

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μην ανησυχείτε, θα καθαρίσει το ΒΑΚΟΥΦ και θα σπρώξει την άσκηση σε άλλα βακούφια..,

    Θα κάνουν διαμαρτυρία πετώντας λουκουμάδες στα τρία Τούρκικα ημερόπλοια που με ελάχιστους πελάτες οι γείτονες τους επιδοτούν για καθημερινή παρουσία χειμώνα, καλοκαίρι…

  2. αρχες του ’18 θα ξεκινησει μεγαλη Ελληνοτουρκικη κριση η οποια θα κορυανοιξη με την παραλαβη των F 35 την ανοιξη. ο πολεμος ειναι αναποφευκτος

  3. ΠΟΥ? ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ, ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΥ Ή ΣΤΟ ΛΙΜΝΙΩΝΑ? Ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ