Άγιο Φως 2024: Live από το OPEN η τελετή αφής στoν Πανίερο Ναό της Αναστάσεως

0
7908

Πλήθος πιστών, υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, βρίσκονται στο Ναό της Αναστάσεων, στα Ιεροσόλυμα για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει φόβο στους πιστούς ο αριθμός των οποίων μειώθηκε δραματικά φέτος. Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί ότι εντός του Πανάγιου Τάφου ο αριθμός των πιστών δεν ξεπερνά τους 4.200.

Ενδεικτική του κλίματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας είναι η απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας να μη στείλει αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα για να παραλάβει το Άγιο Φως.

Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

 

Στις 19:30 θα γίνει η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια με ειδικές πτήσεις.

Ειδικότερα, στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Πώς θα φτάσει στην Αθήνα

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της Ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Φωτός, σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας

 

Σε εφτά νησιά θα μεταφέρει φέτος το Μεγάλο Σάββατο (4.5.2024) η Sky express το Άγιο Φως

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για άλλη μία χρονιά η SKY express, πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, «θα μεταφέρει το Άγιο Φως, της ελπίδας και της αγάπης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τα Κύθηρα», «έχοντας θέσει και φέτος τους ανθρώπους, αλλά και τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη της στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας».

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το πρόγραμμα των δρομολογίων να διαμορφώνεται ως εξής:

* Αθήνα – Ηράκλειο (GQ216) : Αναχώρηση 20:55- Άφιξη 21:45

* Αθήνα – Ρόδος (GQ284) : Αναχώρηση 20:20 – Άφιξη 21:20

* Αθήνα – Μύκονος (GQ234) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:20

* Αθήνα – Μυτιλήνη (GQ304) : Αναχώρηση 20:15 – Άφιξη 21:20

* Αθήνα – Σαντορίνη (GQ356) : Αναχώρηση 20:20- Άφιξη 21:15

* Αθήνα – Χίος (GQ244) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:25

* Αθήνα – Κύθηρα (GQ440) : Αναχώρηση 21:00 – Άφιξη 21:50

«Η SKY express διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το πλήρωμα της εταιρείας, το Μεγάλο Σάββατο στις πτήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προς τη χώρα, με σεβασμό στις παραδόσεις του Πάσχα θα καλωσορίσει τους επιβάτες προσφέροντάς τους πασχαλινές λαμπάδες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες ακόμα περιοχές της Ελλάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ