Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης Αγίου Ανδρέα

3
3560

Η εξόδιος ακολουθία του γέροντα Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα του Αγίου Όρους, θα γίνει αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου (μια το μεσημέρι) 13.00 μ.μ.

Μας ενημέρωσαν επίσημα από το μοναστήρι, μπορεί να μπει όποιος θέλει, χωρίς διαμονητήριο αρκεί να πει στο γραφείο προσκυνητών ότι μπαίνει για την κηδεία του γέροντα Εφραίμ.

Εξεδήμησε προς Κύριον τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 Μαρτίου 2023, ο Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους, μετά από πολυώδυνη ασθένεια.
Σημειωτέον ότι τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε καν να ξαπλώσει και να κοιμηθεί, εξαιτίας των αφόρητων πόνων που τον ταλάνιζαν.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στον Άθωνα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, το απόγευμα, στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Προ ολίγου καιρού ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει με επίστολή του προς στα πνευματικά του παιδιά, ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις. Από τις 23 Φεβρουαρίου 2023 είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες πως η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Ο Μακαριστός Γέρων υπήρξε ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου και αργότερα Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης Αγίου Ανδρέα, στο Σεράι του Αγίου Όρους, πνευματικό ανάστημα του του μακαριστού Αγίου Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσοι Άγιοι έφυγαν απο την επώδυνη, επάρατη νόσο, κι ομως με τη Χάρη του Κυρίου, μέχρι το τελος της επίγειας ζωης τους, Τον Δοξολογουσαν. Απουσης της Χάριτος ζουμε στην κολαση. Δοδεισης απο τον Πανάγαθο, η Κόλαση μεταμορφώνεται σε Παράδεισο.
    Αιωνια του η μνήμη.

  2. Ο θεοφιλέστατος που μιλάει στο τελευταίο βίντεο να συμμερίζεται άραγε την άποψη του Αθηνών Ιερωνύμου που τυγχάνει βοηθός του ότι το εμβόλιο είναι δώρο Θεού; Υστερόγραφο: το iPhone στις συνεντεύξεις στο αθόρυβο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ