Στη Ρόδο για προσκύνημα έπειτα από 10 χρόνια η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής της Νισύρου

0
6474

Στη Ρόδο θα μεταφερθεί μετά από δέκα χρόνια, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής Νισύρου, και θα παραμείνει για προσκύνημα, τρεις ημέρες!

Συγκεκριμένα, η εικόνα της Παναγίας αναμένεται να αφιχθεί στο νησί μας νωρίς το πρωί στις 24 Μαρτίου και θα αναχωρήσει για να επιστρέψει στη Νίσυρο το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαρτίου.

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής Νισύρου θα συνοδεύσουν ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Στέφανος Καλλιστής, ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος, η εκκλησιαστική επιτροπή καθώς και τα μέλη των Ομάδων «Ελένη» Παράρτημα Νισύρου.

Πιο αναλυτικά, οι Ομάδες «Ελένη» Ρόδου βρέθηκαν στη Νίσυρο για τις εκδηλώσεις της 7ης Μαρτίου, προς τιμή της Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, όπως τόνισε μιλώντας στη «Ροδιακή» η πρόεδρος των Ομάδων «Ελένη» κα. Ελένη Κουμέντου, προέβησαν σε ομαδική προσευχή στο Μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής όπου αιτήθηκαν να φωτίσει τους θρησκευτικούς ηγέτες έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν την έγκριση για μεταφορά της θαυματουργής Εικόνας στη Ρόδο για προσκύνημα.

Πράγματι, η Μητρόπολη Κω – Νισύρου με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ναθαναήλ έδωσε την έγκριση αλλά και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, δόθηκε η συναίνεση και από τις δύο Μητροπόλεις για να μεταφερθεί με πρωτοβουλία και συνεργασία με τις Ομάδες «Ελένη» Παράρτημα Ρόδου και Παράρτημα Νισύρου, στη Ρόδο η ιερή εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής για προσκύνημα ενόψει της Σαρακοστής και του Ευαγγελισμού.

Έτσι, με μεγάλη συγκίνηση, χαρά και τιμή, θα υποδεχτούμε στις 24 Μαρτίου 2023 στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου την εικόνα όπου θα γίνει μικρή υποδοχή και απευθείας θα μεταφερθεί στο χωριό Δαματριά, χωριό καταγωγής του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής, Αρχιμανδρίτη πατέρα Στέφανου Καλλιστή.

Εκεί η εικόνα θα παραμείνει έως τις 17:00 έτσι ώστε όλοι οι πιστοί που κατοικούν στη δυτική πλευρά του νησιού να έχουν τη δυνατότητα να την προσκυνήσουν. Στις 18:15 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή της θαυματουργής εικόνας στο Μανδράκι, με πομπή η οποία θα ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και θα καταλήξει στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, όπου θα γίνει η τοποθέτησή της. Θα ακολουθήσει Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ η εκκλησία θα παραμείνει ανοικτή για τους πιστούς έως τις δέκα το βράδυ.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου και την Κυριακή 26 Μαρτίου, η εκκλησία θα είναι ανοικτή από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου από τις 7 το πρωί έως τις 14:00 για να διευκολυνθεί η προσέλευση του κόσμου.

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής Νισύρου θα συνοδεύσουν ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Στέφανος Καλλιστής, ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος, η εκκλησιαστική επιτροπή καθώς και τα μέλη των Ομάδων «Ελένη» Παράρτημα Νισύρου.

Ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον κόσμο για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής, έκανε με δηλώσεις της στη «Ροδιακή» η πρόεδρος των Ομάδων «Ελένη» κ. Ελένη Κουμέντου, προσθέτοντας πως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα τηρηθούν, εντός της εκκλησίας, όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως για το λόγο αυτό «δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μετακινήσεις της θαυματουργής εικόνας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που είχε έρθει η εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής στο νησί μας, ήταν πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2013 και έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο.

Πηγή: rodiaki.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ