ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ευλάβεια, κατάνυξη και πολλούς προσκυνητές ο εσπερινός & η εορτή στον Άγιο Παντελεήμονα Κω | Τιμητική αναφορά κ. Ιερεμία σε όλους τους Ιατρούς

0
1524

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή
Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών πραγματοποιήθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα, στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη της Κω (ανάμεσα στη Δυτική Αρχαιολογική ζώνη και το Αρχαίο στάδιο).

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας πλαισιωμένος από  τον Γενικό Αρχιερατικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη, τον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ και τον π. Περικλή Κιάρη.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τους Πρωτοψάλτες Ηλία Καματερό και Δημήτρη Διακονικολή, Νικόλαος Παπαθωμάς, Μιχάλης Γκινής, Γιάννης Βαμβακάς, Μιχάλης Ζώης και Γ. Κιάρης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του για τον Άγιο Παντελεήμονα τον Ιαματικό έκανε τιμητική αναφορά στους παριστάμενους Ιατρούς κ. Μ. Παπαχρήστο κ. Κ. Βαρυτιμίδη και κ. Δ. Τσελεπή και σε όλους τους Ιατρούς που ασκούν με ευλάβεια το λειτούργημά τους.

Ευχαρίστησε επίσης θερμά όλους τους παριστάμενους κληρικούς και λαϊκούς και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συνδέσμου παλαιών πολεμιστών και απογόνων κ. Μ. Καζαμία που στέκεται πάντα δίπλα στην εκκλησία και είναι παρών σε όλες τις ακολουθίες.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθανήλ.


Βιογραφία

Γαλακτόμικτον, Μάρτυς, αἷμα σῆς κάρας,
Δι’ ἣν ὑδατόμικτον ὁ Χριστὸς χέει.
Φάσγανον ἑβδομάτῃ λάχεν εἰκάδι Παντελεήμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ