Γιατί δεν πρέπει να χτυπάμε «ξύλο»

0
186

Μην χτυπάς «ξύλο». Ο συνειδητός Χριστιανός γνωρίζει καλά πως οι όποιες «δοκιμασίες» παραχωρούνται στην ζωή του, παραχωρούνται ώστε να τον ωφελήσουν στον αγώνα για την σωτηρία του. Στον αγώνα για την αιωνιότητα. Καλό είναι να θυμόμαστε πως το κακό δεν είναι…

Μην χτυπάς «ξύλο»

Στην ζωή των ανθρώπων πολλές άσχημες συνήθειες παρουσιάζονται λανθασμένα ως λαϊκές παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μεγάλες πλάνες με έντονο το στοιχείο του παραλογισμού.

 

Όπως όλα τα καμωμένα από τους ανθρώπους έτσι και αυτά τα κακώς «έθιμα» διαδόθηκαν στο πέρασμα των αιώνων…

Για παράδειγμα βλέπουμε κάποια άτομα που συνομιλούν και αναφέρονται σε κάτι που θεωρούν κακό όπως αρρώστια, θάνατο ή κάποια μεγάλη συμφορά μόλις αναφερθούν σε κάτι τέτοιο απευθείας χτυπούν ξύλο νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο τα «κακά» αυτά που σημαίνουν οι λέξεις που ανέφεραν στην συζήτηση θα μεταφερθούν αυτόματα στο ξύλο(;) και όχι πάνω τους ή ότι οι δαίμονες λόγω του θορύβου που κάνει το έντονο χτύπημα στο ξύλο δεν θα ακούσουν και έτσι δεν θα τους πειράξουν(;).

Καλό είναι να θυμόμαστε πως το κακό δεν είναι στις λέξεις αλλά βρίσκεται στην αμαρτωλότητα όλων εκείνων που δεν έχουν σωστή πνευματική ζωή και σχέση με τον Ιησού Χριστό όχι τυπολατρική αλλά ουσίας.

Ο συνειδητός Χριστιανός γνωρίζει καλά πως οι όποιες «δοκιμασίες» παραχωρούνται στην ζωή του, παραχωρούνται ώστε να τον ωφελήσουν στον αγώνα για την σωτηρία του. Στον αγώνα για την αιωνιότητα.

Ο Θεός δεν επιτρέπει να συμβεί τίποτα το οποίο είναι πάνω από τις «δυνάμεις» του εκάστοτε ανθρώπου.

Ο πιστός που προσεύχεται εγκάρδια, νηστεύει και εξομολογείται καθαρά κοινωνώντας τον Χριστό δεν έχει να φοβηθεί τις «κακές λέξεις» ή την όποια δήθεν «αρνητικότητα» αυτές οι λέξεις επιφέρουν.

Εάν σε διάφορες περιστάσεις της ζωής ο άνθρωπος νιώθει αδύναμος, φοβισμένος και απελπισμένος είναι πρέπον να κάνει τον Σταυρό Του. Αυτό είναι το ξύλο της αιώνιας ζωής!

Πηγή: xristianos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ