Μάριος Πλούμπης: Ορατότης μηδέν

31
12954
«Ο,τι θέλω κάνω και λογαριασμό δεν δίνω…»

Μιλάμε για τον δρόμο (μεγάλης κυκλοφορίας και διπλής κατεύθυνσης),που εξυπηρετεί το Νηπιαγωγείο,το Γυμνάσιο, τον Ναυτικό Όμιλο,παρακείμενο ξενοδοχείο,οικίες,την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και γενικά την πρόσβαση στην παραλία,δηλαδή τους συνδημότες μας,γονείς,παιδιά αλλά και τουρίστες.

Μέγιστος ο κίνδυνος οδήγησης,καθώς δυσκολεύονται να στρίψουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος,αφού η ορατότητα βρίσκεται στο ΜΗΔΕΝ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για οδηγούς,για γονείς,παιδιά,ποδηλάτες και τουρίστες….. για πεζούς και ΑΜΕΑ,ούτε λόγος να γίνεται!!

Παρακαλώ να επιληφθούν ΑΜΕΣΑ οι Αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελέας,Δήμος Κω,Διοικητής Τροχαίας),προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες και την έγγραφη ενημέρωση μας,σχετικά με την οριοθέτηση του δρόμου,με τα εμπόδια που έχουν μπει,με το θέμα της ορατότητας,για να μάθουμε και εμείς τι είναι νόμιμο και τι όχι,που θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και πιθανές ποινικές ευθύνες στον ιδιώτη που οριοθετεί ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ το δρόμο,με κάθε είδους επικίνδυνα υλικά όπως πανιά,σχοινιά,τσιμεντένιους σωλήνες αποχέτευσης,σίδερα, μεταλλικούς σωλήνες….

Τελικά, τα οφέλη του ενός είναι σημαντικότερα από την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα του κοινωνικού συνόλου;

ΥΓ. Για τον συγκεκριμένο δρόμο υπήρξε απόφαση ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ των οικοδομικών πράξεων οικοδομικών εργασιών και η άδεια κρίθηκε ως ΚΑΚΩΣ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑ,εντός του οικοπέδου με Κ.Μ. 2878 Γαιών Κω – Εξοχής, (αναρτητέα στο Διαδίκτυο).

Ευχαριστώ,
Πλούμπης Μάριος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από ότι ξέρω κύριε Μάριε,οι δικοί σας είχαν πουλήσει αυτόν τον δρόμο για οικόπεδο.ΤΩΡΑ εσείς θέλετε δρόμο το οικόπεδο για το οποίο πληρωθήκατε.Τι να πει κανείς;Χρειάζεται μεγάλη φαντασία και αρκετό θράσος .

  2. Πλούμπης Μάριος.
    Απάντηση προς miranta.
    Καλησπέρα σας.
    Καμια σχέση δεν έχουμε με αυτόν τον δρόμο, ως οικόπεδο που δήθεν πουλησαμε.Ποτέ δεν ηταν ιδιοκτησια μας.Το χωράφι ( με το δρομο) πάντα ήταν ιδιοκτησίας του συγχωρεμένου κ. Παντελίδη. Έδωσε εκείνο το κομμάτι στο Δήμο για ασφαλτωστρωση του δρόμου,περασε και το αποχετευτικο της πόλης,δρομος που υπήρχε απο τους Ιταλούς…και αποζημιώθηκε αφου πήρε γη δίπλα, κολλητά με τον πρώην τοίχο της ΑΒΙΚΩ.Απλώς κάποιοι «ξεχασαν» να δηλώσουν την αλλαγή στο Κτηματολόγιο.
    Ίσως μπερδευτηκατε (χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας).
    Εμείς είχαμε πουλήσει το πίσω οικοπεδο τότε στον κ.Παντελιδη….δίπλα στο σπίτι μας.
    Σας ευχαριστώ!

    • Ευχαριστώ για την απάντηση.Απλα το άκουσα το είπα,(έχω αυτή τη κακή συνήθεια να λέω ότι έχω στο κεφάλι μου )και εσείς το διευκρινίσατε.Μια χαρά.

      • προς Miranda.
        Αλήθεια αυτος ο δρομος εχει και συνεχεια…στην απεναντι πλςυρα του δρομου και μαλιστα με ασφαλτο. Εκει γιατι κανεις δεν μιλαει; Ποιος ηταν μηχανικος ……………ς.

  3. το θέμα είναι ότι έχει και κάτι λακουβαρες κάθε πρωί πάω το παιδί σχολείο μηηηηηνες τώρα η ίδια κατάσταση , επίσης οι φορτηγατζηδες του ξενοδοχείου στα αρχ….τους όλα ώρα αιχμής για την σχολική προσέλευση δεν σέβονται ούτε λεπτό ότι κυκλοφορούν παιδιά μάλιστα μου έχει τύχει να κορνάρουν στο σχολικό λεωφορείο για προτεραιότητα.

  4. Ορατότοτης μηδέν είναι εκεί τώρα κάνα δυο τρία χρόνια σημασία κανεις μέχρι να γίνει θανατηφόρο , θέλουμε και τουρισμό , έπρεπε να είχε γίνει παρέμβαση …δεν με νοιάζει ποιος , φταίω και εγω σαν πολίτης που δεν έκανα παράπονα , δεν έχω κάνα συμφέρον που γράφω το σχόλιο παρα μόνο το καλο του τόπου

  5. Τα τελευταία καλοκαίρια πράγματι βρέθηκα σε δύσκολη θέση βγαίνοντας στον δρόμο της Αβικώ. Ορατότης μηδέν. Ποδηλάτες διασχίζουν την δισταύρωση με ταχύτητα Σουμάχερ. Τουλάχιστον τρείς φορές γλύτωσα το εγκεφαλικό. Ορατότης μηδέν. Πιό πάνω τα τεράστια δέντρα με τους κορμούς στη μέση. Στην έξοδο στον δρόμο της Λάμπης ο ποδηλατόδρομος καρανιόλα. Διπλός κίνδυνος, ποδηλατόδρομος και κεντρικός. Σωστό ΣΤΟΠ. Από που να πρωτοκοιτάξεις!!!

  6. τκ 18 δεν σε ειδα να διαμαρτυρεσαι πριν 2 χρονια για ξενοδοχο που μαλιστα εκανε προταση για το ναυτικο ομιλο και μετα εκτισε ολοκληρη μοναδα……διπλα ……
    βρε που ησουν …….. θα πεις τιποτα πως ,,,η……..

    • ασε εσυ τις εξυπναδες , τον ναυτικο ομιλο τον καταστρεψατε εσεις απο μεσα ,γιατι εισαι σιγουρα μελος του ναυτικου ομιλου η ιδια ,εισαι απο αυτες που εβλεπαν παντου δρακους τοτε ,τωρα βλεπετε τι κακο προκαλεσατε και δεν ξερετε πως να το σωσετε …..σας αναθεματιζει ολος ο κοσμος ,γυριστε ρωτηστε ,δεν βρεχει σας φτυνουν .

  7. φτιάχτε τον δρόμο υπαρχουν πολλά ξενοδοχεία εκεί
    «Ωραία εικόνα » δειχνουμε στους τουρίστες
    Τόσο καλά ξενοδοχεία και χαραμίζονται με αυτή την κατάσταση
    Δεν γίνεται να θέλουμε τουρισμό και απο τη μια να ζητάμε χάρες απο τους ξενοδόχους και απο την άλλη να μην τους δίνουν τις απαραίτητες υποδομές

  8. Η ανάκληση πράξεων οικοδομικών εργασιών εντός του οικοπέδου με Κ.Μ. 2878,Γαιών Κω-Εξοχης ,έγινε στις 21.11.2022,με Αρ. Πρωτ.:3136, ως ΚΑΚΩΣ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑΣ( Με ανάρτηση στο Διαδίκτυο). Όσον αφορά την αναφορά μου,ήδη πήρε πρωτόκολλο από το Δήμο Κω,από το Τμήμα Τροχαίας και από την Εισαγγελία Πρωτοδικων Κω…..ας αναλάβει πλέον ο καθένας τις ευθύνες του!!

  9. Παραπάνω έγραψα κατά λάθος
    «άρα του ανήκει το εν λόγω χωράφι (δρόμος).»….απλώς κατα λάθος.

    Επειδη ακούγονται διάφορα, θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουμε με αυτόν τον δρόμο, ως οικόπεδο που δήθεν πουλησαμε. Το χωράφι πάντα ήταν ιδιοκτησίας του συγχωρεμένου κ. Παντελίδη. Έδωσε εκείνο το κομμάτι στο Δήμο για ασφαλτωστρωση του δρόμου,περασε και το αποχετευτικο της πόληςμπηκαν φώτα – δρομος που υπήρχε απο τους Ιταλούς – και αποζημιώθηκε αφου πήρε την ανάλογη γη δίπλα, κολλητά με τον πρώην τοίχο της ΑΒΙΚΩ.Απλώς κάποιοι «ξεχασαν» να δηλώσουν την αλλαγή στο Κτηματολόγιο.Αυτά περί ιδιωτικού δρόμου…..

  10. Και δεν ειναι το μοναδικό πρόβλημα…αν περάσετε από τον δρόμο που αναφέρω, έχει κάνει τρύπες στον τοιχο του και τα βρώμικα νερά που πλένουν τις αυλές και τις βεράντες του ξενοδοχείου,βγαίνουν έξω στο δρόμο…λιμνη από βρώμικα νερά που λιμνάζουν…μέρες, ενω είναι υποχρεωμενος να ενωθεί με τον Βιολογικό!!

  11. απ τις κλασσικότερες περιπτώσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

    Από που να ξεκινήσει και που να καταλήξει κανείς.Τριτοκοσμική χώρα.Με το ένα ρεκ΄λορ να σπάει το άλλο,οι οδικοί άξονες,κατάληψη πεζοδρομίων μια Κτηματική υπηρεσία να καταδιώκει τους μικρούς,ενώ αφήνει να καταχράζονται δημόσιους χώρους τα 5άστερα.
    Όλοι μα Όλοι έχουμε drone ,θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι,
    Όλα μέσα στην λέρα.
    Πήγε στην Μονή Δαφνίου σήμερα ,αλλά δεν έκατσε για θερραπεία.

  12. Άσχετο αλλά πέρασα εχθές από εκεί να δω και,Ελεος.Αυτος έχει εκεί 4 πελώρια μαγαζιά ανάμεσα σε τόσα ξενοδοχεία και θέλει να τα γκρεμίσει να κάνει τι;Ξενοδοχεο;Πάει καλά ο άνθρωπος;Βρε κάτι επιχειρηματίες που υπάρχουν.Αν δεν μπορείς νοίκιασε τα άνθρωπε.

  13. Όταν σχολιάζουν κάποιοι που δεν ξέρουν έχουν πολύ πλάκα! Άσχετοι που απλά μιλάνε για να έχουν άποψη! Στο κτηματολόγιο για να ξέρετε όλοι δεν υπάρχει δρόμος εκεί. Είναι οικόπεδα ιδιωτών και του δημοσίου. Τώρα πώς ξαφνικά ο κάθε Πλούμπης σαν Ζορό της περιοχής μιλάει για να κάνει εντύπωση εμένα με ξεπερνάει. Θέλει σώνει και καλά να κάνει ένα οικόπεδο δρόμο επειδή τον βολεύει. Άλλον τον βολεύει γιατί έκανε είσοδο του ξενοδοχείου του σε οικόπεδο του δημοσίου. Δώσε Μάριε και το δικό σου δρόμο σε κοινή χρήση αφού σε κόπτει τόσο το καλό του συνόλου! Όσο για σένα miranta, για να ξέρεις, το οικόπεδο με τα μαγαζιά είναι της ίδιας ιδιοκτησίας με το Φροσύνη όπου θα γίνει η επέκταση του ξενοδοχείου. Μάριε μη λες ψέματα γιατί σαν παλιός της περιοχής ξέρω ότι όλη τη κτηματική μερίδα που αναφέρεις την αγόρασε η εταιρία σε πλειστηριασμό από το Γεωργικό συνεταιρισμό. Δεν δόθηκε αποζημίωση από το δήμο γιατί ΔΕΝ άνηκε σε αυτόν. Κόψε τις σάχλες και κοίτα τη δουλεία σου. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Μια δικαστική απόφαση παύσης δεν είναι τελική απόφαση.

  14. Προς…Ο παλιός είναι αλλιώς
    Μου φαίνεται δεν διαβάζετε τι έγραψα σε προηγούμενα σχόλια.
    1/ κάποιοι τότε «ξεχασαν» να κάνουν την τροποποίηση στο Κτηματολογιο.
    2/ ο κ.Παντελιδης τότε, όμως πήρε αλλο κομματι γης…κολλητά με τον τοίχο της ΑΒΙΚΩ,ως ανταλλαγή .
    3/ την εισφορά τη δική μας σε γη, την έχουμε δώσει.
    4/δρόμο στο χωράφι μας φτιάξαμε, όπου περνάνε γονείς, μαθητές και συμπολίτες μας.
    5/ είσαι εκτός θέματος…το κείμενο είναι για Οδική ασφάλεια..
    6/ εγώ τουλάχιστον σαν «ζορο «, που με αποκαλείς,κατέθεσα αναφορές για την οδική μας ασφάλεια….
    εσύ φίλε μου κάτσε να γράφεις στο πληκτρολογιο……
    Φυσικά ανώνυμα…που να τολμήσεις επώνυμα!! Παλιε της περιοχής……

  15. Εσυ κ. Πλουμπη δεν έχεις σήμα το οποίο απαγορεύει την είσοδο στο δρόμο ΣΟΥ μπροστά από το σπίτι σου;;;; Με ποιο δικαίωμα;;;

  16. ΠΡΟΣ: Ο παλιός…είναι αλλιώς!
    Αναφορά για την οδική ασφάλεια,έκανε ο άνθρωπος…δρόμος στο κακό χάλι,με άμεσο κίνδυνο τραυματισμού…..εκατοντάδων πολιτών που περνάνε από εκεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ…..και σένα το μόνο που σε νοιάζει ήταν αν είναι ΖΟΡΟ της περιοχής ο καταγγέλλων…..τελικά όντως έχουν πολύ πλάκα….άτομα σαν και εσένα ……από όλα τα προβλήματα επικινδυνότητας και ασυδοσίας….εσένα η ιδιοκτησία του σου κάνει πρόβλημα;

  17. Να γκρεμιστεί το ξενοδοχείο! Απορώ ποιος έδωσε άδεια να γίνει ένα τέτοιο έκτρωμα με τέτοιο όγκο, πάνω στην πιο προστατευόμενη παραλία για τους Κώους!
    Δεν πρέπει να χτισθεί τίποτα σε όλη αυτη την ζώνη!
    Να λογοδοτήσουν όλοι αν το ενέκριναν αυτό το σχέδιο και αν αυτό υλοποιείται συμφωνα με την οικοδομική του άδεια. Αν αυτή έχει ανακληθεί και κάποιοι φορείς δεν εφάρμοσαν την απόφαση, να πάνε και αυτοί μέσα! Αφού το κατεδαφίσουν.

  18. Προς Κώος. 10 Μαΐου 2024 10:52:37
    Ο δρόμος μπροστά από το σπίτι μας, στο Κτηματολογιο είναι οικόπεδο.
    Μπορείτε να το ελέγξετε ανά πάσα στιγμή (στο Κτηματολογιο).
    Εμείς βάλαμε άσφαλτο για να πηγαίνουμε σπίτια μας χωρίς σκόνες η λάσπες.Το σήμα μπήκε για αποφυγή τουριστών με μηχανάκια και φορτηγά…οι συμπολίτες μας,οι γείτονες, οι γονείς και οι μαθητές περνάνε κάθε μέρα μια χαρά!!

  19. Προς Μάριο και Κώο…
    1. Τι θα πει ξέχασαν; Το κτηματολόγιο; Ο Δήμος να το δηλώσει; Οι μηχανικοί;
    2. Ανταλλαγή από το Δήμο ΔΕΝ γίνεται. Δεν του ανήκε ποτέ το οικόπεδο του Δήμου. Δεν θα μπορούσε εκτός αν γινόταν απαλλοτρίωση.
    3. Οι επιχειρήσεις την εισφορά την πληρώνουν για να μαθαίνεις και να λες κάτι σοβαρό επιτέλους. Αλλά ακόμα και έτσι αφού δεν προχώρησε ο οικισμός οι εισφορές σε γη επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες!
    4. Και ο δικός σου δρόμος χαραγμένος ήταν για τον οικισμό. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, μπορείς να έχεις πινακίδα που να λέει ιδιωτικός δρόμος. Ακριβώς ότι θα μπορούσε να κάνει και ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει «δρόμο».
    5. Οδική ασφάλεια υπάρχει για χαρακτηρισμένο δρόμο. Και ΔΕΝ είναι. Εσύ και οι δικοί σου θέλετε να τον κάνετε και κόπτεστε τόσο πολύ.
    6. Εγώ είμαι πολίτης που σέβεται τους γείτονές μου και το καθεστώς της ιδιοκτησίας.
    Αν ήταν η δική σας ιδιοκτησία θα μιλούσατε;
    Και γράφω από το πληκτρολόγιο γιατί εσύ το άρχισες. Ανώνυμα γιατί ………………

  20. Προς:ο παλιός είναι…αλλιώς.
    1/ δεν τολμάς να γράψεις με αληθινό όνομα και επίθετο.
    2/ εσένα το πρόβλημα σου είναι μου φαίνεται, η ιδιοκτησία του μπροστινού
    3/ τέτοιους γείτονες σαν και εσένα να έχουμε και…προκοψαμε….
    Για σένα λοιπον όλα είναι καλά..
    οκ τέλος….
    Συμβουλή…Σταμάτα να κάνεις τον πολυξερο και τον γνωστή των πάντων!!
    Ξέρουμε και εμείς πως δουλεύει το σύστημα…πχ πως «ξεχνούν»να δηλωσουν την αλλαγη στο Κτηματολογιο..μην ανησυχείς!!
    Περιμένω απαντηση….επώνυμα όμως!!
    Ανώνυμα… φίλε μου ,είμαστε όλοι επιστήμονες…..
    Επώνυμα….τολμάς?
    Και χάρη σου έκανα….που απαντώ σε ανώνυμους….αντε παλιε!!
    Ο γραφών…Πλούμπης Μάριος
    Παλιε που είσαι και αλλιώς…χαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ