Αποκάλυψη-βόμβα: «Από αριθμό τηλεφώνου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου “μόλυναν” με sms τα τηλέφωνα που παρακολουθούσαν»

1
8008

Μια νέα αποκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλο, από αριθμό τηλεφώνου προσώπου με σημαντική πολιτική παρουσία «μόλυναν» με sms τα τηλέφωνα που παρακολουθούσαν.

Ειδικότερα η παγίδευση των τηλεφώνων με το παράνομο λογισμικό του Predator γινόταν με την αποστολή ενός sms που περιείχε ένα παραπλανητικό link, το οποίο εάν ο παραλήπτης το πατούσε, τότε γινόταν η παγίδευση του κινητού του.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία διεξάγει έρευνα, έστειλε ένα έγγραφο προς 90 παραλήπτες – στόχους του παράνομου λογισμικού Predator.

Σε αυτό έγγραφο η Αρχή, αναφέρει σε κάθε θύμα του Predator τον αριθμό του τηλεφώνου του, τον φερόμενο αποστολέα, τον χρόνο αποστολής του επίμαχου sms αλλά και το link-παγίδα που περιείχε.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» προχώρησε σε μία αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, από αυτά τα 90 παγιδευμένα τηλέφωνα, υπήρξαν 11 τα οποία ανήκουν σε πολιτικούς -και όχι μόνο- και παγιδεύτηκαν με sms και link, με αποστολέα να εμφανίζεται ο αριθμός κινητού που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία.

Μάλιστα, όλα τα sms που στάλθηκαν στους συγκεκριμένους 11, στάλθηκαν με διαφορά λίγων ωρών τον Ιανουάριο του 2021.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. με 41% επί των ψηφισάντων. Επέλεξαν δηλαδή συνειδητά, την περαιτέρω αλλοίωση και έκπτωση του φερόμενου «Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Χώρας, σε αγαστή συνεργασία με ΜΜΕ και ελεγχόμενη «Δικαιοσύνη».
    Σε τι διαφέρουν απο τους ψηφοφόρους του Ερντογάν;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ