Επιστολή επισκέπτριας του νησιού: Η Κως είναι ένα όμορφο νησί, ωστόσο οι διακοπές μου καταστράφηκαν βλέποντας αγελάδες, μερικές έγκυες δεμένες κάτω από το καυτό ήλιο

53
31774

Γειά σας,

Ήρθα στην Κω πέρυσι για οικογενειακές διακοπές. Η Κως είναι ένα όμορφο νησί, ωστόσο οι διακοπές μου καταστράφηκαν βλέποντας αγελάδες, μερικές έγκυες δεμένες κάτω από το καυτό ηλιακό φως όλη μέρα χωρίς νερό ή σκιά.

Πολλές ήταν υποσιτισμένες και μερικές δεν είχαν καν γρασίδι, περισσότερο έμοιαζαν σαν αμμώδη χωράφια – εγώ δεν θα επιστρέψω ούτε θα προτείνω το νησί για αυτόν τον λόγο καθώς κατέστρεψε τις διακοπές μου. Είναι κακοποίηση των ζώων και ακούω ότι εξακολουθεί να συμβαίνει και φέτος.

Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, είναι επαίσχυντο και απαράδεκτο.

Χαιρετισμοί,
Lynsay Ryding

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

53 ΣΧΟΛΙΑ

    • Η κακοποιήση όλων των ζώων ενοχλεί, ρε νεαντερταλ!! Πες στα φιλαράκια σου τους κτηνοτρόφους – γιατί σίγουρα φιλαράκια είστε για να τους υπερασπίζεσαι – να κόψουν τα βασαίστηρια στις αγελάδες αντί να κάθεσαι να γράφει «»εξυπνάδες» στο ίντερνετ. Διαφορετικά, κάτσε να σε δέσουμε από το άδειο σου κεφάλι με σκοινί και να σε αφήσουμε μέρα νύχτα όλο το καλοκαίρι κάτω από τον ήλιο χωρίς νερό και χωρίς σκιά… Να δούμε πόσο ανθρώπινη μεταχείριση θα την βρεις.

  1. Σ’αυτο μάλλον πρέπει να πέφτουν καμπάνες από όργανα του κράτους και όχι να επαφίεται μόνο στην ευαίσθητη φύση των πολιτών για κοινοποίηση.

    • Αυτά τώρα που γράφονται τελευταία ,για τις αγελάδες που βόσκουν στον ήλιο ,θέλω να σας διαβεβαιώσω ,ότι εδώ κ μισό αιώνα βλέπω πάντα με τον ίδιο τρόπο τις αγελάδες κ γενικότερα κ κατσίκες κ αρνάκια να βοσκήσουν ,έτσι δίδαξαν οι παλιοί κτηνοτρόφοι τους νεότερους ,αυτό είδαν αυτό πρατουν κ αυτοί .Για εμάς εδώ δεν είναι καθόλου παράξενο ,γιατί το ζούμε πολλά χρόνια ,τώρα αν είναι η δεν είναι σωστό ας γίνετε από τους κτηνιάτρους κάποια ενημέρωση ,γιατί οι άνθρωποι βοσκοί είναι ,κάποιος πρέπει να τους συμβουλέψει .Από την άλλη πάλι μεριά ,μην μας πιάνει υστερία κ τόσο σφοδρό ενδιαφέρον μόνο για τα ζώα ,γιατί κατακτήσαμε να αξίζει η ζωή του ζώου περισσότερο από του ανθρώπου .Όταν στις μέρες μας εμείς τρώμε του σκασμου κ τα άλλα τα φτωχά στην Αφρική τρώνε κάθε μέρα ρύζι κ αν το βρουν .Ντροπή στον σημερινό άνθρωπο , που ευχαριστως παίρνει σκυλιά κ γάτες στο σπίτι του ξοδεύει όχι κ λίγα ,ενώ θα μπορούσε με λιγότερα να τα συντήρηση με νορμάλ έξοδα χωρίς υπερβολές .

      • ΠΑΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ. ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΠΟΥ ΒΟΣΚΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΕΝΟΥΝΕ ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΝΗΛΙΟ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΕΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ. ΚΑΙ ΠΑΕΝΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΕΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΤΙΣΟΥΝΕ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ. ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ. ΠΑΕΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝΕ

        • Τις μεταδενανε τις αελιες όπως λες μόνο κ μόνο για να φάνε το πάρα πέρα χορτάρι ,δεν είδα ποτέ αγελάδα σε σκιά ,μάλιστα τον μήνα Μάιο ,λέγαμε όταν ειμασταν παιδιά ότι οι αγελάδες μυγιαζωντε από την μύγα η από την ζέστη δεν ξέρω .Τα λεω αυτά για να σας πω ότι έτσι έκαναν πάντα οι κτηνοτρόφοι ,όχι όμως για να ταλαιπωρήσουν τα ζώα ,αλλά γιατί έτσι έμαθαν ,η νόμιζαν ότι δεν ενοχλούνται οι αγελάδες ότι δεν θα πάθουν κάτι .Ίσα ίσα που αγαπούσαν τα ζώα τους κ τους έδιναν κ ονόματα .

    • δεν ντρέπεστε ρε τα ζώα ούτε νερό δεν τα δίνετε εχθές το καημένο παραπάτησε και πήγε να πέσει το καημένο επειδή δεν είχε νερό για να πιει παλιό ////////!!!

  2. δυστυχώς, η παιδεία ορισμένων Κώων αλλά και των Αρχών του νησιού είναι τέτοια που, δεν αφήνει περιθώρια εξέλιξης σε πολλούς τομείς, ένας εξ αυτών και η φιλοζωία!!! Αρκετοί όμως είναι τόσο φιλόζωοι που αγαπούν μόνο τους εαυτούς τους και τις τσέπες τους!!!

  3. Από πέρυσι που ηρθες ενα χρόνο μετα σου ήρθε εμπνευση να μας πεις για τις αγελάδες? Πια στερηση ηταν που επανέφερε τη μνήμη σου?

    • Έγραψα σε πολλούς οργανισμούς για αυτό το θλιβερό θέμα όσο ήμουν εκεί και όταν επέστρεψα σπίτι και ενημερώνομαι για τα πράγματα όλο το χρόνο καθώς γνωρίζω ότι δεν έχουν καταφύγιο ούτε τους χειμερινούς μήνες. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος φέτος τα νέα μου σχόλιά έκαναν το έντυπο για να ελπίζω να ασκήσω περισσότερη ευαισθητοποίηση

    • ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΩΟΙ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΦΡΟΙ!ΟΥΤΕ ΖΩΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ…Σωστός!!! 100 χρόνια πίσω!!Αναίσθητοι.Απαίδευτοι!

  4. Να ήταν μόνο οι αγελάδες.Σκύλους να δει που έχουν δεμένους στα χωράφια κάποιοι φιλόζωοι,24 ώρες το 24ωρο,χειμώνα καλοκαίρι.

  5. Γυρίζουμε με τους τουρίστες σε εκδρομές στο Νησί και τα ΧΑΛΙΑ μας, (δεμένα ζωα, σκουπίδια παντού, άθλιοι δρόμοι, κυκλοφοριακό χάος στην Πολη και στην Ζια, φραγκοφονιαδες παντού,
    κλπ. κλπ.), ειναι αυτό που βλεπουν και μεταφέρουν στας Εξωτερικας. Αλλά όπως καταπληκτικά ανέφερε κάποιος παραπάνω και ελαφρώς αναδιατυπωμενο: Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, ειναι βαθια φιλοζωοι : Λατρευουν τον Εαυτό τους και την Τσεπη τους. ΖΩΑ!

  6. ό άλλος τήν άφησε απότιστη γιά τιμωρία ,επειδή μέ τό σχοινί ανέτρεψε τό δοχείο καί χύθηκε τό νερό…

  7. Otan tha eiste idioktites kai ktinotrofoi tha erthete na mas peite an mporeite na kanete alios gia na mporeite eseis olloi to pasxa na exete katsikaki kai otan pigenete se ena kalo estiatorio exete to rib eye tin mosxrisis galaktos.
    Lipon aste tis mamakies ginate olloi filozwoi twra ksafnika!

  8. όχι μόνο αγελάδες
    και πρόβατα και κατσίκια κάτω από τον καυτό ηλιο
    και κότες να κάνουν βόλτες παντου
    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΖΩΩΝ?

  9. Κορίτσι μου γλυκό , λες ότι ήρθες πέρσι διακοπές στο κατά τα άλλα όμορφο νησί της Κω. Φέτος ωστόσο θυμήθηκες πως οι περσινές εκείνες διακοπές σου καταστράφηκαν από τις εικόνες εγκατάλειψης πολλών αγελάδων στο νησί . Επίσης , φέτος ανακοινώνεις την απόφαση σου να μην ξανάρθεις και να μην προτείνεις σε κανέναν άλλο για τουρισμό την Κω. Αψυχολογητο όλο το σκεπτικό σου , το τραύμα σου ετεροχρονισμένα αποτυπωμένο σε μια επιστολή που θέλει να πει Τι; τελικά ;;; τοχασες το δίκιο σου οι προθέσεις σου είναι τρεις λαλούν κ δυο χορεύουν ,με το συμπαθειο κιόλας.

  10. Πρωτα πρωτα δεν ειναι κτηνοτροφοι ολα τα αλλα επαγγελματα ειναι εκτος απο κτηνοτροφοι για εξτρα το κανουνε και τυραννουνε τα κακομοιρα τα ζα

  11. Φαντάζομαι όταν λες καταστράφηκαν οι διακοπές σου δεν είχες όρεξη να φας να κολυμπήσεις να πας στα μπαράκια ,πίκρα μεγάλη δηλαδή . Στα νησιά που πήγες ως τώρα όλα ήταν τέλεια .Διέθεταν ξενοδοχεία για τις αγελάδες . Άκου υπερφιλοζωη πριν τέσσερα χρόνια η κόρη της κουμπαράς μου είχε ένα ατύχημα στην Κρήτη κ της έκοψαν το ποδακι της. Αυτό είναι καταστροφή . Κοντευουμε να χάσουμε το μέτρο με τις ψευτοευαισθητους Ε πια

  12. ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ. ΠΑΣΤΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΗΣΥΧΑ. ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΩΟΙ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΦΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ! ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ…ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!

  13. Μου κάνει εντύπωση.Τόσους κτηνοτρόφους έχουμε στο νησί;Αλήθεια χρειάζεται να το πει η να το γράψει καποιος;Απλά μια διαδρομή μέχρι τη Κέφαλο το καλοκαίρι βλέπουμε στα χωράφια τα ζώα κάτω από τον καφτο ήλιο.Σαν να τα έχουν τιμωρία.

  14. ψυχακηδες αμόρφωτοι βλέπουν άνθρωπους που ταιζουν # δίνουν νερό στα αδέσποτα και βρίζουν αυτη είναι η φιλοζωία των ανθρώπων της Κω # για τολμά να ταισεις πως βγαίνουν οι μπατσογριες έξω και βρίζουν της εκκλησίας # βρε καλα σας κάνει ο δεσποτας και σας τα χώνει απλά επηδη είστε Στουρνάρια ούτε αυτό χαμπαριαζετε

  15. Έχω μία απορία , πώς είναι δυνατόν κάποιος να είναι κτηνοτρόφος νά παίρνει επιδοτήσεις ως κτηνοτρόφος και παράλληλα νά δουλεύει σέ κρατική υπηρεσία (πυροσβεστική) αν μπορεί κάποιος να μου τό εξήγηση .Αυτό μόνο στην Κεφαλο συμβαίνει ή και αλλού? και όταν αυτός είναι στην πυροσβεστική τά κατσίκια του νά να μήν ξέρει που βρίσκονται γιατί δεν έχει κάπου νά σταυλιζονται αν καί έχουν πάρει λεφτά για σταύλους .,; Ήρθε κάποιος νά ελέγξει ,εάν υπάρχουν σέ τί κατάσταση βρίσκονται ? Αλλά έτσι λειτουργούμε στην Ελλάδα δυστυχώς.

  16. Προς Τις μεταδενανε τις αελιες οπως λες…. Τις μεταδένανε στον ίσκιο και μάλιστα στον παχυ ίσκιο. Τα χω ζήσει αυτά. Ρώτα αν δεν πιστεύεις όποιον παλιό ή παλιά θέλεις άνω των 70χρονώ.
    Όσο για τα ζα που μυάζονται το Μάη είναι οι μπουάδες όχι οι αελιές και είναι από τη μύγα όχι τον ήλιο. Μην λες ότι σου κατέβει ρώτα να μάθεις αν δεν ξέρεις γεμίσαμε άσχετους.

  17. Αγνοειτε αγαπητοί σχολιαστές οτι: » ο ύπνος θρέφει τα παιδιά κι ο ήλιος τα μοσχάρια»! Για μπείτε στον κόπο να αναλυσετε λίγο την ανωτέρω φράση.Ρωτηστε και κάποιον κτηνίατρο να διαπιστωσετε την ωφέλεια του ηλιακού φωτός στα συγκεκριμενα ζώα!Δυστυχώς ζούμε στον «θαυμαστό ανάποδο κοσμο της νεας εποχής»!

  18. Ειλικρινα ολοι οι κωοι αμορφωτα και κακα σκουπιδια της κοινωνιας ταιζω τις γατες της γειτονιας μου και η γρια απεναντι μ κανει παρατηρησεις επειδη και καλα με τα μπολ γεμιζω σκουπιδια οταν οι ιδιοι πετανε τα σκουπιδια τους εξω απτον καδο ντροπη συνεχιστε να πηγαινεται στις εκκλησιες ομως καθε Κυριακη και μετα να ταλαιπωρειται τα ζωα να δουμε τελικα τη ψυχη θα παραδωσετε αναγωγα σκουπιδια περνεται και το μερος των κτηνοτροφων λες και οσα ειπε η κοπελα ειναι ψεμα εννοειται εδω και αστυνομια κ δικαστες και ολο το νησι καλυβει ο ενας τα σ…. του αλλου ντροπη σας μονο αυτο ντροπη και αισχος σκ…ψυχοι τα πιο αθωα πλασματα ειναι τα ζωα

    • αμόρφωτη κ σκουπίδι ,είσαι Μαλλον εσύ ,επίσης κομπλεξικη γεμάτη κακία ,τα λες αυτά γιατί μισείς τους ανθρώπους ,δεν εξηγειτε τόση τρελή αγάπη στα ζώα , που κάποια από αυτά θα έρθουν στο πιάτο σας ,ανόητοι όλοι εσείς που αν ταλαιπώρητε ένας άνθρωπος δεν δίνεται πενία ,κ για τα ζώα που έτσι κ αλλιώς πάνε για σφαγή ,ξεσηκώνεται το σύμπαν ,μισάνθρωποι ,κακο προαιρετοι αυτοί είσαστε .

    • οχι δεν καταλαβες… εισαι υποχρεωμενη να μαζευεις τα μπολακια, τα υπολείμματα των γατοτροφών και γενικα να καθαρίζεις όλη τη βρομιά που μπορεί να προκύπτει απο το ταισμα των αδέσποτων. Δεν μπορείς να καμώνεσαι απο τη μια γτ εσυ, η «φιλόζωη», ταίζεις τα αμοιρα ζωακια και απο την άλλη να βρομίζεις το φυσικό τους (και φυσικό μας) περιβάλλον. Όσο για το αν οι άλλοι πετανε τα σκουπιδια τους εξω απ’ τον καδο, αυτό δεν θα πρέπε να είναι δικαιολογία για εσενα για να μην μαζεύεις τα δικά σου…αυτό δεν σε κάνει πιο «μορφωμένη» απο τους άλλους..το αντίθετο..σε βάζει στο ίδιο τσουβάλι.. κι απο τον τρόπο που εκφράζεσαι, που προσβάλλεις μια ολόκληρη κοινωνία, δείχνεις πόσο μισάνθρωπος είσαι.. να την βράσω τη φιλοζωία σου.

  19. Καλα τα λεει δεν μας αξιζει τουρισμος ολη η Κως το γνωριζει και ολη η Κως απο οτι βλεπω τους υποστηριζει σε τετοιους ακαρδους τυρανους δεν αξιζει τιποτα γινονται συνεχεια χιλιαδες καταγγελειες αλλα η αστυνομια το μονο που ξερει ειναι..nα κανει βολτες και να τα βαζει με 15χρονα αχαχαχα αυτοι ειστε ….

  20. Κωοι τι αλλο να περιμενεις στο κουτσομπολιο στο να βγαζουν φημες και να σε κακολογουν πρωτοι αποβρασματα της κοινωνιας Ντροπη σε οσους τους καλυβουν

  21. εδώ όλοι η ευθεία από το Μαστιχάρι μέχρι και ………… όλοι τα έχετε μέσα στον ήλιο κάθε μέρα! χωρίς να πάνε να δώσετε λίγο νερό στα ζωντανά!!!! απάνθρωπη!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ