Τελευταία γενική – ανοιχτή επιστολή του Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου

34
15927

του Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου

 

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των β΄ εθνικών εκλογών, με όλα τα νέα δεδομένα με υπηρεσιακή κυβέρνηση κοινής αποδοχής και στον τελευταίο γύρο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη 2023.

 

Διανύουμε μια μακρά και έκρυθμη περίοδο με αβεβαιότητα, με εντάσεις, με ασαφείς και ανειλικρινείς θέσεις και αντιπαραθέσεις, με πολλαπλές κρίσεις και απειλές, με ραγδαία και πολυμέτωπη εξάπλωση και κυριαρχία των ηγεμονικών και κερδοσκοπικών σκοπιμοτήτων και εμμονών σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

 

Δεν χρειάζεται τώρα, να αναφερθούμε πιο εξειδικευμένα για όσα είναι τόσο ξεκάθαρα, όσο και αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε για οποιοδήποτε λόγο και αιτία .

Σκεφτείτε και αναλογιστείτε, χωρίς προσκολλήσεις και αγκυλώσεις εντός σας και εκτός σας.

 

Επιμένω να σας προκαλώ έχοντας επίγνωση, ότι είμαστε όλες και όλοι στην «κοσμάρα» μας, μέσα στην καλή και κακή «χαρά», με τις ανάγκες, τις σκοπιμότητες, την αντίληψη για τη ζωή και το υποκειμενικό δίκιο μας.

 

Επιμένω γιατί δεν μπορώ μέσα μου να κάνω αλλιώς, όπως λέει ο Ν. Καζαντζάκης .

 

Κατ` αρχήν και κατ` αρχάς ζητώ εκ βαθέων ΣΥΓΝΩΜΗ από όλες και όλους μας γιατί δεν μπόρεσα να είμαι πιο ενεργός και αποτελεσματικός με την στάση και τις δράσεις μου, εδώ και 50 χρόνια. Ζητώ μια ολόψυχη συγχώρηση από όλες και όλους που άθελα μου στεναχώρησα, ή φάνηκα ασυνεπής, ή έδωσα αφορμή να με παρεξηγήσουν δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.

 

Επιμένω να γράφω και να σας προκαλώ σε περιόδους- ορόσημα στην πορεία της ζωής μας, πέρα από τις δράσεις μου, ξέροντας πως το αντιλαμβάνεστε και πως το αντιμετωπίζετε κάθε φορά.

 

Ξέρω πως οι «προκλήσεις» μου αντιμετωπίστηκαν από κάποιους με αδιαφορία, ή προδικάστηκαν σαν  ιδεατές εξωπραγματικές και ονειροπόλες,  από κάποιους ότι είναι έως και «επικίνδυνες» για την κενότητα και σκοπιμότητα τους και  από άλλους κρίνοντας τες, εξ ιδίων και εξ αλλοτρίων.

Μα οι περισσότερες είναι άγνωστες ή δεν κατανοήθηκαν και με δική μου ευθύνη.

 

Στις 26.5.2023 έκλεισαν ακριβώς 4 χρόνια από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2019.

Τι καταλάβατε από την παιδαγωγική μου  πρόκληση να είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κω και στην συνέχεια διακριτά και διακριτικά συνεργαζόμενος συνυποψήφιος με μια παράταξη που πάλι παιδαγωγικά επέλεξα να είμαι;

 

Είμαι ωστόσο σίγουρος ότι οι «προκλήσεις» μου, θα βρουν ανταπόκριση, όταν θα συνειδητοποιήσουμε σε ποιες παγίδες έχουμε πέσει και σε ποιες βαθύτερες και πιο επικίνδυνες, αφήνουμε να μας οδηγούν.

 

 

 

 

 

Επιμένω να εκφράζομαι και να λειτουργώ με συμβολισμούς, που προκαλούν την συναισθηματική μας νοημοσύνη, για να ξεφύγουμε από την γραμμική σκέψη, για έναν ολιστικό αναστοχασμό και εξανθρωπισμένο επαναπροσδιορισμό της στάσης και πορείας της ζωής μας.

 

Πέρασαν 5 μήνες από τα Χριστούγεννα και  40 ημέρες από την Ανάσταση.

Μετά την εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, είναι καιρός και η ευκαιρία για την  επιτακτική  πολιτική και πολιτισμική χρηστή «ΑΝΑΝΗΨΗ» της κοινωνίας μας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.

 

Λειτούργησα ως δάσκαλος και κοινωνικός παιδαγωγός στα σχολεία και την κοινωνία με την ίδια την στάση ζωής μου, τις αρχές, τις πρωτοβουλίες και τα λάθη μου.

Ήρθε ωστόσο η ώρα για άλλη μια ακόμα προσπάθεια στις ιστορικές συνθήκες που βιώνουμε.

 

Οι δράσεις, οι προτάσεις , οι θέσεις, οι αντιθέσεις και η επίμονη πρόσκληση μας για εγρήγορση, και συνεργασία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, ζυμώνονται και επικαιροποιούνται  αενάως με βάση τις πανανθρώπινες Ιπποκρατικές και Σωκρατικές αρχές και παρακαταθήκες.

 

Την ημέρα των α΄ Εθνικών Εκλογών, αναφέρθηκα, εκτός των άλλων  στην ξεχασμένη Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και με τον ιδιότυπο συνειρμό μου σκέφτηκα ότι είναι ημερολογιακά η χρυσή τομή  των ημερών του έτους (φ=1,6).

 

Μια συμβολική ημερομηνία που θα είχαμε συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα, να βρούμε την «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» όλων των αντιλήψεων των τάσεων, των στόχων, των σκοπών και σκοπιμοτήτων, των αναγκών κλπ. των προσώπων και συλλογικοτήτων, θεσμών και οργανισμών, με δράσεις επικοινωνίας παιδείας πολιτισμού και με γνώμονα ( όπως επιμένω) την αγάπη και την αλήθεια που γλυκαίνουν κι ας πονάνε.

 

Αυτό τολμώ να το αναφέρω ως ανθρώπινο ΟΝΕΙΡΟΣΤΟΧΟ, όσο και αν η ωμή πραγματικότητα έδειξε ακόμα μια φορά ότι είναι η απόλυτος ΟΥΤΟΠΙΑ. .

 

Μετά από μια αναδραστική διαδικασία, με γνώση κι επίγνωση των δυσκολιών, απευθύνομαι πρώτα σε όλες και όλους που με οποιοδήποτε τρόπο και από όποια θέση ασχολούνται με το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και κάθε είδους ΜΜΕ.

 

Ταυτόχρονα σε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στις χιλιάδες των μαθητριών και μαθητών μου, που από το 1981 έχουν βιώσει μαζί μου τον τρόπο που σκεπτόμαστε και νοιώθουμε, έχουμε γίνει κοινωνοί μιας  εξανθρωπισμένης θεώρησης και στάσης ζωής, για να είμαστε ευτυχισμένοι με πανανθρώπινες αρχές και αξίες.

 

Σε όλες και όλους του συμπολίτες μας, που δρουν μόνοι τους, ή σε συλλογικότητες, σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους, σε πολιτικούς σχηματισμούς, σε Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης και θεσμούς, σε οποιαδήποτε θέση και με όποια ιδιότητα.

Που ζουν και δρουν στον τόπο μας, στην ευρύτερη περιοχή, στην Ελλάδα αλλά και όπου γης.

 

 

 

 

 

 

Κλείνοντας και αυτή την τελευταία γενική ανοιχτή επιστολή μου, έχω επίγνωση ότι πολλές φορές (ίσως και κουραστικά) σας κατέθεσα τις πάγιες γενικές θέσεις και προτάσεις μου προσαρμοσμένες κάθε φορά στην επικαιρότητα.

Ωστόσο να ξέρετε πως ο λόγος μου δεν ήταν ποτέ παραπονετικός, παρορμητικός παραπλανητικός, ούτε καν προτρεπτικός.

Είχε και έχει πάντα μια προαιρετική, προληπτική και προσκλητική βάση και διάσταση.

 

Από τώρα οι επιστολές και οι δράσεις μας θα στοχεύουν ολιστικά και αποτελεσματικά σε συγκεκριμένο  θέμα και θα σας παραπέμπουμε σε ότι έχουμε καταθέσει μέχρι τώρα γραπτώς ή σε οπτικοακουστικό υλικό, σε αρχεία των δράσεων και παρεμβάσεων μας, αλλά και άλλων γεγονότων  και τεκταινόμενων .

Τέλος σας υπενθυμίζω και σας διαβεβαιώνω  ότι δεν λειτούργησα ποτέ ως συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, αλλά σταθερά  ως ΔΙΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ότι δεν ήμουν ποτέ αιρετικός ή εριστικός, αλλά επέμενα και επιμένω παιδαγωγικά, να γίνονται οι θέσεις μου, αν αξίζουν, συνειδητά κατανοητές και  … ΕΡΙΤΙΜΕΣ, από περισσότερους συμπολίτες μας, με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

Ότι παιδαγωγικά βιώνω τη ζωή μου και σκηνοθετώ τον βίο μου.

Ότι επιμένω να κάνω τον θυμό  μου επιθυμία, την απόγνωση επίγνωση και την απογοήτευση γοητεία με αγάπη, αλήθεια, συγχώρηση κι ευγνωμοσύνη.

 

Αυτή είναι η επίμονη προσπάθεια μας (και σε καμιά περίπτωση εμμονική),  με την ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ», τους τομείς δράσης της, με την επιτακτική, απαραίτητη  και ζητούμενη συνεργασία όλων μας.

Ας αναλάβουμε επιτέλους ξεκάθαρα ο καθένας και η κάθε μια, τις προσωπικές και συλλογικές ευθύνες μας, για το παρελθόν και το μέλλον μας.

Μα κυρίως για το παρόν μας σε όλους τους τομείς της ζωή μας, για την πορεία του τόπου μας και ολόκληρου του κόσμου.

 

Κως -Αιγαίο 26.5.2023

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Κοινωνικός παιδαγωγός-Σκηνοθέτης

Υπεύθυνος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας

 ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»
Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού

 

 

 

34 ΣΧΟΛΙΑ

    • Αχ βρε ΑΘΑΝΑΤΕ ΑΠΟΥΛΗΤΕ ΑΡΧΗΓΕ , με όλα αυτά τα ζαρζαβατικά που θέλουν ΔΗΜΑΡΧΊΑ εσύ θα εκλεγόσουν.

      Μόνο εσύ είχες όραμα και με λίγες κουβέντες μας έδινες να καταλάβουμε…. ενώ όλοι οι τωρινοί που πουλάνε και ιδικότητες που απέκτησαν από την σημαία δεν καταλαβαίνουμε τι τσαμπουνάνε…

      • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Ποτέ δεν επεδίωξα να είμαι πολιτικός ή δήμαρχος. Είχα όλες τις δυνατότητες να είμαι από το 1979 ένας πλούσιος καλός μηχανικός ή ξενοδόχος. Ένοιωσα μέσα μου ότι είμαι ευτυχισμένος με την εργασία και τις δράσεις μου για τον πολιτισμό, την παιδεία και την επικοινωνία. Το 2019 μέσα στον τρελό προεκλογικό αναβρασμό επέλεξα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για μια άλλη πολιτική παιδεία και για να ακούγεται μια άλλη φωνή στον δήμο μας, (όπως έγινε το 2013). Έτσι έγραψα τα επιγράμματα, αντί μεγαλεπήβολες εξαγγελίες. Στόχος μου είναι η συνειδητή ενεργοποίηση των πολιτών. Κάποιοι βολεύονται να μας αποκαλούν «Γραφικούς), βλέπουν όμως ότι δεν τους «παίρνει» πια. Ευχαριστώ!
        ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • Δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ από τη βαθυστόχαστη ανακοίνωση σου. Θα μου πεις,,εγώ ο ταπεινός δεν έχω ιδιότητες και γνώσεις… τι να καταλάβω από ποίηση ….

      • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Μπορείς φίλε μου! Η ποίηση στην ζωή και στην πολιτική είναι για μας τους ταπεινούς, που άμα θέλουμε κι επιδιώξουμε καταλαβαίνουμε πολλά. Αρκεί να αποβάλουμε τις τοξίνες που αφήσαμε να μας γεμίσουν. Ευχαριστώ!
        ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • Κάποιος στα ελληνικά να μας εξήγηση τις πολλές βαθυστόχαστες και ορθές από ότι μπορώ να φανταστω, απόψεις του όντως μορφωμένου συμπολίτη μου, γιατί δεν είναι για μενα. Μπουρδουκλώνωμαι.

      • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Αδελφέ μου οι κερδοσκόποι και οι πολιτικάντηδες, μας συνήθισαν σε μια ξύλινη ή μια επιτηδευμένη γλώσσα. Το κείμενο μου αυτό, θα μπορούσε να είναι ένα ολόκληρο βιβλίο. Ο λόγος μου στην επιστολή αυτή, είναι μεστός και συμπυκνωμένος. Δεν είναι ντροπή να πιάσουμε ένα λεξικό, να δούμε τι σημαίνουν κάποιες ελληνικές λέξεις. Όλοι μας το κάνουμε δημιουργικά. Διάβασε ξανά το κείμενο και θα βρεις πολλά σημεία που θα καταλάβεις απολύτως και θα σε αγγίξουν . Ευχαριστώ!
        ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Όλα όσα γράφω είναι μια ρεαλιστική θεώρηση για τις πράξεις των πολιτικών, των πολιτών και όλων μας. Δεν είναι καθόλου θεωρία. Είναι επισημάνσεις για να προσέξουμε τις πράξεις μας, από εδώ και πέρα, όσο αργά κι αν είναι. Πάντως αυτός που ονειρεύεται με λογισμό και Ιπποκρατικά είναι ο ουσιαστικός ρεαλιστής με θετικές για όλους πράξεις. Ευχαριστώ!

      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Miranta μου επειδή σε παρακολουθώ και σε ξέρω, σου λέω ότι, από το ερώτημα σου φαίνεται πως, από ένστικτο και μόνο, κατάλαβες πολλά από τον ποιητή. Διάβασε το κείμενο ξανά με άλλο πνεύμα. Ξέρω πως μπορείς. Ευχαριστώ!
      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Καλή μου ….Απορία!!!! Είμαι σίγουρος πως κατάλαβες αρκετά. Όλα έχουν πάντα μια αρχή. Για προσπάθησε να το ξαναδιαβάσεις με στόχο να καταλάβεις. Θα νοιώσεις τόσο όμορφα αλλά και ανησυχητικά. Ευχαριστώ! ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

  1. Βγες από το κεφάλι σου και μπες στην καρδιά σου. Να σκέφτεσαι λιγότερο, να αισθάνεσαι περισσότερο. ένας φίλος από την Κάσο.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Φίλε και συμπατριώτη από την Κάσο. Πιστεύω πολύ στην συναισθηματική νοημοσύνη, όπως εξάλλου το γράφω. Το λες πολύ όμορφα με τον τρόπο σου, για όποιον νομίζει πως δεν καταλαβαίνει και θέλει συζήτηση. Ευχαριστώ!
      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

  2. Ο καλύτερος καθηγητής που είχαμε μακράν. Σου ανέλυε από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μέχρι τι σημαίνει Τα Σα εκ των Σων

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Αγαπημένη μου Μαίρη κι ας μη μπορώ να θυμηθώ ποια Μαίρη είσαι, σ` ευχαριστώ ολόκαρδα! Όχι μόνο για την αγάπη και την εκτίμηση σου, αλλά γιατί μου θύμησες τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, 40 χρόνια σχεδόν στα σχολεία. Πόσο ωραία είχαμε συνδυάσει την Τεχνολογία με την Λογοτεχνία και την Ελληνική Γλώσσα. Σκέφτομαι χρόνια τώρα, να κάνουμε ένα γκρούπ στο Ιντερνετ με τίτλο: «Μαθητές και μαθήτριες Με τον κ. Μηνά». ( όχι του κ. Μηνά). Ευχαριστώ!

      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Αγαπημένε μου, μαζί με όσες και όσους εκφράζεις! Υπέροχη αυτή η φράση: «Σε αγαπάμε και ας μην σε καταλαβαίνουμε !!!» Τίτλος ενός πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου. Πρώτα από όλα είναι η αγάπη. Το κείμενο αυτό είναι μια γέφυρα από τα μέχρι τώρα για τα από εδώ και πέρα. Ήλθε η ώρα που θα καταλαβαινόμαστε πια μέσα από τις πράξεις και θα δούμε, αγαπημένοι μου, ποιοι πραγματικά θα συνεχίσουν να μας αγαπούν . Ευχαριστώ
      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

  3. Έχω πάθει πλάκα με τους διανοούμενους στην Κω.Ποιητες,συγγραφείς, λόγιοι, άνθρωποι των γραμμάτων,σύλλογος φιλητας, Απελλής,διεθνές ιπποκράτειο ίδρυμα,τί μυαλά ρε παιδί μου; Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι σε αυτό το νησί της διανόησης.Αληθεια αναρωτιέμαι εκτός της Κω ποιος τους ξέρει;

      • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» :Καταλαβαινόμαστε, νομίζω……

      • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Καλέ μου Ανώνυμε, με τον δικό σου τρόπο, (που προσωπικά δεν συνηθίζω), απαντάς στον…Στρατιωτικό που νομίζω ότι κι εσύ … ξέρεις. Καταλαβαινόμαστε, νομίζω… Ευχαριστώ!

    • Όλη η Ελλάδα μας ξέρει ,εκτός από εσένα !!! Όταν κυβερνούσαν την χώρα κωοι υπουργοί ,όπως Σκανδαλίδης Υπουργός εσωτερικών ,επί ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Καισερλης πάνω από δύο δεκαετίες ,Αριστοτέλης Παυλίδης υπουργός Ναυτιλίας για πολλά χρόνια ,κ δεκάδες βουλευτές ακόμα ,εσύ τι είσαι που μας λες πως δεν μας ξέρει κανείς ?? Η μήπως ξέρει κανείς το χωριό σου ???

      • Σιγά το καλσόν.Σκανδαλιδης, Καισερλης πήγαν την Κω πολύ μπροστά….. χαχαχαχα.Τωρα καταλαβαίνω γιατί καθημερινά η αστυνομία πιάνει ναρκωτικά στην Κω.Μακαρι να ήσουν από εκεί που είμαι.Και να εύχεσαι να μην πάει καμία στραβή γιατί οι χωριάτες σε φυλάνε για να χασισονεσαι……

      • Απάντηση ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Κι εσύ καλέ μου Ανώνυμε, με τον δικό σου τρόπο, έως κι αμφιλεγόμενο… (που προσωπικά δεν συνηθίζω), απαντάς στον…Στρατιωτικό, επισημαίνοντας ωστόσο το πολύ σοβαρό θέμα του πως και πόσο έδρασαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί από την Κω και που πόσο τα ΜΜΕ και οι ωφελούμενοι απ` αυτούς διαφήμισαν. Υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός Κω, που πρόσφεραν στον τόπο μας και έμειναν στην αφάνεια, σκόπιμα ή γιατί δεν τους ενδιέφερε. Στόχος μας είναι να τους αναδείξουμε, πάλι στο πλαίσιο της κοινωνικής παιδείας. Καταλαβαινόμαστε, νομίζω ;;… Ευχαριστώ!
        ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • Εσυ καραβανα ασε τη διανοηση και καθαρισε κανα οπλο ή καμια πατατα. Δε σε πληρωνουμε για να γραφεις σχολια στο ιντερνετ αργοσχολε κοπριτη.

      • Το παραπάνω σχόλιο δεν ανήκει σε εμένα.Ειναι προβοκατορικο.Καποιος αντέγραψε το ψευδώνυμο.

      • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Καλέ μου…. Νεοδημοκράτη … «συ είπας..». Παίρνω θετικά το ειρωνικό σου σχόλιο … προς τον Στρατιωτικό. Ωστόσο θα σου έλεγα να διαβάσεις ξανά την επιστολή μου και τις επισημάνσεις μου στη θέση των απαντήσεων. Θα είναι καλύτερο, αν μου επιτρέπεις, να απαλλαγείς από το ψευδο-νεοδημοκρατικό σύνδρομο. Ευχαριστώ!
        ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Καλέ μου…. Στρατιωτικέ. Επειδή κι εσένα σε ξέρω και σε παρακολουθώ. Ο Οδυσσέας Ελύτης είπε: «Μνημονεύετε Διονύσιο Σολομό και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη». Αν ζούσε θα σου έλεγε: «… και να μελετάς τον κ. Μηνά.» Δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Πιστεύω στις αρχές και το νόημα της ζωή μου, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, με πολύ ακριβό τίμημα σε πολλούς τομείς. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να με ξέρουν, αλλά να με νοιώθουν και να με καταλαβαίνουν. Και χαίρομαι γιατί σύντομα θα δει πόσοι είναι αυτοί εντός και εκτός Κω. Ευχαριστώ!
      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

  4. Οι ενοχές φίλε Μηνά αποτελούν χάσιμο χρόνου που αρρωσταίνουν το παρελθόν πληγώνουν το παρόν και ακρωτηριάζουν το μέλλον. Φρειδερίκος Νίτσε.

    • ΜΗΝΑΣ Γ. ΧΆΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΡΕΠΠΟ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» : Φίλη μου Ξανθίππη. Τόσα είπε ο αγαπητός μου και παρεξηγημένος από πολλούς Νίτσε και βρήκες, ως συνήθως, το πιο άσχετο να χρησιμοποιήσεις με αφορμή την επιστολή μου. Ποτέ δεν ήμουν ενοχικό άτομο, ούτε το κείμενο μου εκφράζει ή υπονοεί κάτι τέτοιο! Αντιθέτως επιμένω στην προσωπική και συλλογική ευθύνη, ξέροντας πολύ καλά και συνειδητά να λέω συγνώμη κι ευχαριστώ! Διάβααε ξανά την επιστολή, πιο αργά και πιο προσεκτικά. Μάθε για τον φίλο σου τον Μηνά, που σε αγαπά, περισσότερα. Ευχαριστώ!
      ΣΗΜ: Ότι γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.

    • Γνωστέ – Άγνωστε κάνεις σκόπιμα χρήση του κειμένου του Αντώνη Καρκαγιάννη +, για το βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη +, για να υπονομεύσεις και να διαστρεβλώσεις την συνειδητή ελεύθερη πολιτική μου στάση εδώ και 50 χρόνια, χωρίς προσκολλήσεις και παρωπίδες. Θεωρώ τιμή μου να ήμουν συνοδοιπόρος με κινήσεις και κόμματα του λεγόμενου αριστερού χώρου. Είναι ωστόσο γνωστό σε όλους, ότι είχα πάντα την δική μου φιλοσοφική και πολιτική θεώρηση, ότι συνεργάστηκα με όλους τους θεσμούς και οργανισμούς, ανεξάρτητα πιο κόμμα και παράταξη ήταν κάθε φορά στα πράγματα. Αρκεί το πρόγραμμα και η δράση που αναλάμβανα να ήταν για το καλό του τόπου και της κοινωνίας, με στόχο την παιδεία και ενεργοποίηση των συμπολιτών μας

      ΣΗΜ: Ό,ΤΙ* γράφω στη θέση της απάντησης δεν απευθύνεται μόνο στο κάθε σχόλιο ή τον σχολιαστή. Είναι μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη και αν θέλετε, για μελέτη όλων των κειμένων που δημοσιοποίησα μέχρι τώρα. Βλέπετε τόσα χρόνια, αφήσαμε να μας στερήσουν, ή στερηθήκαμε από μόνοι μας, μια ανθρώπινη ωφέλιμη επικοινωνία.
      *ό,τι : αναφορική αντωνυμία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ