Δ. Γερούκαλης περί αποστασίας: «… πρός γαρ τό τελευταῖον ἐκβάν,ἕκαστον τῶν πρίν ὑπαρξάντων κρίνεται»

12
1163

Ἀγαπητέ μου κύριε Ἰωάννη Κιάρη,
μέ ἀφορμή τόν δημόσιον διάλογον περί τοῦ ἐκλειπόντος Σ. Μανούση, τῶν
Ἰουλιανῶν 1965 καί τῆς περιόδου τῆς ἀποστασίας, καί διά τήν ἐνημέρωσιν τῶν ἀναγνωστῶν, σᾶς ἐπισυνάπτω στοιχεῖα ἀπό τό βιβλίον τοῦ Γεωργίου Λεονταρίτη, μέ τίτλον ΙΟΥΛΙΑΝΑ 1965, ἐκδ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, Ἀθῆναι, 2019.
Ἡ παραθησομένη καί παραθεμένη ἀρθρογραφία ὀφείλει νά ἀναμετρηθῆ μέ ὀρθῶς διατυπωθέν ἐρώτημα καί αὐτό προκύπτει συμπερασματικῶς ἀπό τό κείμενο τοῦ Λεονταρίτη, ἐν συνδυασμῶ μέ τήν ρῆσιν τοῦ Δημοσθένους, Ὀλυνθιακός Α’,
«…. πρός γαρ τό τελευταῖον ἐκβάν,ἕκαστον τῶν πρίν ὑπαρξάντων κρίνεται.».
Μετά τιμῆς
Δημήτριος Κ. Γερούκαλης
Ἰατρός,
Κῶς.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο μανουσης προδωσε την ψηφο του λαου. οπως και οι υπολοιποι αποτατες με αρχηγο τον μητσοτακη..η ιστορια γραφτηκε γιαυτους με μαυρα γραμματα. ακομα και οι αμερικανοι, μιλουν για τα εκατομμυρια που ξοδεψαν για να ριξουν τον γεωργιο παπανδρεου.

  2. Ορθώς λέγεις και γράφεις κ. Γερούκαλη. Τα Ιουλιανά του 1965 πέρασαν στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας με μαύρα γράμματα και καμία ταφόπλακα ή μαρμάρινη πλάκα δεν μπορεί να τα σβήσει ή να τα ωραιοποιήσει. Ο ιδιοτελής σκοπός κάποιων είναι πια τώρα πασίδηλος.

  3. “Με βάση το αποτέλεσμα του τελευταίου συμβάντος, κρίνονται όλα τα προηγούμενα”.
    Γιατρέ, η απορία μου είναι: Πόσοι από αυτούς που θα το διαβάσουν όπως το έγραψες, θα το καταλάβουν; Το 1%; Όχι παραπάνω.
    Το υπόλοιπο 99%;
    Δεν πειράζει, ας μη το εννοήσουν. Ουσία εδώ έχει η προβολή της λόγιας έκφρασης.

  4. Ο αποστάτης Μανούσης πρόδωσε την δημοκρατία και οδηγηθήκαμε στη Χούντα και στο δράμα της Κύπρου και ότι καλό και εάν είχε κάνει σε ανθρώπινο επίπεδο κρίνεται με βάση το τελικό αποτέλεσμα και είναι κατακριτέο και παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως πολιτικής τοποθέτησης.

  5. «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.»

  6. Γιατρέ
    Τι λες για……………………………
    Τι λέει ο κόσμος για την πορεία σου ; Ανθρώπους σαν τον αείμνηστο Ευεργέτη κ ευπατρίδη Σταμάτη Μανούση δεν μπορείς να τους αγγιζεις σε τιμιότητα ήθος για την ανθρώπινη προσφορά του κ τα έργα του για πολλες δεκαετίες !
    Πολλοί γράφουν πολλοί κρίνουν Εσένα ποιος σε ρώτησε ;

    • Συμβουλή: Δεν μπορείτε να έχετε τα οφέλη της αποστασίας (υπουργική θέση, καλές σχέσεις με τη Βασιλική Οικογένεια και το τότε σαθρό κατεστημένο, ανταλλάγματα που έχουν ακουστεί, κ.α.) και να θέλετε και την αποκατάσταση μετά από 50 χρόνια εν μέσω δημοκρατίας αυτής της τιποτένιας λειτουργίας. Είναι αντιφατικό το σχήμα, στα όρια της επιστήμης σας

  7. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ? ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ?

  8. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ ΌΤΑΝ ΕΝ ΓΝΏΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΝΕΝΑ ΚΆΝΕΙ.. ΕΓΚΛΉΜΑΤΑ….. ΠΡΟΚΑΛΏΝΤΑΣ ΠΟΛΛΆ ΚΑΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΆΞΗ ΤΟΥ…..Δεν υπάρχει δικαιολογία στην ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΝΕΝΑ προδόσια… Όπως εξάλλου και στην ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ φιλαργυρια, εξουσιολαγνεια….. Θα σου πρότεινα το ρητό ΠΕΡΊ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ..ΕΔΏ ΘΑ ΠΡΌΣΘΕΤΑ ΚΑΙ… ΠΡΟΔΟΤΏΝ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ