» Μήπως οι δύο δήμαρχοι Κω και Καλύμνου να αντιμετωπίζουν ψυχραιμότερα τις καταστάσεις….» (ΒΙΝΤΕΟ)

4
3174

Λέμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» για την ενέργεια του Δημάρχου Κω να ζητήσει την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Μαστιχάρι (video)

Με αφορμή την ενέργεια του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά την περασμένη Τετάρτη, να ζητήσει με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν, το kalymnos-news.gr από τη πρώτη στιγμή πήρε θέση και την χαρακτήρισε ως άστοχη.

Στο kalymnos-news.gr πριν στο σύνολο τους σχεδόν τοποθετηθούν οι αντιπολιτεύσεις του ΔΣ Καλύμνου με δελτία τύπου και ο Δήμαρχος με δηλώσεις του και να αντιδράσουν  και καταγγείλουν την ενέργεια του Δημάρχου Κω, γράφαμε τα παρακάτω μαζί με τα εύλογα ερωτήματα:

Πρόκειται μία άστοχη ενέργεια του Δημάρχου Κω. Να θυμίσουμε ότι και την προηγούμενη φορά ο Θ.Νικηταράς είχε επιχειρήσει και είχε στείλει παρόμοια επιστολή που δεν είχε γίνει δεκτή.

Και βέβαια το εύλογο ερώτημα προς το Δήμαρχο Κω είναι αν θα ζητήσει να διακοπεί και η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση τη Κω με Πειραιά και Αθήνα , με το σκεπτικό ότι και η Πρωτεύουσα της Χώρας βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αλήθεια το καλοκαίρι με τις καθημερινές πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό η Κως  δεν κινδύνευε εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές;

Δηλαδή θεωρεί ότι η Κως κινδυνεύει από τους ελάχιστους Καλύμνιους που αναγκάζονται να μετακινηθούν από Κάλυμνο στην Κω για να εργαστούν;

Τι έχει κατά νου ο δήμαρχος Κω τη δημιουργία μιας σύγχρονης Σπιναλόγκας;

Βέβαια η ενέργεια αυτή είχε και συνέχεια αφού την επόμενη ημέρα το πρωί ο Δήμαρχος Κω με τη δημοτική αστυνομία και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αλλά και με κάμερες , βρέθηκε στην προβλήτα στο Μαστιχάρι για τον έλεγχο των 14 επιβατών από Κάλυμνο

Επειδή όμως αρχή μας. είτε αρέσει είτε όχι, είναι να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους η κοινώς «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» ανατρέχοντας στο αρχείο της εφημερίδας μας ανασύραμε  στοιχεία αλλά και δηλώσεις του Δημάρχου Καλυμνίων, πριν 11 μήνες περίπου, στις 2 Απριλίου 2020 ,όταν είχε γίνει γνωστό ότι στο γειτονικό νησί της Κω είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Καλυμνίων δήλωνε στις 2 Απριλίου 2020 για την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων για το κλείσιμο του νησιού, για το πρώτο κρούσμα στην Κω , για το κάλεσμα του Προέδρου της ΑΝΕΚ για να σταματήσουν τα δρομολόγια των ταχυπλόων προς Μαστιχάρι και την τηλεφωνική επικοινωνία του με το Δήμαρχο Κω. Όπως τόνισε για το κλείσιμο της Καλύμνου χρειαζόταν πράξη νομοθετικού περιεχομένου και θα εκδήλωνε τις απαραίτητες ενέργειες.

Την ίδια ημέρα η ΑΝΕΚ κατόπιν εντολής Δημάρχου, με δελτίο τύπου επικαλούμενη λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής του covid-19 ανέστειλε τα δρομολόγια των πλοίων της στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι κι επιστροφή μέχρι νεωτέρας .

Επίσης με έγγραφο της στο ΥΝΑΝΠ ζητούσε την έγκριση αναστολής δρομολογίων

Παραθέτουμε τo δτ και το έγγραφο στο ΥΝΑΝΠ καθώς και video με απόσπασμα των δηλώσεων το Δ.Διακομιχάλη.

Δηλώσεις Δ.Διακομιχάλη στις 2 Απριλίου 2020 για αναστολή δρομολογίων προς Μαστιχάρι.

Από τα παραπάνω προκύπτουν:

1.Η ενέργεια στην οποία προέβη ο Δήμαρχος Κω την περασμένη Τετάρτη είχε σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που είχαν συμβεί στην Κάλυμνο πριν 11 μήνες στις 2 Απριλίου 2020.

2. Οι ενέργειες και των 2 Δημάρχων έγιναν με το πρόσχημα να προστατεύσουν τους δημότες τους!

3. Ενέργειες που δυστυχώς εμπεριέχουν και το στοιχείο της δημιουργίας διχασμού, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε,μεταξύ δύο γειτονικών νησιών.

Μία περιήγηση στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες και στα σχόλια που έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα το δείχνουν. Οι δημότες της Κω  στην πλειονότητα τους στηρίζουν την  ενέργεια του Δημάρχου τους, αντίθετα οι δημότες Καλύμνου καταδικάζουν και καταγγέλλουν το Δήμαρχο του γειτονικού νησιού.

Το αντίστροφο είχε συμβεί πριν 11 μήνες όταν ο Δήμαρχος Καλυμνίων ζητούσε να κλείσει το νησί της Καλύμνου.

4.Το κεντρικό κράτος σε καμιά περίπτωση δεν υιοθέτησε τις προτάσεις των δύο Δημάρχων και ουσιαστικά τις αγνόησε.

Στόχος μας με το σημερινό δημοσίευμα δεν είναι να κάνουμε συμψηφισμούς. Απλά να θέσουμε το εύλογο ερώτημα:

Μήπως οι δύο δήμαρχοι Κω και Καλύμνου θα πρέπει πριν προβούν σε παρόμοιες «διχαστικές ενέργειες» που στο τέλος δεν εγκρίνονται και δεν υλοποιούνται, να αντιμετωπίζουν ψυχραιμότερα τις καταστάσεις και να εξετάζουν σε βάθος και τις παράπλευρες συνέπειες που μπορεί να προκύψουν και που μπορεί να είναι πιο οδυνηρές κι απ’ αυτές του κορωνοϊού;

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς με το όλο θέμα δεν υπάρχει λογική απορώ κ γιατί το δημοσιεύσατε.οι φίλοι μας στην Κάλυμνο ας ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα κ να αφήσουν την Κω στην ησυχία της που με νύχια κ με δόντια παλεύει να μείνει καθαρή.

 2. Για ποιόν λόγο αναπαράγεται το άκαιρο άρθρο του kalymnosnews;
  Το άρθρο προσπαθεί να ισοφαρίσει μια σωστή ενέργεια του Δημάρχου μας με μια άκυρη ενέργεια του Δημάρχου Καλύμνου.
  Τον Απρίλιο είχαμε ένα αμφισβητούμενο κρούσμα στο νησί μας και αμέσως ο Δήμαρχος Καλύμνου έβγαλε ανακοίνωση για διακοπή δρομολογίων, ενώ τώρα έχουμε δεκάδες, μη αμφισβητούμενα, κρούσματα στη Κάλυμνο.
  Άρα ο Δήμαρχος μας έκανε πάρα πολύ καλά και απαίτησε να μην έρχονται Καλύμνιοι εδώ προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία μας.
  Λάθος, πολύ μεγάλο λάθος ο συμψηφισμός των γεγονότων.

  • Κύριοι απότην Κω είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε ότι στην Κω δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, τότε γιατί η αστυνομία περιπολεί σε 40 περίπου σπίτια που υπάρχουν κρούσματα;απλά υποθάλπετε την αλήθεια για …ευνόητους λόγους

 3. Κύριοι απότην Κω είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε ότι στην Κω δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, τότε γιατί η αστυνομία περιπολεί σε 40 περίπου σπίτια που υπάρχουν κρούσματα;απλά υποθάλπετε την αλήθεια για …ευνόητους λόγους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ